Tæt kamp åbnede ny sæson

Vores første kamp i den nye Oldboys 35 række var på udebane mod Thorsø. Vi havde meget lidt kendskab til modstanderen, men vi var opsatte på at starte den nye tilværelse i den ældre række med en sejr.

Vi satte os allerede fra kampens start på spillet, og kom frem til en del afslutninger. Banen var meget "langhåret", hvilket gjorde at bolden var svær at styre i afleveringerne, og den hang nærmest fast i græsset når man prøvede at drible. Thorsøs målmand blev dog sat på arbejde flere gange i halvlegen, men han blev ikke presset ud i de helt store mirakelredninger.

Thorsø var kun i nærheden af vores felt enkelte gange i halvlegen, og det efter lange udspark fra målmanden, som gjorde god brug af den kraftige medvind, til at presse bolden langt ned på vores halvdel. De blev dog aldrig rigtig farlige.

Efter små 20 minutters spil fik vi endelig hul på bylden. Kasper "Poppe" Andersen og anfører Jesper Lybye kombinerede sig godt igennem på kanten af feltet, hvor Lybye endte med at blive kantet inde i feltet. Dommeren pegede resolut på pletten - STRAFFESPARK!. Jesper Lybye tog selv ansvaret for straffesparket, og sparkede sikkert bolden i nette til 0-1.

Blot 5 minutter efter føringsmålet, fik vi igen bolden i nettet. Denne gang efter lidt tilfældigheder inde i feltet efer en dødbold, hvor et indlæg fra Søren Andersen ramte Klaus Rafn på benet, og bolden faldt perfekt for fødderne af "Poppe" som sikkert sprkede os i front med 0-2.

Vi gik til pausen med to-målsføringen, og en fornemmelse af at denne kamp blot skulle lukes i 2. halvleg. Der var nemlig ingen indikationer af at Thorsø havde midlerne til at gøre kampen spændende, efter det vi havde set i 1. halvleg.

Vi startede 2. halvleg som vi sluttede den første, med at være spilstyrende. Med vinden i ryggen blev vi mere offentsivt indstillet, mens Thorsø forsøgte at presse os mere i vores opspil. Den svære bane gjorde opspillet besværligt til tider, og vi lavede flere fejl end i første halvleg.

Tabte bolde i opspillet skabte nogle omstillingsmuligheder for Thorsø som de ikke havde i 1. halvleg, hvor vi var bedre placeret i defensiven. Midt i 2. halvleg var midtbanen dog midlertidigt ikke så dominerende som tidligere, og Thorsø blev mere og mere nærgående.

Efter et kvarters spil af halvlegen brød Thorsø igennem i vores højre side, og et indlæg midt i feltet landede midt i en klump af med og modspillere. Vi fik desværre ikke ekspederet bolden ud af farezonen, og en Thorsøspiller fik i stedet sparket bolden i nettet til 1-2, og fik dermed unødigt bragt spænding tilbage i kampen.

Bare 5 minutter senere gik det galt igen. Efer en lang bold frem på kanten af feltet, kom målman Jesper "Smørhånd" Kjærskov på mellemhånd, og han blev rundet af en Thorsø angriber, som let kunne udligne til 2-2. Stik mod spil og chancer havde vi lukket Thorsø ind i kampen igen.

Vi pressede herefter på for at få de 3 points vi fortjente. Flere gode aktioner blev gennemført. Bl.a. var Søren Andersen tæt på at overrumble Thorsø målamnden med et skud fra 35 meter, men den lange målmand fik lige præcis vippet bolden rundt om stolpen til hjørnespark.

Med bare 3 minutter tilbage af kampen kom forløsningen. "Poppe" fik en perfekt stikning i dybden, og hans afslutning blev parreret med det yderste af fingerspidserne fra en velspillende Thorsø målmand. Riposten opsnappede Christopher "Dolfi" Eis, og han lagde bolden perfekt af til Morten Bang, der kom stormende ind i feltet og bankede bolden i mål til 2-3.

I kampens sidste minut var vi dog tæt på at smide sejren igen. Løst forsvarsspil gav Thorsø en kæmpe chance for at få udlignet, men en super redning på den første afslutning, og igen på risposten af "Smørhånd" reddede os de 3 points.

Efter kampen blev Kasper "Poppe" Andersen fuldt fortjent udråbt til kampens bedste spiller med 7 stemmer. Jesper Bendix fik 3 stemmer, mens Klaus Rafn og Jesper Lybye begge fik 2 stemmer. Sidste stemme gik til Jesper "Mini" Lauridsen.

Næste kamp for de velgørende fodbolddrenge er mandag den 13. april på Rønbæk stadion, hvor Virup kommer på besøg.