Målfest og sydende temperamenter

Der blev skruet godt og grundigt op for det sydlandske temperament på E. Trasborg Park anlægget, da Vatanspor gæstede her til aften. Vi var forberedt på at de havde temperament, men da dette var vores første møde med den tyrkiske klub fra Aarhus, havde vi ingen forudsætninger for at vide, hvordan dette temperament kom til udtryk. Det fandt vi dog lynhurtigt ud af, da alle i området skulle lægge øre til gæsternes meget høje opråb ved stort set alle nærkampe de tabte. Der var ingen grænser for hvor mange gule kort dommeren skulle have delt ud til vores spillere, hvis det var op til gæsterne, og hvor mange gange de følte sig bortdømt. Dommeren holdt dog hovedet nogenlunde koldt, og delte kun 2 gule kort ud til gæsterne, mens Jesper "Store" Søndergaard fik et gult kort, for det der i denne kamp lød som et overfald i en mørk gyde, men i en hvilken som helst anden kamp, bare havde givet et frispark. Lydkolissen var så voldsom, at der flere gange i løbet af kampen, var spillere og tilskuere fra kampen på nabobanen, der kiggede ind mellem træerne, for at se hvad der var på færre på bane 2.

Nå.... men der blev også spillet fodbold her til aften, og der blev endda scoret masser af mål. Vi havde inden aftenens kamp kun fået points i én kamp, mod et af de andre oprykkerhold fra HEI. Vatanspor er også oprykker fra sidste sæson, så vi havde store forventninger til at kunne komme fra kampen med 3 points igen.

Fra kampens start var det klart, at Vatanspor på ingen måde havde samme styrke som de øvrige modstandere vi har mødt denne sæson. Desværre gjorde banens elendige forfatning det meget svært at spille bolden rundt, og spillet blev derfor meget primitivt, med lange bolde, upræcise afleveringer og dårlige førstegangsberøringer. Vi fik dog plads rundt på banen til at forsøge at etablere noget fremad banen. Efter 4 minutters spil fik Kim Rafn headed et indlæg fra Martin Illner mod mål. Gæsternes målmand hev dog en mirakelredning op af hatten, og fik skubbet bolden på stolpen. Riposten blev dog ikke clearet længere end til Jan Christensen på kanten af feltet, og han sendte et velplaceret skud op i nettaget bag en flagrende målmand til 1-0.

Den næste fase af kampen var mest af alt præget af gæsternes føromtalte iltre temperament, hvilket ødelagde den smule rytme var i kampen på det tidspunkt. Selvom Vatanspor kom besøg i- og omkring vores felt en håndfuld gange i denne fase, så blev de aldrig rigtig farlige, og fik ikke for alvor testet Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Godt 20 minutter inde i halvlegen erobrede Jesper "Store" Søndergaard bolden på midten af banen. Han så at Kim Rafn havde masser af plads på højrekanten, og sendte ham mod mål med en dyb aflevering. Det var ikke helt Jesper Olsen mod England i 1983, men Kim udfordrede forsvar og målmand ene mand, og fik elegant lagt bolden i nettet til 2-0.

Kort før pausen fik dommeren nok af det konstante brok fra én bestemt Vatanspor spiller, og sendte ham på sidelinjen med et gult kort. Med en mand i overtal var det ingen sag at holde styringen på kampen til pause, og vi fik endda scoret til 3-0 efter 30 minutter. Her sendte Jan Christensen vores, i dagens anledning, "omskolede" angriber Christian Hagelqvist mod mål, og han kvitterede for den præcise aflevering med en sikker scoring. Det var Hagelqvists første mål for Danmarks mest velgørende fodboldhold.

Fra 2. halvlegs start begyndte gæsterne at presse mere på i vores ende af banen. Det gav dog plads til omstillinger, og efter 6 minutters spil fik Jan Christensen en friløber af Klaus Rafn, som han sikkert omsatte til scoring og en 4-0 føring. Kampen var reelt lukket på dette tidspunkt, men Vatanspor fortsatte ufortrødent deres klagesang mod dommeren, krydret med små svinestreger. Altsammen noget der tog luften ud af kampen. De fik en lille smule oprejsning, da dommeren takserede en grovfin tackling fra Jesper "Store" Søndergaard til gult kort efter 15 minutters spil. Det var dog ikke til at se at de var blevet en mand i overtal, for bare 3 minutter senere jagtede Jan Christensen en dyb bold til kanten af feltet. Målmand og to forsvarer kom dog først til bolden, men løb nærmest sammen, og bolden endte i fødderne på Jan C, som roligt kunne fuldende sit hattrick og lægge bolden i det tomme net til 5-0.

Vatanspor fik reduceret på et hårdt og velplaceret frispark efter 25 minutters spil, inden aftenens 150 kamps jubilar Jacob Hansen "tordnede" bolden i nettet til 6-1, fra kanten af feltet efter oplæg fra Jesper "Mini" Lauridsen, bare 2 minutter senere. Vi kunne sagtens have fået flere mål i kampen, men dommeren var blevet så træt af at høre på gæsternes klageri, at han fløjtede kampen af med 5 minutter tilbage. Om bare 2 uger er vi igen værter for Vatanspor, så det bliver spændende at se hvordan den kamp forløber, og hvordan dommeren til den kamp håndterer de iltre Vatanspor spillere.

Kampens spiller blev fuldt fortjent 3-måls skytten Jan Christensen, med 7 af 14 stemmer. De øvrige stemmer gik til Jesper "Smørhånd" Kjærskov (4), debutant Jesper Hansen (2) og Kim Rafn (1).

Klaus Rafn fik for en sjælden gangs skyld ingen stemmer, men han kunne dog fejre sin kamp nummer 75 for de velgørende fodbolddrenge her til aften.