Overlegen sejr over lokalrivaler

2 kampe og 2 sejre - den ene mere overlegen end den anden - var statistikken inden aftenens kamp mod naboerne og lokalrivalerne fra Søften GF her til aften.

Kampen var på mange måder speciel for de to spillere der, tilbage i 2007 blev enige om at kaste sig ud i det projekt der i dag er Danmarks ubestridt mest velgørende fodboldhold. Holdets idémand og fungerende Sportsdirektør Simon Schiølin, kunne til aftenens kamp fejre sin kamp nummer 100 for holdet, mens vores første Cheftræner og nuværende Sportschef Jesper "Mini" Lauridsen blev den første spiller til at runde 150 kampe for det velgørende fodboldhold. Ganske imponerende, når man tænker på at vi samlet set har spillet 181 kampe over 10 sæsoner. Det er med andre ord ikke mange kampe "Mini" har misset, for holdet han var med til at starte op.

At dømme efter fordelingen af spillet i 1. halvleg, så virkede det i perioder som om Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen havde valgt en lidt anden tilgang til aftenens kamp, end det vi havde set i sæsonens første to kampe. I vores foregående to kampe havde vi domineret spillet fra start til slut (nærmest), men alligevel enten tabt eller været tæt på at smide points. Her til aften bølgede spillet mere frem og tilbage, og vi så kun ganske få store chancer de første 30 minutter af halvlegen. De få chancer der blev skabt var dog vores. Efter 8 minutters spil havde Kim Rafn en giganstisk chance for at bringe os i front med et tidligt mål, men chancen der blev skabt af et fantastisk indlæg fra Peder Soelberg, blev brændt på skamligste vis.

Soelberg var i hopla i 1. halvleg. Udover indlægget til Kim Rafn i kampens indledning, havde han selv et godt skud på mål, som uheldigvis prellede af på stolpen. Efter 29 minutter var han på spil igen på kanten, hvor et præcist indlæg landede i fødderne på Martin Bille, som dog ikke fik ordentlig træf på bolden.

Vi skulle helt hen til det 32. minut før der kom gang i målscoringen. Et hjørnespark fra 150 kamps jubilar Jesper "Mini" Lauridsen, skabte lidt af en klumpspils situation, hvor Kasper "Poppe" Andersen i et afgørende øjeblik, fik sparket bolden over stregen og i nettet til føing 0-1, som også blev pausestillingen.

Cheftræneren brugte pausen til at bringe bl.a. Per "Folke" Volquarts ind i angrebet i stedet for Martin Bille. "Folke" havde inden aftenens kamp scoret 2 mål i 1 optræden for holdet, så der var store forventninger til at han kunne skabe lidt mere uro foran hjemmeholdets mål i 2. halvleg. Og han skuffede ikke. Allerede 7 minutter inde i halvlegen fik "Folke" vristet sig fri på kanten, hvor han trækker ind i banen go sender et dommedagshug op i målhjørnet. Et helt igennem super mål go en udbygning af føringen til 0-2.

En anden spiller der har fundet målformen fra starten af sæsonen er Claus Møller, som også blev skiftet ind i pausen. Oldboys 40 spilleren der har imponeret på det seneste, havde fået genvalg til aftenens kamp. Efter 52 minutter blev han spillet fri foran mål af "Poppe", og selvom målmanden fik blokeret Claus' afslutning i første omgang, lykkedes det ham at sparke riposten i nettet til 0-3.

Kampen var reelt set lukket efter scoringen til 0-3. Søften havde ikke været farlige foran mål hele kampen, og da de sent inde i halvlegen fik en friløber mod Jesper "Smørhånd" Kjærskov i vores mål, blev chancen meget symptomatisk afværget efter en sikker aktion fra "Smørhånd". Med bare 3 minutter tilbage af kampen, blev det tid til lidt af en sjældenhed - En scoring fra Jesper "Benner" Bendix. Vi havde fået frispark uden for Søftens felt, hvor "Benner" tog ansvar og knaldede bolden stensikkert i nettet til0-4. Det var "Benners" første scoring siden vores 4-0 sejr over Mørke, tilbage i maj 2009.

Selvom det ikke var lige kønt hele vejen igennem, så sluttede vi stærkt af med en overlegen 2. halvleg. Kampens bedste spiller blev Christian Hagelqvist med 6 stemmer, i tæt kamp med Peder Soelberg der fik 5 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Klaus Rafn (1), Martin Bille (1), Kasper "Poppe" Andersen (1) og 100 kamps jubilar Simon Schiølin (1).

Truppen mod Søften:

I forsvaret: Schiølin, "Benner", Hagelqvist og "Mik Mak"

FUN FACT...

Sejren på 4-0 over Søften, var vores største sejr siden Åbyhøj blev sent retur til Aarhus med en 8-0 snitter tilbage i starten af maj 2013....