Mesterskabsdrømmen smadret af effektivt kontrahold

Sæsonens næstsidste kamp var mod Skødstrup på den nyanlagte kunststofbane i Hinnerup. Med en sejr ville vi være sikre på minimum at slutte på 2. pladsen i rækken, men vigtigst af alt, så ville det holde os i spil til at tage mesterskabet fra næste uges modstander, Stavtrup. Aftenens modstander havde vi normalt godt styr på resultatmæssigt. Kun en enkelt gang havde vi smidt points mod holdet fra Skødstrup, og det selvom de råder over den tidligere Superliga måltyv Christian Lundberg. Han skulle dog vise sig at få en meget afgørende rolle i aftenens kamp.

1. halvleg

MÅL! 1-0

Vi fik en rigtig finstart på kampen, og efter bare 3 minutters  spil lagde Christian "Chrølle" Hansen en lang flad aflevering op i fødderne på Jacob Hansen, der var søgt ud på venstrekanten. Hansen tog løbet med bolden, og fra kanten af feltet lagde han følt bolden over i modsatte målhjørne, uden chance for målmanden.

Set fra et rent statistisk synspunkt, så kunne man godt blive lidt nervøs over den hurtige scoring. På bænken havde vi nemlig nyerhvervelsen Klaus Rafn siddende, og i hans hidtidige 5 kampe for holdet har vi vundet hver gang, MEN først efter at have været bagud. Der var med det tidlige føringsmål dermed lagt op til at den stime ville blive brudt her til aften, men ville det stadig ende med sejr?

CHANCE!

Efter 7 minutters spil fik vi en kæmpe chance for at score til 2-0. Et hjørnespark fra Jacob Hansen i venstre side blev taget kort, og det efterfølgende indlæg endte tæt under mål, hvor Martin Bille havde fundet plads. Desværre blev Bille presset så hårdt at han mistede balancen, og endte med at glide. Han landede mellem bold og mållinje, og blokerede dermed for "Chrølle" der var klar på den løse bold. Skødstrups målmand fik dog styr på bolden inden vi kunne gøre chancen større.

CHANCE!

Efter 15 minutter brændte det på nede foran vores mål. Christian Lundberg fik for meget plads uden for feltet, og bankede resolut bolden på stolpen, mens målmand Henrik Pilgaard ikke kunne gøre andet end at se til og håbe på at bolden holdte sig ude af målet.

MÅL! 2-0

Pilgaard fik efter stolpeskuddet fat i bolden, og satte hurtigt spillet igang igen med et udkast til Simon Schiølin på højrekanten. Simon sendte en lang bold i dybden til Morten Bang, som efter at have rundet en forsvarer, tog en dribling ind i banen og sparkede sikkert bolden ind over målmanden og i mål til 2-0.

I hele den første fase af kampen sad vi på spillet, og Skødstrup kom kun op på vores tredjedel af banen når vi selv "inviterede" dem, ved at smide bolden væk på vej op ad banen. De skulle vise sig at være uhyggelig farlige på de hurtige omstillinger, og specielt Christian Lundberg virkede til at indfinde sig rigtig godt på den jævne kunstgræsbane.

MÅL! 2-1

18 minutter inde i kampen gik det galt. Skødstrup havde presset sig frem på kanten af feltet, og endnu en gang fik de lov til at afslutte mod mål uden det store pres på boldholder. Pilgaard formår ikke at holde afslutningen, og riposten ender i fødderne på Christian Lundberg som hamrede bolden i mål. Ved afslutningen blev Pilgaard ramt på kæben af det hårde skud fra Lundberg, og måtte efterfølgende udgå.

CHANCE!

Efter 25 minutter var vi igen farlige foran mål. Jacob Hansen brød igennem på venstrekanten, og sendte en præcis bold på tværs af feltet til Morten Bang som desværre afsluttede over mål.

MÅL! 2-2

En halv time inde i første halvleg blev vi fanget på en hurtig omstilling. Igen fik vi ikke lukket ned for angrebet, og Skødstrup kom alt for let igennem til afslutning, og fik udplaceret Martin Bille, der havde overtaget målet efter Pilgaards exit.

CHANCE!

I halvlegens sidste minut fik Skødstrup frispark i venstre angrebsside. Indlægget gik mod kanten af det lille felt, hvor Morten "Jaap Stam" Søndergaard kom først på bolden, men hans hovedstød havde retning mod eget mål, og det krævede en feberredning på selve målstregen fra Martin Bille, for at holde bolden fra at gå i mål.

2. Halvleg

Vi startede 2. halvleg rigtig godt med flere større chancer indenfor det første minut. "Chrølle" havde bl.a. et rigtig godt hovedstød der gik tæt forbi nærmeste stolpe, og Kristian "KD" Drachmann havde en kvalificeret afslutning fra 20 meter, som dog endte lige på målmanden.

CHANCE!

Efter 43 minutter fik vi endnu en kæmpe chance for at komme foran. Skødstrup forsvaret snorksov på et indkast i venstre side, og Kasper Drachmann smed et indlæg ind på kanten af det lille felt, hvor vi i to forsøg ikke formåede at prikke bolden i mål.

CHANCE!

Bare 5 minutter efter den store dobbeltchance kom vi igen tæt på. Bang fik bolden på højrekanten og trak ind i feltet, hvorfra han sendte en hård bold mod mål. Målmanden halvklarede skuddet og Klaus Rafn sparkede riposten i sidenettet.

Skødstrup havde på dette tidspunkt i halvlegen ikke været i nærheden af vores målfelt en eneste gang. Vores midtbane spillere pressede dog så højt oppe på banen at vi blev sårbare for de hurtige omstillinger som Skødstrup havde vist eksempler på at de mestrede i første halvleg.

MÅL! 2-3

Efter 49 minutter gik det galt. Endnu et boldtab midt på banen blev vekslet til en hurtig omstilling som fangede os i undertal på egen tredjedel af banen. Christian Lundberg kom igen til afslutning og fik igen scoret, denne gang fra kanten af feltet.

Dette skulle vise sig at være et vendepunkt i kampen. Vi blev dårligere til at holde fast i bolden og skille os ordenligt af med den, og hver gang vi mistede bolden var Skødstrup farlige på kontra.

CHANCE!

Vi var dog ikke færdige med at være farlige foran mål. Efter 55 minutter opfangede Jacob Hansen en løs bold ved baglinjen, efter Morten Bang havde fået et skud mod mål rettet af. Hansen slog et blødt indlæg mod forreste stolpe, hvor "KD" kom først på bolden men desværre ikke kunne få den fornødne kraft på hovedstødet til at passere målmanden.

MÅL! 2-4

Minuttet efter "KD"'s chance blev vi igen fanget i et kontraangreb, og da Klaus Rafn gik for lidt hårdt til Christian Lundberg inde i feltet, smed den rutinerede ræv smed sig og fik straffespark. Han scorede selv sikkert på straffesparket, uden chance for Jesper "Smørhånd" Kjærskov der var blevet hidkaldt til at vogte målet i anden halvleg.

MÅL! 2-5 og 2-6

Med en time spillet af kampen gik vi fuldstændig i opløsning, og et mareridtsminut lukkede reelt kampen fuldstændigt. Endnu et boldtab på midten af banen kostede endnu en gang mål på kontra, og lige efter vi havde givet bolden op igen, mistede "Chrølle" bolden fra en position som bageste mand, og Skødstrup kunne alt for let score igen til 2-6.

MÅL! 3-6

Med bare 4 minutter tilbage af kampen fik vi en smule oprejsning. En lang bold over hovedet på forsvaret fra Drachmann, blev opsamlet af Jacob Hansen, som fik kæmpet sig fri for mål, og scorede sikkert til 3-6.

MÅL! 4-6

Minuttet efter reduceringen fik Jacob Hansen får bolden på kanten af feltet. Han fik masser af tid til at overveje hvor han skulle placere bolden fra et meget passivt forsvar, og han sparkede bolden ind ved fjerneste stolpe, og fuldendte dermed sit hattrick. Reduceringen til 4-6 var samtidig Hansens mål nummer 100 for Danmarks mest velgørende oldboyshold. Han skulle bare bruge 98 kampe for at nå de 100 scoringer.

Vi kom frem til et par halve chancer yderligere inden slutfløjt, men blev ikke rigtig farlige på nogen af dem. I en kamp vi havde domineret fra start til slut, og hvor vi skabte et hav af chancer, blev vi slået af et dårligere hold med simple midler og stor kynisme foran mål. Nederlaget betød samtidig at vi udspillede vores rolle i kampen om mesterskabet. Vi kan dog fortsat glæde os over den bedste sæson i lang tid, hvor vi stadig selv kan afgøre om vi skal have rækkens 2. plads.

Efter kampen blev 3-målsskytten Jacob Hansen suverænt kåret til kampens bedste med 9 stemmer. Kasper "Poppe" Andersen fik 3 stemmer, mens Jesper "Mini" Olesen, Klaus Rafn og Kasper Draschmann hver fik en stemme til regnskabet.

Truppen mod Skødstrup (4-4-2):
Pilgaard - Schiølin, "Chrølle", "Stam", Søren A. - Bille, "Poppe", "Mini", Drachmann - Bang, Hansen

Bænken:
"KD" (35 min.), Klaus Rafn (35 min.), "Smørhånd" (hidkaldt til 2. halvleg)

Hinnerup Køreskole

JACOB HANSEN

.... rundede med sit hattrick mod Skødstrup 100 mål for Danmarks mest velgørende oldboyshold. Ganske imponerende set i lyset af at han blot har brugt 98 kampe på at score de mange mål.