Dumt pointtab mod bundhold

Danmarks bredeste trup i oldboysrækken, måtte for anden kamp i træk sande hurtig restitution hører fortiden til. Mindre end 48 timer efter afslutningen på Danmarks længste fodboldkamp var de velgørende fodboldspillere tilbage på Rønbæk stadion, hvor der denne gang stod points på spil. Aftenens modstander var Virup, som inden kampen lå sidst i rækken med blot 1 enkelt point fra 5 kampe. Det burde på papiret derfor være en overkommelig opgave, selv med tunge og trætte ben. Udfordringen blev dog hurtigt en anden end blot trætte ben, da vi dårligt nok havde spillere nok til rådighed. Leif Salling-Thomsen, som ellers havde hængt støvlerne, måtte indkaldes, ligesom både John "Faxe" Frederiksen, Jesper "Store" Søndergaard og Cheftræneren selv Jesper "Carlos" Stenbroen, trods skader måtte hjælpe til for at vi overhovedet kunne spille kampen.

Klogeligt nok holdt vi tempoet nede på et moderat niveau fra kampens start, da vi nødigt skulle brænde ud alt for tidligt. Det betød dog at Virup fandt sig godt til rette, og faktisk lagde ud med at være mest nærgående. Allerede efter 8 minutters spil brød de igennem i vores ventre forsvarsside, hvor et fladt indlæg blev mødt af en Virup spiller på kanten af det lille felt, som first-timede bolden i nettet bag en sagesløs Jesper "Smørhånd" Kjærskov til 0-1.

Efter målet skruede vi en smule op for tempoet, og lykkedes godt med at komme over flankerne. Vi manglede dog den sidste skarphed i de afgørende afleveringer og indlæg, så vi blev ikke rigtig farlige i den indledende fase af kampen. Efter 19 minutters spil tog anfører Jesper Lybye dog tingene i egen hånd. En imponerende solotur fra egen banehalvdel, hvor 4 modstandere blev rundet undervejs, endte på kanten af Virups felt, hvor han fik sendt en kvalificeret afslutning mod mål, som dog blev blokeret ud til hjørnesparkaf målmanden. Vi havde på dette tidspunkt klart overtag i spillet, og begyndte også at blive mere nærgående på den sidste tredjedel af banen.

24 minutter inde i kampen fik vi endelig valuta for det pres vi havde opbygget. Peder Soelberg tog et godt løb ned ad højrekanten og slog et tidligt indlæg mod bageste stolpe, hvor Ulrik "Usche" Lind stort set i én bevægelse fik kontrol over bolden og afsluttet. Bolden strøg i nettet og vi havde udlignet til 1-1. Det var "Usches" første scoring i næsten 2 år, og med scoringen bliver han også den ældste målscorer i truppen, med hans 50 år og 122 dage.

Efter 28 minutter kom vi dog ned på jorden igen, da vi blev fanget på vej frem ad banen, og vores forsvar slet ikke var på plads. Det udnyttede Virup til en hurtig omstilling, som de fik omsat til en 1-2 scoring stik mod spil og chancer. Det var Virups første reelle chance siden scoringen til 0-1. Det var den sidste scoring inden pausen og vi kunne kun bebrejde os selv for ikke at være i front mod et klart svagere hold.

Vi fik en mareridt start på 2. halvleg. Efter 40 minutters spil fik Virup frispark 5 meter inde på vores halvdel. En lang bold blev sendt mod bageste stolpe, hvor en Virup spiller kom højest og fik styret bolden i nettet med pandebrasken til 1-3. Det var lidt af en mavepuster, for vi havde fortsat med at være spilstyrende som i første halvleg, men Virup var kyniske og fik scoret på selv deres halve chancer her til aften.

10 minutter senere blev ondt værre. Virup blev tildelt et straffespark efter en episode på kanten af feltet, hvor Jesper "Mini" Lauridsen fik kantet en modstander. Tvivlen om hvorvidt det var inde eller udenfor feltet lod dommeren komme gæsterne tilgode. Igen var "Smørhånd" chanceløs da sparket sikkert blev sat i mål til 1-4. På dette tidspunkt var vi sågar en mand i overtal, hvilket selvfølgelig ikke gjorde situatione bedre.

Denne stilling var intet mindre end pinlig. Vi havde fuldstændig kontrol over spillet, men var alt for ufarlige på den sidste tredjedel. Vi tog nu konsekvensen og skubbede holdet længere frem på banen, da vi gik over til at spille med 3 mand i forsvaret de sidste 15 minutter. Det øgede presset mod gæsternes mål, og vi havde flere store chancer for at få udlignet. Kasper "Poppe" Andersen headede bolden på stolpen fra helt fri position og vi havde en triple chance, som blev blokeret af flere omgange. En af blokeringerne var fra målmanden, som på det tidspunkt stod meget langt inde i målet, og der var reelt tvivl om hvorvidt bolden rent faktsik havde krydset mållinjen. Der var dog ingen som kaldte bolden i mål, og derfor reagerede dommeren heller ikke, fra hans position (alt for) langt oppe på banen.

Det skulle dog nå at blive spændende mod slutningen. Med 13 minutter tilbage af kampen fik vi reduceret til 2-4 ved Peder Soelberg, som smart blev spillet fri i feltet af Christopher "Dolfi" Eis. Vi sansede nu muligheden for at få noget med fra kampen, for i takt med at vi havde intensiveret presset, var Virup gået meget dybt i banen for at forsvare, så der var tale om total belejring af den sidste tredjedel af deres bane. Efter 61 minutter smed "Mini" et præcist indlæg i panden på Klaus Rafn, som sikkert styrede hovedstødet forbi Virups målmand til reducering 3-4

Der var nu lagt op til en vanvittig afslutning, hvor vi virkelig havde chancen for at hive 1 point eller måske endda 3 hjem med et sidste pres. Desværre blev der for mange spillere på et alt for lille område, og de små tilfældigheder omkring feltet vi skulle bruge for at fiske en chance frem udeblev, og kampuret løb ud uden yderligere scoringer. Et super ærgerligt nederlag til en modstander vi under normale omstændigheder aldrig burde være tæt på at sætte points til mod.

Kampens klart bedste spiller var Klaus Rafn (10 stemmer ud af 13). De øvrige stemmer blev fordelt på Kasper "Poppe" Andersen, Jesper "Mini" Lauridsen og Jesper "Carlos" Stenbroen som alle fik 1 stemme hver.