Flot fight i svær udekamp

"Vi er historisk ikke særlig gode i de kampe der ligger lige efter udlandsture og UNICEF Cup, så jeg forventer ingenting af jer i dag..." - sådan lød det i store træk fra Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen under oplægget til aftenens kamp. En lille genialitet fra Cheftræneren, som tog alt presset af skuldrene på de 11 spillere der var mødt op, klar til kamp (flere dog med småskavanker). Vi havde ingen historik mod Ugelbølle, men vidste at det var et godt hold, dømt udfra deres hidtidige resultater i rækken, og deres topplacering sidste sæson.

Kampen startede meget jævnbyrdigt. Der var ingen af holdene som tog afgørende styring over spillet, og chancerne var der meget få af i den indledende fase af kampen. Ugelbølle var gode til at lukke os ned på små områder i vores opspil midt på banen, men vi lykkedes med at åbne spillet over kanterne, og kom frem til nogle gode muligheder på kanten af feltet. Desværre var der ikke kvalitet nok i afslutningerne til at udfordre hjemmeholdets målmand. Martin Bøjer, Kim Rafn, Anders "Anke" Rasmussen og Jesper "Mini" Lauridsen kom alle frem til gode afslutningsmuligheder, men kunne ikke få bolden i nettet.

I den anden ende havde vi nogenlunde styr på begivenhederne. Selvom Ugelbølle var gode til at kombinere sig igennem på kanterne, blev det aldrig rigtig farligt når angrebene skulle afsluttes. Efter godt 24 minutters spil fik hjemmeholdet dog bragt sig foran 1-0, med en blanding af held og kløgt. Et opspil gennem midten af banen, endte i fødderne på en Ugelbølle angiber, på kanten af feltet med ryggen til mål. Han forsøgte af kontrollere bolden, og lave en retningsbestemt tæmning, men banens beskaffenhed gjorde at bolden hoppede lidt skævt op, og hvor han havde lagt an til at gå højre om sig selv, hoppede bolden den anden vej. Heldigt for ham, havde Jesper "Store" Søndergaard - nærmeste forsvarer - læst hans oprindelige plan, og blev derfor fanget på det forkerte ben, hvilket gav ham plads til at tage bolden med ind i feltet. Her havde han lige præcis tid nok til at placere bolden uden for Jesper "Smørhånd" Kjærskovs rækkevidde, og sende den i nettet ved fjerneste stolpe.

Blot et par minutter senere fik Ugelbølle scoret til 2-0. Et hjørnespark fra vores venstre side, blev sendt ind i feltet tæt under mål. "Smørhånd" fik en næve på bolden og dirigeret den bagud i feltet, men der var ikke power nok i stødet, og bolden endte i fødderne hos en Ugelbølle spiller, som bankede bolden op i nettaget fra 4 meters afstand. Målscorerens oppasser (Morten "Jaap Stam" Søndergaard) var søgt ind bag "Smørhånd" for at cleare bolden, hvis ikke målmanden fik handsken på. Ugelbølle spilleren havde dog ikke flyttet sig fra sin oprindelige position, og han havde derfor masser af plads og tid til at få afsluttet. To meget ærgerlige mål at give væk tæt på pausen.

I 2. halvleg havde vi overvægt i spil og chancer. Ugelbølle var en evig trussel i omstillinger, men dem fik vi lukket ned for, og de kom ikke frem til regulært farlige afslutninger hele halvlegen. I den anden ende havde vi igen rigtig gode muligheder for at få reduceret, specielt mod slutningen af kampen, hvor en tværbold ind i feltet bare skulle røres af en hårdt presset Kim Rafn for at blive styret i mål. Kim fik dog slet ikke ramt på bolden, og chancen løb ud i sandet.

Kampen endte 2-0 til hjemmeholdet, og vi måtte endnu engang sande, at vi kom ud af en kamp vi sagtens kunne have vundet, med et nederlag. Kampen var jævnbyrdig hele vejen igennem, men set på spil og chancer kunne vi sagtens finde de 3 mål der kunne/skulle have givet os de 3 points. Hvis vi har lært noget af vores første 5 kampe i den nye række, så er det at kampene er utrolig tætte, og vi skal sørge for at udnytte vores chancer meget bedre. Vi får ikke så mange muligheder, og vi ved at modstanderen er kyniske ved de få chancer vi giver dem.

Efter kampen blev aftenens 100 kamps jubilar Jesper "Benner" Bendix hædret som kampens bedste spiller med 4 af 12 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Store" Søndergaard med 3 stemmer, Michael "Mik Mak" Krattet med 2 stemmer og Klaus Rafn, Peder Soelberg og Jesper "Mini" Lauridsen med 1 stemme hver.