Tæt kamp afgjort på marginalerne

Her til aften spillede vi for første gang slutspilskamp om kredsmesterskabet, som en del af en ny turneringstruktur der er blevet indført i år. Modstanderen var Skødstrup der havde været suveræne i grundspillet, hvor de havde vundet alle deres kampe. Indbyrdes skal vi 3 år tilbage for at finde den seneste sejr over Skødstrup, som har haft overtaget de seneste 5 kampe, der alle er endt med 3 points til Skødstrup. Det virkede umiddelbart som en svær opgave, men håbet lå i, at vi i grundspillet havde spillet en meget tæt kamp, som Skødstrup dog vandt 3-2.

Problemerne omkring truppen ift. skader kunne blive en afgørende faktor i aftenens kamp. Med 17 mand på skadeslisten og Christian Hagelqvist ude med karantæne, måtte der igen trække på de få "raske" spillere i truppen. Det betød bl.a. at med Morten Bang, Jacob Hansen og Kim Rafn ude, skulle vi spille med en ny angrebsduo bestående af Christopher "Dolfi" Eis og Martin Bille. Begge spillere havde inden aftenens kamp deres stadig deres første sæsonscoring til gode.

Kampen fik ikke den mest optimale åbning fra vores sysnpunkt. Bare 5 minutters inde i kampen kom vi bagud 0-1, efter et koks i forsvaret. Heldigvis rejste vi os hurtigt efter chokstarten, og udfordrede gæsternes overtag i kampen.

Spillet bølgede meget frem og tilbage efter scoringen. Vi begyndte selv at blive mere nærgående foran Skødstrups mål, og efter 12 minutters spil fik vi igen bragt resultatmæssig balance i kampen. Et fantastisk samarbejde mellem vores nye angrebsduo resulterede i en flot udligning til 1-1, da Martin Bille lagde et indlæg ind i feltet mod makkeren Christopher "Dolfi" Eis, som flot headede bolden i nettet. En god start for den nye duo i front. Glæden over udligningen holdt dog kun i 2 minutter, hvor endnu et koks i forsvaret kostede en scoring til 1-2.

Vi skulle nu igen ud og jagte et mål, og den opgave blev besværliggjort efter 17 minutter, da vi blev reduceret til 10 mand. Klaus Rafn måtte for anden kamp i træk se sig forvist til sidelinjen i 10 minutter med et gult kort. Vi har dog tidligere vist os stærke med 10 mand på banen, og efter 20 minutter fik vi sat et mønsterangreb op. Simpelt angrebsspil vis tre stationer endte med en aflevering fra Peder Soelberg til Claus Møller foran mål, hvor Claus gjorde kort proces og udlignede til 2-2.

Som det også var tilfældet ved den første udligning, så fik Skødstrup hurtigt lukket ned for glæden over vores comeback. Efter 25 minutters spil bragte de sig således igen i front med 2-3, som også blev pausestillingen. En begivenhedsfyldt og jævnbyrdig 1. halvleg, der varslede dramatik efter pausen.

Vi kom klart bedst ud til 2. halvleg, og allerede 2 minutter inde i halvlegen fik Martin Bille udlignet til 3-3 på et fantastisk mål. Dermed havde vi nu begge frontløbere på måltavlen for første gang denne sæson. Et af vores helt store problemer, udover skadessituationen, er at vi har indkasseret alt for mange gule kort de seneste kampe. Bare 4 minutter efter scoringen til 3-3 blev Martin Bille præsenteret for det gule kort, på en lidt tynd baggrund. Timingen af det gule kort kunne næsten ikke være dårligere, da vi på dette tidspunkt var ved at oparbejde momentum i kampen.

Vi klarede os igennem de 10 minutter i undertal uden at indkassere mål, men bare minuttet efter vi igen var blevet fuldtallige, fik vi endnu en dukkert da gæsterne bragte sig i front med 3-4. Det var dog tydeligt at se at det var en pokalkamp vi havde gang i, for igen lagde vi os ikke ned, men fortsatte med at presse på for endnu en udligning, som kunne holde os inde i kampen om pladsen i Kredsfinalen.

Vi sluttede kampen bedst af med en lang række chancer der kunne have vippet kampen til vores fordel. Martin Bille havde et godt hovedstødsforsøg efter 57 minutters spil, og Peder Soelberg kom tæt på i kampens afslutning med et godt forsøg fra distancen. Med 7 minutter tilbage fik vi dog kampens og holdets 3. gule kort (Jesper "Baule" Bausager), så vi måtte slutte kampen med 10 mand. Det hjalp selvfølgelig ikke på chancen for at holde liv i håbet om at komme i finalen, men alle mand kæmpede alt hvad de kunne til sidste fløjt. Det blev desværre ikke til flere mål, og Skødstup fik for 6. kamp i træk skovlen under os, og indløste den ene plads i næste uges kredsfinale.

Efter kampen måtte Martin Bille og Peder Soelberg dele titlen Kampens bedste spiller med 5 stemmer hver. De øvrige stemmer gik til Claus Møller (2), Klaus Rafn (1) og Leif "Hagler" Thomsen (1)