SEJR I FORÅRSPRÆMIEREN GRUNDLAGT PÅ 4 MINUTTER

Efter mere end 6 måneders vinterpause, blev sæsonen 2018/19 sparket i gang igen onsdag aften. Vi tog imod Viby, i en direkte duel om rækkens 4. plads. Inden kampen var der 2 points op til Viby, som havde vundet vores første indbyrdes opgør i et sandt målorgie med 5-4. Vi havde brugt de sidste par uger op til kampen, til at få banket den værste vinterrust af støvlerne, med et par træningskampe mod klubbens andre Oldboyshold, så vi kunne være så klar fra start som muligt.

Fra kampens start tog vi styringen på kampen, og Viby kunne ikke få noget som helst til at hænge sammen. De var nærmest ikke på vores banehalvdel de første 3-4 minutter. Til gengæld var vi meget målsøgende og fik tilkæmpet os to hjørnespark inden for de første 4 minutter af kampen. Det første var allerede efter små 2 minutter. Jesper "Mini" Lauridsen trak ud i vores venstre side for at tage hjørnesparket. Hans indlæg mod bagerste stolpe fandt en meget fri Jesper "Store" Søndergaard, som relativt let kunne heade bolden i nettet til 1-0. En drømmestart på kampen, og en milepæl for "Store", som med målet nåede op på 2 sæsonscoringer for første gang i 12 sæsoner for Danmarks mest velgørende fodboldhold.

Blot 2 minutter efter scoringen fik vi igen hjørnespark, denne gang i højre side, som "Mini" igen trak ud for at sparke. Indlægget lå denne gang midt i feltet, hvor Kim Rafn måtte kæmpe med et par forsvarer, om at komme op til indlægget. Kim fik dog timet sit opspring bedst, og headede sikkert bolden i nettet til 2-0. På dette meget tidlige tidspunkt i kampen lignede det mest af alt en "walk-over", da Viby overhovedet ikke havde meldt sig ind i kampen.

Det skulle dog vise sig at kampen ville blive alt andet end en "walk-over" for os. Vi vidste at Viby havde mere kvalitet end de havde vist fra kampens indledning, og efter 10 minutters spil overtog de da også styringen på kampen. Vi havde meget svært ved at etablere spillet op ad banen, og mistede gang på gang bolden, til et hårdt pressende Viby hold, som til gengæld blev mere og mere farlige nede omkring den sidste tredjedel af banen. Vores eneste mulighed for at få bolden ud af egen zone, var stort set lange bolde fremad banen, men disse blev nemt taget ned af gæsterne, som i stedet kunne igangsætte nye angreb mod vores felt.

Til vores held sad der stadig rigeligt vinterrust på støvlerne hos gæsterne, for havde de scoret på bare 25% af de chancer de kom til inde i feltet, ville de have udlignet vores føring allerede inden pausen. Vi kunne dog slutte 1. halvleg af med en 2-0 føring, som dog var alt andet end komfortabel, hvis man kigger på hvordan halvlegen udviklede sig efter vores 2 mål.

Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen lavede nogle mindre rokeringer i pausen, for at dæmme op for Viby's opspil, der gang på gang fik vores forsvar til at virke ligeså gennemhullet som en si. Rokeringerne ændrede dog ikke noget ved fordelingen af spillet, og gæsterne fortsatte med at presse os på den sidste tredjedel af banen. Efter godt 12 minutters spil af 2. halvleg fik de belønning for deres anstrengelser, da vi ikke fik fulgt med markeringerne i forsvaret, og gæsternes angriber fik sig en 1-mod-1 situation med målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Den vandt Viby spilleren, som fik reduceret til 2-1, og lagt endnu mere pres på os.

Kort tid efter scoringen blev Jesper "Mini" Lauridsen sendt på sidelinjen i 10 minutter med et gult kort, og vi måtte nu kæmpe videre en mand i undertal. Det lykkedes os heldigvis at holde stand, og kort tid efter vi var blevet fuldtallige, fik vi stoppet gæsternes opspil tæt på midten af banen, hvor Jan Christensen fik sendt Morten Bang af sted mod mål. Bang rundede nemt den bagerste forsvarer og sparkede meget sikkert bolden hårdt og præcist i nettet til 3-1. Det var måske ikke helt fortjent på daværende tidspunkt af kampen, men sådan er fodbold så ubarmhjertigt nogle gange.

Målet tog pusten ud af gæsternes pres, og selvom Jan Christensen også blev præsenteret for et gult kort i kampens sidste minutter, så kom Viby ikke i nærheden af at få reduceret igen. En utrolig vigtig sejr, og et godt rygstød til sidste halvdel af sæsonen. Næste opgave bliver de forsvarende mestre fra Aabyhøj på udebane onsdag den 17. april.

Jan Christensen var den helt store "kriger" på midten af banen i aftenens kamp, og han blev derfor også meget fortjent kåret til Kampens bedste med 7 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Smørhånd" Kjærskov (3), Claus Møller (2), Jesper "Mini" Lauridsen (1) og Morten Bang (1)