Tidligere landsholdspiller gjorde forskellen

For 2 uger siden vandt vi en overbevisende 6-1 sejr over Vatanspor, på en meget dårlig bane ved E. Trasborg Park. Onsdag aften spillede vi sæsonens 2. kamp mod holdet fra Brabrand på kunstgræsbanen Vibe Arena. Vi havde på fornemmelsen at gæsterne ville forstærke sig til kampen, da det tydeligvis ikke passede dem med den øretæve de i vores seneste møde. Vi havde dog ikke forventet at de ville stille med en tidligere gambiansk landsholdspiller, en tidligere Superliga-nomade, en målmand der tog med hænder og en spiller som er 5 år for ung til at være dispensationsspiller. De 3 nye spillere var ikke bare gode hver især, de løftede også flere af de øvrige spilleres niveau ift. vores seneste møde, hvor et meget iltert temperament ødelagde meget af deres spil.

Det tog os ikke mange sekunder at finde ud af, hvor stor niveauforskel der trods alt er på gambiansk landsholdsfodbold og oldboysfodbold i Hinnerup. Vatanspors nye angriber skabte konstant ravage når han fik bolden, med hurtigt antridt og skarpe driblinger. Ikke lige noget vi var vant til, eller brød os synderligt meget om for den sags skyld. Heldigvis stod hans afslutninger ikke helt mål med alle de andre kvaliteter, så vi lykkedes med at holde gæsterne fra scoringer i kampens hektiske indledning.

Den meget bevægelige frontduo havde dog held med at flytte så meget rundt på vores forsvar, at vi flere gange kom til at stå helt forkert, og gæsterne fik masser af plads til at boltre sig på den sidste tredjedel af banen. Efter godt 15 minutters spil blev forsvaret splittet i atomer på en omstilling, og alene med Jesper "Smørhånd" Kjærskov svigtede den gambianske landsholdspiller ikke, men satte sikkert bolden i nettet til 0-1.

Vi var på ingen måder Vatanspor underlegne i aftenens kamp, og med lidt mere præcision i afleveringerne, og hurtigere omgang med bolden, kunne vi sagtens have skabt mange flere chancer end vi gjorde. Gæsternes målmand blev ikke for alvor udfordret i 1. halvleg, selvom vi fik skabt en del fine chancer.

Fra starten af 2. halvleg lavede Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen en taktisk ændring i defensiven, hvor Klaus Rafn blev rykket ned for at holde styr på gæsternes gambianske angriber. Det virkede rigtig godt, så udover at give flere prøver på hans glimrende teknik, var han ikke en trussel mod mål.

Kampen bølgede frem og tilbage hele 2. halvleg, hvor vi fortsat havde havde problemer med afleveringerne op gennem banen, men lykkedes bedre med at skabe noget over kanterne. Vatanspor var bedre til at føre bolden op gennem midten af banen, men vi fik lukket ned for deres angreb, når de nåede ned omkring den sidste tredjedel af banen. Vores bedste mulighed var på hjørnespark med godt 10 minutter tilbage af kampen, hvor Morten "Jaap Stam" Søndergaard havde en fri header ved bageste stolpe, men han fik en rigtig skidt berøring, og bolden gik forbi mål.

Kampen som helhed var væsentlig sjovere at spille, end da vi mødte Vatanspor sidst, da niveauet var højere og temperamentet ikke var altoverskyggende. Når det så er sagt, så var der desværre stadig for mange verbale unoder, som kom fra præcist de samme spillere der skabte en dårlig stemning på banen for 2 uger siden. Grundet indberetninger fra tidligere kampe, var der en bedømmer tilstede fra udvalget, men han virkede til at være mere fokuseret på spillet med fødderne end på retorikken på banen, og fik derfor ikke noteret sig noget specielt under kampen.

Efter kampen delte to af de store defensive aktiver i aftenens kamp, Klaus Rafn og Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet titlen som Kampens spiller med 5 stemmer hver. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Smørhånd" Kjærskov (2), Christian Hagelqvist (1) og Martin Bøjer (1).