Dramatisk lokalopgør afslutter forårssæson

Aftenens lokalbrag mod Søften, markerede afslutningen på forårssæsonen. Vi havde til aftenens kamp fået anfører Jesper Lybye tilbage efter skade og Jacob Hansen var tilbage i angrebet sammen med Morten Bang - de to spillere der tilsammen har tegnet sig for 2/3 af vores mål denne sæson. Som udgangspunkt en stærk offensiv overfor en modstander der bare havde vundet 1 kamp af 11 mulige og lukket 32 mål ind. Det lå ligesom i kortene at aftenens kamp mod Søften ville give os tre tiltrængte points i topstriden. Man skal dog aldrig dømme et bundhold ude i et lokalbrag, så vi kom til at arbejde for sagen her til aften.

Kampen startede planmæssigt med et højt pres fra vores side, når Søften havde bolden, og tålmodigt opspil fra de bageste rækker når vi var i boldbesiddelse. Der skulle ikke gå mere end 2 minutter før vi bragte os i front med 1-0. Klaus Rafn sendte Morten Bang fri med en dyb stikning, og Bang havde ingen problemer med at score kampens første mål - og holdets mål nummer 400 totalt. Drømmestart.

Efter bare 9 minutters spil blev det endnu værre for Søften, som på dette tidspunkt ikke havde set meget til bolden på egne fødder. Endnu engang var Morten Bang på pletten efter en frispilning fra Jacob Hansen. Bang afdriblede målmanden og scorede sikkert til 2-0. I denne fase af kampen lignede det mest af alt noget der kunne gå hen og blive rigtig grimt for Søften. Der var ikke meget fare på fære fremad banen, og de så meget sårbare ud i deres egen forsvarszone. De fik dog lidt unødigt hjælp minuttet efter scoringen, da Ulrik "Usche" Lind indkasserede et gult kort - og 10 minutter på sidelinjen - for to gange med kort mellemrum at begå små "professionelle" frispark fra hans position som venstre back.

Søften kom bedre med i kampen efter det gule kort, og fik presset os længere tilbage på banen. De blev dog ikke rigtig farlige, selvom det lykkedes dem at komme frem til et par afslutninger. Da vi igen blev fuldtallige, overtog vi igen styrringen på kampen, og burde have lukket kampen efter 22 minutter, da Morten Bang blev bremset ulovligt inde i feltet og dommeren dømte straffespark. Bang sparkede selv, men fik afsluttet rigtig sløjt og målmanden fik blokeret skuddet. Bang var selv hurtigst over riposten, som han fik prikket under målmanden. Desværre vurderede kampens dommer at Bang havde lavet farligt spil, da han kastede sig ind i bolden og prikkede den i mål, og annulerede scoringen. Første tvivlsomme beslutning af dommeren, og bestemt ikke den sidste brøler han skulle tegne sig for.

Som det mange gange går i en kamp vi har totalt under kontrol, så lader vi os trække ned i tempo og lader modstanderen komme ind i kampen. Efter 33 minutters spil kom Søften frem til et indlæg fra venstre forsvarside. Bolden strøg hen over vores store midterforsvar og landede i fødderne på en modstander, der dog fik halvdåligt træf på bolden. Jesper "Smørhånd" Kjærskov fik blokeret skuddet, og da han efterfølgende ikke kunne få pejling på bolden, kunne Søften spilleren alt for stille og roligt sparke bolden i nettet til 2-1.

Anden halvleg startede som vi sluttede første - vi var spilstyrrende, men spillede for langsomt fremad banen. Søften havde derfor alt for nemt ved at holde trit med os, og vi kom ikke rigtig igennem midtbanen på samme måde som vi havde held med i starten af kampen. 13 minutter inde i halvlegen fik vi dog endelig udbygget føringen. På et hjørnespark i højre side, valgte Jacob Hansen at spille en kort variant til Kristian "KD" Drachmann. "KD" ladge bolden af til Hansen på kanten af feltet, og han sparkede bolden hårdt og præcist gennem mængden af spillere i feltet, og satte den i nettet ved fjerneste stolpe til 3-1. Det var 117. gang Hansen sparkede bolden i nettet for Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold.

Komfortabelt foran med to mål, og ikke videre presset på egen tredjedel af banen, burde det nu være en smal sag at køre sejren i hus. Der er dog ikke noget der har været så ligetil med vores hold denne sæson. Bare 2 minutter efter scoringen mistede vi bolden midt på banen, og gav Søften mulighed for en omstilling. Efter et par tilfældigheder, hvor bolden bl.a. faldt heldigt for en Søften spiller efter en tackling, fik han slidt sig fri til afslutning. Bolden fik dog et skævt opspring da han skulle til at afslutte, så han måtte have armen til hjælp for at få kontrol over bolden. Dommeren valgte at overse denne forseelse og Søften kunne glæde sig over reduceringen til 3-2.

Vi var nu igen kun 1 mål fra endnu en fadæse, ligesom sidste uges 3-3 kamp mod Grundfør. To minutter efter reduceringen blev indsatsen for at bevare føringen besværliggjort, da Jesper "Store" Søndergaard fik gult kort for at "beklage" sig gentagne gange over skævheden i dommerens linje (iøvrigt midterforsvarens første gule kort i hans seneste 115 kampe). Som om det ikke var galt nok at vi nu måtte spille 10 minutter i undertal, mens momentum, omend kortvarigt, var hos Søften, så "udmærkede" dommeren sig endnu en gang bare tre minutter senere, ved at præsentere Morten Bang for et gult kort, efter en tackling som begge spillere gik ind i med lige stort engagement og begge fik ramt på bolden. Søften spillerens reaktion på tacklingen gav dog dommeren fornemmelsen af at Bang  havde været lige lovlig voldsom i tacklingen, og takserede det til 10 minutter på sidelinjen. Heldigvis for balancen i kampen havde Søftens målmand "tab kasketten" i situationen, og hans aggressive frembrusen tjente også ham et gult kort.

Kort efter dramatikken omkring de gule kort, fik vi frispark ca. 5 meter udenfor feltet. Jesper Lybye tog chancen og sparkede direkte mod mål, men hans knaldhårde afslutning strøg få centimeter ved siden af målhjørnet. Intensiteten døde lidt mod slutningen af kampen, men Morten Bang havde dog et godt skud på overliggeren, som vi dog ikke kunne få gjort færdig på riposten. I dommerens overtid blev Morten Bang endnu en gang nedlagt i feltet, og endnu en gang dømte dommeren straffe. Leif Salling-Thomsen, der var kommet på banen efter pausen, blev kaldt frem for at sparke. Desværre var han ligeså uheldig som Bang, og hans afslutning ramte overlæggeren. Riposten hoppede for højt til at han kunne få ordenlig træf på sit hovedstød og chancen løb ud i sandet.

Det var ikke en pænt spillet kamp på nogen måde, men resultatet og sejren på 3-2 var ikke et mål for lille ift. spil og chancer. Det var dog 3 vigtige points, som sikrede os 4. pladsen i rækken. Efter sommerpausen bliver vi placeret i en ny kreds, og så starter jagten igen på sportslig succes. Et rigtig godt forår i en meget tæt kreds, hvor ganske få fejl kom til at koste en topplacering, giver blod på tanden og mod på mere til efteråret.

Kampens bedste spiller blev endnu en gang Klaus Rafn. Han fik 6 stemmer for hans store løbearbejde på midtbanen, hvor han fik brudt Søftens opspil mange gange. Meget velfortjent igen. De øvrige stemmer gik til Morten "Jaap Stam" Søndergaard med 4 stemmer, Morten Bang med 2 stemmer, mens Kristian "KD" Drachmann, Ulrik "Usche" Lind og Jesper "Smørhånd" Kjærskov hver fik 1 stemme.