Overbevisende indsats med misvisende resultat

Aftenens modstander fra Virup, har de seneste par år floreret i bunden af vores række. Ikke desto mindre tabte vi en mareridtskamp 3-4 til dem på hjemmebane i foråret. Detfor havde vi et par ting der skulle sættes på plads, specielt også efter sidste uges blamage mod Lystrup.

Præcis som i sidste uges kamp, startede vi med at dominere spillet. Virup var nærmest ikke på vores halvdel af banen de første 10 minutter. Til gengæld spillede vi bolden så tålmodigt rundt at der ikke blev skabt det antal chancer, spilovertaget ellers lagde op til. Efter 7 minutters spil kom vi dog rigtig tæt på ved Jacob Hansen, men en feberredning af Virups stand-in målmand (deres målmand blev skadet under opvarmningen), frarøvede os en fortjent føring.

Efter Hansens gode forsøg begyndte vi at blive mere nærgående. Bl.a. havde Peder Soelberg en fornuftig afslutning kort tid efter, som do sejlede over mål. Selvom vi øgede frekvensen af chancer midt i halvlegen, så lykkedes det aldrig rigtigt at teste målmanden. 15 minutter inde i kampen fik vi endnu en gigantisk chance for at komme i front. Martin Bille fik bolden 10 meter inde på Virups banehalvdel, og tog herfra sagen i egen hånd. Efter et soloridt af en anden verden, fik fik Bille bragt sig fri inde i feltet, men desværre blev hans sidste træk for langt, og målmanden fik afværget situationen.

Vi skulle helt frem til der stod 24 minutter på stadionuret, før Virup begyndte at vise tænder i nærheden af vores mål. Et skarpt indlæg fra vores venstre forsvarside, blev mødt af en fri Virup angriber 8 meter fra mål. Han satte pandebrasken på bolden, men det hårde hovedstød endte heldigvis lige over mål. Indtil da havde deres eneste chance været et godt dybdeløb med en håbløs afslutning som resultat.

Vores klart flottest gennemspillede angreb kom efter 29 minutter. Lynhurtige kombinationer op ad højrekanten, hvor hele 4 spillere var indvolverede, endte med et godt indlæg til midten af feltet, hvor Martin Bille stod klar til at afslutte. Desværre sparkede Bille en anelse for dybt i bolden, som sneg sig over overliggeren.

De sidste 5 minutter af 1. halvleg begyndte Virup at komme frem til lidt for mange chancer. De havde ikke som sådan overtaget initiativet i kampen, men de lykkedes med flere offensive aktioner i slutfasen af halvlegen. De nåede dog ikke at blive helt farlige inden pausen. De gjorde vi til gengæld. Med bare 2 minutter tilbage af halvlegen, fik vi endelig scoret de forløsende føringsmål til 1-0. Et super indlæg fra Jacob Hansen på højrekanten lå perfekt til Martin Bille, som med appel sendte et knaldhårdt hovedstød i nettet bag en sagesløs målmand. Et perfekt tidspunkt at score på, og et kæmpe moral boost til holdet.

Vi startede 2. halvleg med igen at kontrollere spillet. Dog skulle der bare gå 6 minutter før vi havde mistet føringen. Et hjørnespark fra venstre side blev sparket hårdt ind mod forreste stolpe, hvor der ikke var nogen Virup spillere i nærheden. Alligevel fik målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov slået bolden ind på stolpen, og derfra ind i mål. Hvorvidt han følte sig generet af Otto Motzfeldt, der garderede forstolpen, skal være uvist, men et klokkerent selvmål og udligning til 1-1.

Heldigvis kom vi lynhurtigt tilbage i kampen. På første angreb efter udligningen fik vi igen bragt os foran. Vi fik lagt et hårdt pres på Virups felt, og efter et par halve forsøg på at skubbe bolden i nettet, endte bolden lidt tilfældigt i luften på kanten af det lille felt. Her viste Jacob Hansen hans fantastiske spring- og hovedstødsstyrke, da han efter et vanvittigt svæv headede bolden hårdt i nettet til 2-1.

Efter 48 minutters spil fik Virup igen hjørnespark. Det var deres første siden 1-1 scoringen, og de fortsatte med at være utrolig nærgående på disse standardsituationer. Også denne gang kom de meget tæt på, men vi fik afværget til et nyt hjørnespark. Også dette skabte en stor chance til gæsterne, men vi slap med skrækken i denne omgang.

Efter 50 minutter fik Virup igen hjørnespark. Hvis der var lidt nervøse miner at spore hos vores spillere, var det berettiget. De havde scoret et mål og været utrolig tæt på to gange yderligere, på de første tre hjørnespark i halvlegen. Også denne gang brændte det på foran mål efter hjørnesparket. Faktisk så meget at gæsterne igen fik omsat det til mål. Et kraftfuldt hovedstød fra midten af vores felt, blev sendt i nettet til udligning 2-2.

Heldigvis skulle vi heller ikke denne gang bruge mange minutter på at bringe os i front igen. Blot 2 minutter efter udligningen, kæmpede Peder Soelberg sig igennem på højrekanten. Halvt liggende fik han sendt et godt indlæg ind i feltet mod Kim Rafn, som med ryggen til målet fik styret bolden forbi målmanden til 3-2. En vanvittig start på 2. halvleg med 4 mål på 17 minutter.

Efter 59 minutters spil fik vi udbygget føringen til 4-2, da et højt indlæg fra Otto Motzfeldt blev clearet rigtig dårligt af Virups målmand. Bolden havnede i fødderne på Claus Møller som let kunne sparke bolden ind i et tomt mål. Nu turde vi godt håbe på at galskaben var ovre og at Virup var knækket med bare 10 minutter tilbage af kampen.

Vanvidet fortsatte dog helt frem til sidste fløjt. 3 minutter før tid knaldede Virup bolden på undersiden af overliggeren. Returbolden ramte "Smørhånd" i ryggen, og med det manglende held han havde haft hele aftenen, burde bolden være gået i nettet. Det virkede dog som om heldet for en stund var vendt tilbage til vores målmand, for bolden hoppede ud til siden og væk fra mål i stedet. I kampens sidste minut fik Virup igen hjørnespark og igen fik de omsat det til en scoring. Reduceringen til 4-3 var gæsternes tredje på fem hjørnespark efter pausen. Ikke noget at sige til, at Sportschef Jesper "Mini" Lauridsen kaldte ind til specialtræning i hjørnespark efter kampen.

Med lodder og trisser holdt vi stand ind i dommerens tillægstid, og kunne dermed notere sæsonens første sejr. Dog var det igen foruroligende hvor relativt nemt modstanderen havde ved at score mod os, i en kamp vi kontrollerede fra ende til anden.

Efter kampen blev Klaus Rafn kåret til banens bedste spiller med suveræne 8 stemmer, efter en krigerisk indsats i hans jubilæumskamp nummer 50, hvor han bl.a. "reddede" sig et blåt øje allerede i 1. halvleg. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Benner" Bendix (4), Peder Soelberg (1), Christian Hagelqvist (1) og Claus Møller (1).