Hansen lynede da Virup fik øretæve

2017 havde inden aftenens kamp ikke været mindeværdig - i hvert fald ikke når der har været points på spil. Tre kampe - alle på hjemmebane - havde kun givet  sølle point, så det skulle der laves om på i årets første udekamp mod Virup.

På en meget tung bane i Virup, startede vi med at være spilstyrende, og fik presset hjemmeholdet langt tilbage på egen banehalvdel. Det var ikke kønt fodbold, for det tillod banen ikke, men det var så poleret som det kunne være. Der skulle ikke gå mere end 5 minutter før første mål kom på tavlen. Jacob Hansen tog sig af et hjørnespark i venstre side. Indlægget blev clearet ved foreste stolpe - lige tilbage i fødderne på Hansen, som tog et træk ind i feltet og afsluttede hårdt og fladt. Bolden strøg i nettet og vi var kommet foran 0-1 på kampens første reelle chance.

Virup havde ikke meget at skyde med fremad banen, og vi havde spillet under kontrol efter scoringen. 10 minutter inde i kampen mistede vi dog overblikket i forsvaret og hjemmeholdet kom frem til en kæmpe chance, som dog blev sparket i sidenettet. Chancen var dog en advarsel om at vi ikke skulle undervurdere Virup. Bare 2 minutter efter den store chance, havde hjemmeholdet fået hjørnespark i vores venstre side. Indlægget landede midt i feltet, hvor flere spillere forsøgte at cleare bolden, men efter et par alvorlige skæverter, lå bolden i fødderne på en Virup angriber, som fra kanten af det lille felt let kunne sparke bolden i nettet og udligne til 1-1.

Efter scoringen havde vi endnu et par episoder, hvor Virup kom tæt på at bringe sig foran, men en velspillende Jesper "Smørhånd" Kjærskov sørgede for at afværge. En af hans ingreb var af en særlig klasse, da han nærmest i et sidelæns rullefald fik blokeret et skudforsøg med skulderen. En speciel redning på det, der skulle vise sig at blive en helt speciel aften for "Smørhånd".

Begge hold gjorde meget ud af at udfordre forsvarslinjen med dybe bolde til angriberne. Hjemmeholdet faldt meget ofte i offside fælden, til deres voksende frustration, som dommeren i flere tilfælde blev gjort opmærksom på. De var ganske enkelt uenige i tæt på 99% af kendelserne. Vi havde mere held med at komme igennem, og vores to "raketter" oppe foran (Morten Bang og Jacob Hansen) var en evig trussel for de tunge midterforsvarer. Efter 20 minutters spil sendte Anders "Anke" Rasmussen en dyb bold i fødderne på Jacob Hansen, som med et træk ind i banen fik bragt sig på skudhold. Hansen havde tidligere i kampen vist at kanonen var indstillet rigtigt, og denne gang bragede han bolden helt op i fjerneste målhjørne, uden chance for målmanden, til 1-2.

Der skulle bare gå to minutter efter føringsmålet, før Hansen igen var på spil. Denne gang blev han spillet dybt af Kim Rafn, og selvom det i første omgang så ud til at målmanden ville kunne nå ud og afværge chancen, blev den lige pludselig gjort rigtig stor, da målmanden gled af et par omgange, og således var helt ude af balance da Hansen køligt placerede bolden udenom ham og i nettet til 1-3. Et vaskeægte hattrick på bare 17 minutter af Jacob Hansen. Hattricket kunne (læs: skulle) være blevet til fire mål, da Hansen kom tæt på igen efter 25 minutters spil.

Mod slutningen af halvlegen kom Anders "Anke" Rasmussen tæt på at udbygge føringen, da han headede bolden tæt forbi mål, efter et præcist indlæg på frispark fra Jesper "Mini" Lauridsen. Det var samtidig halvlegens sidste chance, og vi kunne for en gangs skyld tage en komfortabel føring med til pause.

Vi kom tæt på at chokstarte 2. halvleg. Hansen blev spillet fri på venstrekanten, hvorfra han smed et indlæg mod bageste stolpe. Her blev bolden mødt af "Anke", som uselvisk headede bolden tilbage i feltet, hvor Morten Bang stod helt fri. Bangs afslutning stod dog ikke helt mål med oplægget, og han tordnede bolden over mål.

Vi var om muligt endnu mere dominerende i starten af 2. halvleg, end vi havde været i første. Efter godt 42 minutters spil blev Jacob Hansen tromlet ned i feltet, da han skulle til at afslutte et super indlæg fra højre side. Dommeren var ikke i tvivl, og tilkendte os et straffespark. Vi har gennem årene brændt alt for mange spark fra 11 meter pletten, og derfor var målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov blevet udpeget som straffesparkskytte i dagens anledning. "Smørhånd" scorede sikkert på straffesparket - som iøvrigt blev sat ind i selvsamme minut som Morten "Duncan" Rasmussen scorede til 0-1 for AGF på Silkeborg stadion. Pudsigt sammentræf vil nogen måske sige. I hvert fald fik vi stort set lukket kampen med målet til 1-4. Det var første mål scoret af vores målmand i 190 kampe.

Efter straffesparket hang hjemmeholdets spil ikke rigtigt sammen længere. Vi havde relativt nemt ved at trævle deres angreb op, og omstillingerne gav store muligheder for at udbygge føringen yderligere, og virkelig gøre det grimme ved Virup. Med et kvarter tilbage af kampen kiksede hjemmeholdets offsidefælde og Hansen blev nok engang sendte mod mål med en dyb stikning - denne gang fra Jesper "Mini" Lauridsen. Hansen kvitterede for den præcise aflevering ved sikkert at sparke bolden op i nettaget til 1-5.

Fem minutter senere udnyttede Jesper "Benner" Bendix muligheden for at tage et meget passivt forsvar på sengen, da han sendte Morten Bang i dybden direkte fra et frispark midt på vores banehalvdel. Bang rundede nemt målmanden og lagde stille og roligt bolden i det tomme mål til 1-6.

Morten Bang satte scoringsmæssigt punktum i kampen med scoringen til 1-7. Han blev sat op af Jacob Langvad med bare fire minutter tilbage af kampen. Sejren på 1-7 er den største vi har haft siden 6. maj 2013 - Vi skal altså fire år tilbage for at finde en lignende ydmygelse af en modstander. Den gang blev Aabyhøj sendt hjem fra Hinnerup med et 8-0 nederlag.

Til aftenens kamp kunne Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet fejre sin kamp nummer 125 for Danmarks mest velgørende fodboldhold. Dermed kommer han ind i den eksklusive klub, der pt. tæller bare 6 spillere. Tillykke til "Mik Mak". Aftenens 4 mål fra Jacob Hansen bringer ham op på ialt 130 mål i 133 kampe for holdet. Ganske imponerende. Morten Bang puster ham dog i nakken, med 104 mål i bare 80 kampe.

Kampens spiller her til aften, blev manden med de 4 mål Jacob Hansen. Han fik 8 stemmer, mens Jesper "Benner" Bendix fik 2, mens Jesper "Smørhånd" Kjærskov, Christian Hagelquist, Anders "Anke" Rasmussen og Claus Møller hver fik 1 stemme.