Holdt stand mod mestrene i 45 minutter

Selvom Stautrup allerede inden aftenens kamp havde vundet Oldboys 30+ mesterskabet for andet år i træk, så lå det ikke i kortene at vi skulle få noget med fra Stautrup Idrætsanlæg. Når det så er sagt, så turde vi stadig håbe indtil kampens sidste 25 minutter, da vi indtil da havde holdt stand mod deres pres, og svaret igen med nogle gode kontra angreb.

1. halvleg

Det kom ikke bag på os at Stautrup ville være spilstyrende fra kampens start. En meget bevægelig midtbane og angreb gjorde det svært for os at holde dem fra chancer med deres velfungerende kombinationsspil. De fik derfor kombineret sig igennem vores forsvar ved flere lejlgheder, men enten stod målmand Henrik Pilgaard eller forsvaret godt i vejen, eller også var de alt for uskarpe i deres afslutninger, så det førte ikke til mål.

Efter godt og vel et kvarters spil gik det dog galt. Da Stautrup nu ikke havde fået det store ud af deres kombinationer, prøvede de et andet våben - spark fra distancen. Her skulle det vise sig at de havde en spiller med noget af en kanon i venstrebenet. Den blev affyret et par gange eller tre i løbet af kampen, men første gang var fra 20 meters afstand til målet, og forsvar såvel som Pilgaard i målet, kunne bare se røgen da han sendte bolden i nettet til 1-0

Stautrup havde altså en ny dimension til deres angrebsspil, hvilket gjorde opgaven for midbane og forsvar endnu sværere. Blot 5 minutter efter scoringen fik "Kanonen fra Stautrup" igen for meget plads på kanten af feltet, men denne gang fik vi hjælp af overliggeren, som efter sigende stadig vibrerer i skrivende stund.

Mod slutningen af halvlegen havde vi en god periode med flere vellykkede kontraangreb. Desværre stod afslutningen på angrebene ikke helt mål med opspillet, så vi fik ikke scoret inden pausen. Det gjorde Stautrup derimod blot 5 minutter før pausefløjt. Et af utallige indlæg fra højre forsvarsside endte i noget klumpspil, hvor hjemmeholdets angribere i 2-3 forsøg enten blev blokeret af Pilgaard eller en forsvarspiller, inden bolden endelig blev sparket ind til 2-0. Den skulle dog lige ramme begge stolper før den krydsede stregen, som bare for at understrege hvor ærgerligt et mål det var.

2. halvleg

Efter pausen viste vi karakter, og startede halvlegen med at presse Stautrup tilbage på banen. De var tydeligvis ikke helt klar fra start, og dagen debutant Johnny Jensen udfordrede i første minut af halvlegen hjemmeholdets forsvar med nogle elegante proptrækker driblinger. Efter at have rundet 4-5 modstanderen fik han bragt sig på skudhold, men afslutningen manglede fart og målmanden fik halvklaret. Heldigvis var Jacob Hansen hurtigt over riposten og prikkede bolden i nettet til 2-1. Vi var nu tilbage i kampen, og turde håbe på mere.

Allerede i halvlegens andet minut kom udligningen. Vi erobrede hurtigt bolden efter vores reduceringsmål, og efter et par hurtige førstegangsafleveringer på midten af banen fandt Jesper Lybye en fri Jacob "Terker" Terkildsen midt på Stautrups bane. "Terker" tog turen mod feltet, og rundede et par spillere undervejs. Inde i feltet fik han bragt sig på skudhold, og sparkede hårdt mod nærmeste stolpe, hvor målmanden fejlagtigt troede bolden ville gå forbi, men måtte måbende og en lille smule forlegen erkende at bolden var gået ind til udligning 2-2.

Efter den start på anden halvleg havde vi for alvor fået troen på at der var noget at komme efter denne aften. Der skulle dog ikke gå mere end godt 10 minutter før det håb blev slukket. Stautrup havde brugt pausen til at skifte en ny angriber på banen. Det var selvsamme angriber der havde gjort det mere end svært for os i sæsonens første møde med Stautrup, ved at score 4 af deres 5 mål på Rønbæk Stadion.

Han havde mildest talt ikke mistet fornemmelsen for mål, og i løbet af de næste 20 minutter nettede han 5 gange på 5 forsøg, og afgjorde nærmest ene mand kampen. Stautrup gjorde god brug af hans hurtighed til at bringe ham frem til chancer, og spillede derfor mere primitivt med lange dybe stikninger som han relativt nemt kunne fange overfor et noget tungere midterforsvar.

Efterhånden som anden halvleg blev fremskreden, sneg mørket sig også ind over banen, hvilket gjorde betingelserne sværere for alle mand. De virkede dog som om vi havde sværest ved at spille i det sparsomme lys, og Stautrup kom frem til flere og flere chancer på omstillinger, da vi havde svært ved at få kombinationerne til at hænge sammen. Stautrup fik bolden i nettet yderligere to gange og vandt kampen samlet 9-2, efter det der bedst kan betegnes som kollektivt kollaps på 25 minutter i mørket over Stautrup Idrætsanlæg. Nedtur efterat have spillet lige op med dem i 45 minutter.

Kampens bedste spiller blev debutanten Johnny Jensen, som med flere gode fremadrettede aktioner, som blandt andet førte til vores første mål, gjorde sig fortjent til sine 4 stemmer. De øvrige stemmer blev fordel på Lybye med 3 stemmer, "Mik Mak" og "Terker" med 2 stemmer hver, samt Klaus Rafn og Mads Thorsen der hver fik 1 stemme.

Truppen mod Stautrup:

Pilgaard - "Mik Mak", "Terker", "Store", Thorsen - Søren A., "Mini", Lybye, Salling-Thomsen - Hansen, Jensen

Bænken: Bendix, Klaus Rafn

Din Tøjmand - Claus Hvass
Rafn Tømrer
Sportigan
Salling

FUN FACT....

Sæsonen 2014 har været vores dårligste til dato. Det understreges af mangel på scorede mål. Vi har i år scoret 24 gange i 17 kampe, hvilket er 1 mål færre end Morten Bang alene scorede i 13 kampe sidste sæson...