Intens kamp mod Viby endte i remis

Vores hidtidige to kampe mod Viby havde været nogle intense affærer, med en sejr til hver. Derfor vidste vi, at det var vigtigt at være klar fra start til aftenens kamp på Viby's anlæg. Vi havde en stærk trup med til kampen, dog med en meget smal bænk. Derfor skulle der trækkes meget tungt på de bærende kræfter på holdet, i en kamp vi på forhånd vidste ville meget fysisk.

Vi startede kampen klart bedst, med tålmodig boldomgang og stikninger over kanterne når temposkiftene skulle sættes ind. Specielt på venstrekanten sprudlede Martin Bøjer, som med sin fart og snævre driblinger, skabte store problemer for de noget tungere modspillere. Det skabte nogle gode muligheder for afslutninger, og bl.a. Jan Christensen havde tidligt et tørt drøn fra 20 meter, som suste ganske få cm over mål.

Viby's eneste våben den anden vej, var forsøg på at sætte deres lille hurtige angriber op i løbedueller med den væsentlig større, tungere og langsommere Jesper "Store" Søndergaard. Vi havde held til at stoppe disse løbedueller ved at trække ham offside et par gange, men efter 15 minutters spil kiksede offside fælden, og han fik frit løb mod mål. Det lykkes os at presse ham til baglinjen, men herfra slog han et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet tabte hovedstødsduellen tæt under mål, og Viby bragte sig foran 1-0.

Vi fortsatte med at være spilstyrrende, og chancerne begyndte at komme tættere og tættere på en scoring. Jacob Hansen havde et godt forsøg blokeret af stolpen, og Per "Folke" Volquarts fandt sig lige pludselig helt fri foran mål, men ude af ballance fik han ikke rigtig fart i afslutningen, som nemt kunne blokeres af hjemmeholdets målmand. Efter 21 minutters spil gik det dog galt i den anden ende igen. Selvom vi burde have taget ved lære af det mis-match der kostede os det første mål, så fik Viby igen tid og mulighed til at sætte deres hurtige frontløber op i en løbeduel med "Store" - denne gang over en halv banelængde. Det var en unfair duel, som da også endte med en scoring til 2-0. "Store" blev med øjeblikkelig virkning skiftet ud, og erstattet i midterforsvaret af den yngre og hurtigere Klaus Rafn.

Kampbilledet ændrede sig ikke af at vi nu var bagud med to mål. Viby stod måske en smule dybere for at forsvare føringen (som bekendt er den farligste i moderne fodbold), men det var stadig os der styrede spillet og skabte chancerne. Efter 27 minutters spil var Martin Bøjer igen på spil i venstresiden. Denne gang tog han et skarpt træk ind i banen på kanten af feltet, og afsluttede resolut mod fjerneste målhjørne. Kæmpe forløsning da bolden sejlede i nettet uden chance for hjemmeholdets målmand, til reducering 2-1

Kort efter pausen gik "Folke" i stykker, og vi blev presset til at "ryste posen" lidt, for at fastholde et pres mod Viby, uden at blive sårbare i bagkæden. Valget faldt på at sætte "Store" ind i angrebet og rykke Jacob Hansen ned på den offensive midtbane, lige bag de to tank-centerforwards "Store" og Kim Rafn. Det gav os lidt flere muligheder for at presse bolden op på hjemmeholdets sidste tredjedel, nu hvor vi både havde den gennembrudsfarlige venstrekant, to store target-men på toppen, og en målfarlig Hansen til at samle nedfaldet op. Der var i det hele taget rigtig meget Viby skulle forholde sig til, hvilket gav gennembrudsmuligheder gennem midten fra midtbanen, hvor Klaus Rafn af et par omgange kom fri, dog uden den nødvendige kvalitet i afslutningensøjeblikket. Også Martin Bøjer fik presset sig igennem midten, men ligesom ved så mange af vores andre chancer, blev målmanden den store helt for hjemmeholdet, da han fik dækket sit mål godt af, og forhindret scoringer.

Med 10 minutter tilbage af kampen, fik Jacob Hansen tilkæmpet sig et frispark et par meter udenfor feltet. Han tog selv frisparket, hvilket skulle vise sig at være en rigtig fornuftig beslutning. Med et knaldhårdt spark, tævede Hansen bolden helt op i det nærmeste målhjørne, og via indersiden af stolpen i nettet til udligning 2-2. Her var den ellers velspillende målmand igen prisgivet. Bestemt en kandidat til Årets mål i OB40. Resten af kampen var et langt pres på hjemmeholdets felt, men det til trods udeblev yderligere scoringer, og vi måtte for tredje gang på lidt over en måned, sande at have smidt points i en kamp, hvor vi simpelthen ikke havde den nødvendige kynisme foran mål.

Efter kampen blev Klaus Rafn kåret som Man of the match med 4 stemmer ud af 12 mulige. De øvrige stemmer blev fordelt på Martin Bøjer (3), Jacob Hansen (3), Jan Christensen (1), Martin Illner (1) og Jesper "Benner" Bendix (1).