De brændte chancers kamp

"Vi har aldrig tabt til Ugelbølle på hjemmebane". Det kunne have været en sandfærdig indledning på oplægget til aftenens kamp mod det øjeblikkelige tophold fra Ugelbølle. Vi har spillet mod aftenens gæster tre gange tidligere, med to nederlag på udebane, og en sejr på hjemmebane. Med endnu en sejr på eget (kunst)græs, ville vi komme indenfor 1 point af Ugelbølle på 1. pladsen i rækken, dog med en kamp i hånden. Der var altså mere på spil end blot en positiv afslutning på efterårssæonen.

Hver gang vi møder Ugelbølle, er kampene meget jævnbyrdige og intense, med masser af fysik i nærkampene, og aftenens kamp var ingen undtagelse. Det var gæsterne der kom bedst fra start, med et par tidlige chancer. Efter bare 3 minutter fik de en fri header ved bagerste stolpe, som dog blev sendt forbi mål på det skamligste. Få minutter senere fik de en god mulighed på frispark lige udenfor feltet, men bolden blev sendt snert over mål ved den nærmeste trekantssammenføjning.

Vi skulle helt hen til det 9. minut, før vi kunne notere vores første afslutning mod mål. Her fik Jacob Hansen en god mulighed, men sparkede bolden lige forbi nærmeste stolpe. Efter 12 minutter var Hansen igen fri foran mål, men hans afslutning sad lige på målmanden, som kunne blokere skuddet. Der skulle en tredje chance til inden for 5 minutter, før Hansen fik bolden i nettet. En præcis stikning fra Klaus Rafn blev behandlet kælent, da Hansen krøllede bolden rundt om en frembrusende målmand og scorede til 1-0. Der var god grund til at tro på at der var flere mål i Hansen her til aften, da han har scoret 2 mål i hver af de kampe han har været på måltavlen i denne sæson.

Hansens angrebsmakker Morten Bang bød sig til for første gang efter 18 minutter. Her brød han ind i feltet og stod alene med målmanden. Desværre manglede afslutningen kvalitet, og målmanden fik blokeret skuddet. Bare 2 minutter senere var Bang igen kommet fri med målmanden. Denne gang var der mere kvalitet i afslutningen, men bolden sneg sig udenom den fjerneste stolpe.

Vi havde virkelig fået gæsterne på hælene i denne periode af kampen, og de havde ikke haft noget der mindede om en chance siden frisparket efter 7 minutter. Om Jesper "Smørhånd" Kjærskov var blevet kold af det manglende arbejde, eller om han trængte til lidt spænding i hans ende af banen, har vi endnu ikke fået afklaret, men efter 22 minutter var Ugelbølle lidt for tæt på at komme tilbage i kampen med en reducering. Et relativt ufarligt spark fra 20 meters afstand, så ud til at være dækket af "Smørhånd", som smed sig ned for at redde skuddet. Han kan mulighvis have fejlbedømt farten i skuddet, for bolden strøg under "Smørhånd", ramte stolpen og sprang tilbage i spil. Heldigvis var der ingen angribere til at samle riposten op, så vi slap med strækken i denne omgang.

Efter det lille afbræk i perlerækken af chancer foran gæsternes mål, samlede Morten Bang tråden op efter 24 minutter, hvor han kom frem til sin tredje store chance. Denne gang var afslutningen dog helt skidt, og bolden strøg et par meter (eller fire) over mål. Bang var dog ikke færdig endnu. 29 minutter inde i halvlegen driblede han sig fri på kanten af feltet, og sendte en hård afslutning mod mål. Igen stod målmanden i vejen, men Jacob Hansen var klar ved riposten, og sparkede sikkert bolden i nettet til 2-0. For tredje gang i 7 kampe havde Hansen nu scoret 2 mål i samme kamp.

2-0 var en alt for lille føring at tage med til pausen, hvis man ser på det antal chancer vi havde haft i 1. halvleg. Det mente Peder Soelberg heldigvis også, da han med 4 minutter tilbage af halvlegen samlede en løs bold op på kanten af feltet, og sparkede den sikkert i nettet til 3-0. Den perfekte afslutning på en halvleg hvor vi havde været klart dominerende.

Efter pausen fik vi vinden imod os, og vi skiftede formation, grundet skade og for at få tilpasse os med spillerne fra bænken. Det betød desværre også at Ugelbølle begyndte at komme mere med i kampen, og blev mere spilstyrende end de havde været i 1. halvleg. Vi var dog tætte på at slå det afgørende søm i kisten ganske få minutter efter pausen. Her fik vi frispark midt på gæsternes banehalvdel, som Martin Illner tog sig af. Et ellers perfekt indlæg blev headed et godt stykke forbi mål, af netop indskiftede Jesper "Store" Søndergaard, som havde mere tid og plads til at optimere chancen, end han var klar over.

Ugelbølle begyndte for alvor at presse vores højre forsvarside, hvor Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet var kommet i menneskehænder hos gæsternes hurtigste mand. Det skabte flere gange farlige situationer med giftige indlæg, som deres frontløbere dog heldigvis ikke fik afsluttet. Vi fortsatte med at skabe chancer, omend ikke i det omfang vi så i 1. halvleg. Vi skabte klart mest på hurtige omstillinger, nu hvor Ugelbølle pressede flere og flere folk frem for at få reduceret. Vores bedste chance faldt til Peder Soelberg med godt 10 minutter tilbage af kampen, da han samlede en løs bold op på kanten af feltet, efter et hjørnespark. Da bolden lå til det kolde venstreben, måtte han prøve lykken med en yderside afslutning. Han fik perfekt træf på afslutningen, men målmanden hev en ligeså imponerende redning op af hatten, og "stjal" en drømmescoring fra en ærgerlig Soelberg.

Det skulle lykkes gæsterne at komme på måltavlen mod slutningen af kampen, da forsvaret tog sig lidt af en blunder, og vores spredte appeller for offside korrekt blev ignoreret af dommeren. De følte sig også snydt for et straffespark, og måske endda et gult kort mod slutningen, da "Mik Mak" endnu en gang tabte en løbeduel med gæsternes venstrekant. "Mik Mak" prøvede ihærdigt at holde i spilleren, bl.a. ved at trække i ham, hvilket lykkes til det punkt hvor han faldt ind i feltet. Dommeren mente dog at forseelsen blev begået lige udenfor feltet, så ingen straffespark i denne omgang. Kampen sluttede 3-1, og vi ligger nu rigtig godt i tabellen, hvor vi kan overtage 1. pladsen med en sejr i vores udsatte kamp mod Ry Fodbold, som dog først skal spilles til foråret.

Efter kampen blev anfører Jan Christensen udråbt til kampens bedste spiller med 5 af 15 stemmer. De øvrige stemmer faldt til Martin Illner (3), Peter Breiner Larsen (3), Jacob Hansen (2), Peder Soelberg (1) og Jesper "Benner" Bendix (1).