Smal sejr over bundhold

Vi måtte bl.a. undvære vores brandvarme topscorer Jacob Hansen til aftenens udekamp mod FC Rangers, men i hans sted var der comeback til Morten Bang efter et års pause. Vejret var fantastisk, banen var ikke tip top (heller ikke efter Oldboys standarder) og der var udsigt til mange mål. Efter vores to første kampe mod FC Rangers denne sæson, fører vi 16-1 og kigger vi historisk, har vi scoret lige knap 5 mål pr. kamp i snit mod aftenens modstander.

Vi startede kampen med at lægge hjemmeholdet under pres. Vi var væsentlig mere mobile end FC Rangers, og det udnyttede vi så godt som muligt på den hårde og knoldede bane. Inden for de første 5 minutter af kampen, havde vi haft to gigantiske muligheder for at bringe os foran. Først valgte Morten Bang den spetakulære løsning på et indlæg fra venstrekanten, men hans saksespark fløj langt over mål. Få minutter senere kombinerede Jan Christensen sig op gennem banen, og fandt sig pludselig fri for mål. Da hjemmeholdets målmand ikke havde pejling på hvor målet stod bag ham, lykkedes det ham at vise tomt mål til Jan C., som dog fik et forfærdelig træf på bolden, og hans afslutning trillede forbi den fjerneste stolpe.

Det skal siges med det samme; vores største udfordring i aftenens kamp var os selv og banen. Banens beskaffenhed var ens for begge hold, men efter den fine start, ændredes vores spilkoncept sig til at passe hjemmeholdet bedre. I stedet for de små simple afleveringer op ad banen, valgte vi oftest at satse på de lange bolde hen over midtbanen, eller i dybden. Præcisionen var dog ikke vores ven på den knoldede bane, så stort set alt hvad vi foretog os fremad banen endte med boldtab, inden vi kunne nå at få afsluttet.

I denne fase af kampen var vi flere gange ved at blive overrumblet af hjemmeholdet, som var tæt på at score et par gange, efter bare 10 minutters spil. På dette tidspunkt havde de ikke haft skyggen af et etableret angreb, men nogle dumme boldtab og sløset forsvarsarbejde, gav FC Rangers et par giftige afslutninger. Chancerne blev gjort større af, at Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet havde meget dårlige betingelser for at orientere sig om afslutningerne, da de lå i den højde hvor solen blændede ham. Han fik dog afværget situationerne, men måtte tage overliggeren til hjælp en enkelt gang.

I det hele taget var 1. halvleg en af dem vi helst vil glemme. Ikke meget fungerede, og vi udnyttede på ingen måde vores modstanders svagheder. Hjemmeholdet sluttede stærkest, da de i halvlegens sidste minut igen testede "Smørhånd" i målet, som endnu en gang måtte trække en stor og vigtig redning op af kasketten. 0-0 ved pausen.

Fra starten af 2. halvleg blev der skiftet ud i de bageste rækker, og vi fik lidt mere fart på højrekanten. Jesper "Store" Søndergaard kom ind i midterforsvaret, så vi fik lidt tyngde der kunne matche de store Rangers spillere. Han stod samtidig i vejen for stort set alt hvad hjemmeholdet forsøgte at etablere oppe omkring vores felt. I det hele taget havde "Smørhånd" en meget stille 2. halvleg i målet.

I pausen havde vi givet håndslag på, at vi skulle finde tilbage til det simple spil, og lade bolden gøre arbejdet. På den måde kunne vi flytte hjemmeholdets spillere rundt, og skabe huller til gennemspillede angreb. Med den ekstra fart på begge kanter, fik vi også bedre styr på bredden, og kom frem til en del flere farlige indlæg, end i 1. halvleg. Samtidig begyndte vi også at lægge et højere pres på boldholder, så vi pressede hjemmeholdet til at tage beslutninger hurtigere. Det var ikke noget der bekom de knapt så boldsikre spillere på hjemmeholdet.

Som i starten af kampen, fik vi etableret et højt pres på FC Rangers, og efter 48 minutters spil gave det pote. Vores nye højrekant Klaus Rafn lagde et indlæg ind midt i feltet, hvor brormand Kim Rafn med møje og besvær, omringet af fire forsvarer, fik sparket bolden i nettet til 0-1. Det var ikke det kønneste mål, men det tæller. Ganske få minutter senere kom vi på 0-2. En hurtig omstilling med få spilstationer, gav Morten Bang muligheden for at score sit første mål i over et år, og helt fri med målmanden svigtede den gamle måltyv ikke. Peder Soelberg havde næstsidste fod på bolden.

Vi fortsatte med at dominere efter scoringen, og trods flere afslutninger, skulle vi helt frem til 7 minutter før tid, for at finde den næste scoring. Her lagde Jan C. en perfekt aflevering hen over hovedet på hjemmeholdets forsvar, og gav Morten Bang endnu en friløber mod mål. Igen var Bang sikkerheden selv på afslutningen, og kampen var nu endegyldig lukket med scoringen til 0-3. Vi skulle få bolden i nettet endnu engang, da Jesper "Store" Søndergaard headede et hjørnespark fra Jesper "Mini" Lauridsen i mål, men dommeren mente, at hjemmeholdets anfører var blevet "flyttet" fra "Stores" løbebane med ulovlige midler, og annulerede scoringen.

Kampen endte0-3, og vi har nu vundet de seneste 9 kampe i træk. Trods et resultatmæssigt overbevisende 2018, så var dette vores første clean sheet i kalenderåret. Efter kampen blev Jan Christensen kåret som kampens bedste spiller med 4 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Smørhånd" Kjærskov (3), Klaus Rafn (3), Peder Soelberg (1), Martin Bøjer (1) og Kim Rafn (1).

Næste opgave er på onsdag (23/5), hvor vi gæster Posten IF på Ellekjær anlægget i Aarhus V. Vi spiller næste hjemmekamp den 30. maj kl. 19.00 mod Hadsten.