UNICEF CUP 2015 - endnu en velgørende succes

I 2013 spillede vi en velgørenhedskamp mod det danske Komikerlandshold i Fælledparken. Sidste år flyttede vi ind på Østerbro Stadion, hvor Musikerlandsholdet trådte til. Unicef var i mellemtiden blevet vores velgørende samarbejdspartner, og den nye trekantsturnering blev derfor nærliggende døbt UNICEF CUP. I 2015 har vi gjort den endnu større, med deltagelse af ikke mindre end 6 hold - 5 landshold og så selvfølgelig Danmarks mest velgørende fodboldhold (DMVF).UNICEF CUP er endnu et af de mange velgørende initiativer i 2015, som skal hjælpe os til at komme endnu tættere på vores målsætning om at donere 250.000 vacciner til Unicef ved årets udgang. Den store opbakning fra så mange grene af dansk kultur som vi har set i år, har gjort UNICEF CUP 2015 til et af vores mest ambitiøse tiltag gennem årerne.En af de ting vi tog med os fra sidste års arrangementet var, at vi skulle være bedre til at eksponere arrangementet på tværs af forskellige medier, og bl.a. gøre brug af den store følgerskare mange af kendisserne har på de sociale medier, til at få spredt budskabet. Med hjælp fra bl.a. Carsten Bang, Xander, Joey Moe og Martin Veltz fik vi spredt budskabet på Twitter og Facebook, mens bl.a. Metro express og Gaffa bragte indlæg om arrangementet i ugen op til. Derudover leverede Unicef også en bred eksponering af arrangementet via organisationens mediekanaler. Resultatet var slående, da op mod 700 mennesker fandt vej til Østerbro Stadion i solskinnet denne lørdag eftermiddag.De mange fremmødte kunne se frem til at se følgende hold dyste om den nye store pokal i den gode sags tjeneste;

 

MUSIKERLANDSHOLDET:

Xander, Joey Moe, Nik, Kasper Svenstrup, m.fl.

Musikere 

 

KOMIKERLANDSHOLDET:

Carsten Bang, Sebastian Dorset, Simon Talbot, Jakob Wilson, Daniel Lill, Kasper Porsdal, Steen Moltzen, Anders Stjernholm, Kasper Gross, Anders Nielsen og Martin Veltz

Komikere 

 

TV LANDSHOLDET:

Sisse Fisker, Stine Bjerre, Lars Christiansen, Mads Steffensen, Thomas Skov, Nikolaj Koppel, Niklas Jensen, Stig Tøfting, Peter Graulund, Claus Elming (træner), m.fl.

TV holdet 

 

KUNSTNERLANDSHOLDET:

Kristian von Hornsleth, Jan Klein, Lo Maalue, Lars Kræmmer, Aksel Ambjørner, Üwe Max Jensen, Ibi Pippi Orup Hedegaard, m.fl. - Holdet havde fået fodboldkyndig assistance fra Diego Tur, Michael Mio Nielsen og tvillingerne Johansen

Kunstnere

 

INGENIØRLANDSHOLDET  og  DMVF  

Ingeniører

DMVF

 

 

I hovedturneringen spillede hvert hold 5 kampe á 12 minutter på 8-mandsbane (på tværs af 11-mandsbanen). Efter hovedrunden ville nummer 1 og nummer 2 mødes i Finalen om æren og den nye store UNICEF CUP pokal.

Pokal

 

Idéen med at flytte konceptet fra 11 mod 11 til den mindre og mere tempofyldte 8 mod 8, var en stor succes af mange årsager. Det var mere tilskuervenligt og store forskelle i bl.a. fodboldforståelse og teknik blev mindre synlige, hvilket gjorde kampene mere jævnbyrdige. I alt blev der spillet 15 kampe inden finalen, og kun to af disse blev vundet med mere end 2 mål, hvilket meget godt understreger hvor jævnbyrdige konceptet gjorde holdene.

 

Komikerlandsholdet, som sidste år måtte se sig slået meget komfortabelt af både Musikerne og DMVF, kom godt fra start med en 1-0 sejr over Ingeniørerne. Komikerne havde sat sidste års topscorer (med 1 mål), Martin Veltz, på kassen som målmand, hvilket i nogles øjne måske nok kunne anses for at være en smule defensivt. Det skulle dog vise sig ikke at være nogen dårlig idé efterhånden som dagen skred frem. Også i kamp 2 mod Kunstnerne holdt Martin Veltz målet rent, mens holdkammeraterne sparkede bolden i nettet to gange i den anden ende. Med den start havde Komikerne lagt sig på en sikker 1. plads efter de første 2 spillerunder.

 

Ingeniører mod komikere

 

Sidste års tabene finalister fra Musikerlandsholdet var meget opsatte på at gå hele vejen og tage pokalen i år. Første kamp blev dog en hård en af slagsen, da de stod overfor et TV landshold med flere gamle landsholdspillere på holdet. Kampen var meget lige og endte 0-0. Allerede i 2. spillerunde var det en gentagelse af sidste års finale, da Musikerne skulle op mod DMVF. Endnu en lige kamp endte i remis (0-0). Den hårde start havde efterladt Musikerne i den kedlige ende af tabellen, men der var stadig 3 kampe tilbage til at forbedre den placering.

 

dmvf mod musik

 

De højt profilerede debutanter på TV landsholdet fik hurtigt rejst sig efter 0-0 i første kamp mod Musikerne. I en tæt kamp mod Ingeniørerne i 2. runde, fik Claus Elmings tropper trukket en arbejdssejr på 2-1 hjem. Kampen efter var mod værterne fra DMVF, som chokstartede med et tidligt mål af Marketing- og Kommunikationsdirektør Anders Lunde. Det var første mål af Lunde for det velgørende fodboldhold, og selvom denne turnering ikke indgår i holdets officielle statistik så var det godt at se hvordan 2/3 af direktør-teamet trådte i karakter med scoringer, nu da det sidste medlem - holdets topscorer - Sponsordirektør Morten Bang var ude med en skade. Sportsdirektør Simon Schiølin havde nemlig også været på pletten et par gange i løbet af dagen. Rutinen på TV landsholdet tog dog over efter scoringen, og debutanterne sluttede stærkt af med 3 mål og tog dermed alle tre points.

 

dmvf mod tv

 

Kunstnerlandsholdet var nok på forhånd udset til at få det svært. Med tilgangen af de 4 tidligere FCK'ere Diego Tur, Michael Mio Nielsen og tvillingerne Johansen, havde de dog udlignet oddsene en smule. Det startede dog surt med et klart nederlag på 4-0 til DMVF og 2-0 til Komikerne. Herefter fik de dog oprejsning mod Ingeniørerne, som blev slået 1-0, inden et veloplagt Musikerlandshold gav kunstnerne en velgørende øretæve på hele 6-1. De holdt dog humøret højt og var lige ved at stjæle points fra TV landsholdet i sidste runde. Desværre for kunstnerne løb TV holdet med sejren på 3-2.

 

Kunst mod TV

 

Ingeniørlandsholdet var i den grad i det velgørende hjørne i forbindelse med UNICEF CUP 2015. Ikke bare med deres støtte udenfor banen, men i høj grad også i form af deres gaver på banen. Efter 5 kampe stod Ingeniørerne tilbage med 0 points og deres resultatmæssige højdepunkt på dagen, var det ene mål de fik scoret i kampen mod TV landsholdet.

 

ingeniører mod musik

 

Vores egen indsats i årets udgave af UNICEF CUP var en resultatmæssigt pose blandede bolsjer. Efter en sejr, en uafgjort og et nederlag i de tre første kampe, skulle vi vinde de sidste to for at have en chance for at komme i finalen. Først for stod Ingeniørerne som ikke havde haft held til at få points endnu. Det fik de heller ikke mod os. Med scoring af bl.a. Sportsdirektør Simon Schiølin kørte vi en sikker 2-0 sejr hjem. Sidste forhindring var mod Komikerne, som inden vores kamp havde vundet der første to kampe, men havde tabt de efterfølgende til TV holdet og Musikerne. De havde også behov for en sejr for at have en teoretisk chance for at komme i finalen. Kampen var forholdsvis ensidig, men selvom vi lagde hårdt tryk på Komikernes mål, så manglede vi lige det sidste for at presse bolden forbi en yderst velspillende Martin Veltz i målet. Kampen endte 0-0 og begge mandskaber udspillede dermed chancen for at komme i finalen.

 

dmvf mod komikere

 

Se alle resultater og slutstillingen her

 

Finalen kom i stedet til at stå mellem de to eneste ubesejrede hold på dagen; TV-landsholdet og Musikerlandsholdet. Det var på mange måder den helt rigtige afslutning på UNICEF CUP 2015, da Musikerne havde klart overvægt af støtte på tilskuerpladserne, mens TV holdet havde klart størst sportslig erfaring af alle hold på dagen. Det blev en tæt finale, ligesom deres første indbyrdes møde også havde været det. Musikerne havde en lille overvægt i spillet, men TV holdet så hele tiden ud til at kunne trække en afgørende chance op af hatten. Nik (fra Nik&Jay) spillede en stor kamp i forsvaret for musikerne, mens Xander og Joey Moe pressede på mod Lars Christiansens mål i den anden ende. Lars Christiansen havde dog valgt at gemme storspillet til finalen, og var umulig af score på.

 

Musikere mod Tv holdet

 

Kampen så længe ud til at ende uafgjort, hvilket ville betyde at finalen skulle afgøres på straffespark. Men med bare 4 minutter tilbage fik Peter Graulund tilkæmpet sig et straffespark, som Stig Tøfting sikkert scorede på. Musikerne var nu presset til at satse alt på at få udlignet, men her viste de gamle landsholdspillere virkelig rutinen. To situationer efter scoringen blev afgørende for udfaldet af finalen. Stig Tøfting havde placeret sig på midten af banen, og var et nemt mål for en lang aflevering fra forsvaret. I to identiske situationer blev bolden sparket fra egen zone op i fødderne på Tøffe, som begge gange gik direkte mod mål, lokkede målmanden ud af målet, og afleverede derefter på tværs til en fri Peter Graulund, der let som ingenting kunne trille bolden i nettet. De to gamle GF'ere afgjorde finalen med deres tre scoringer, som også blev finalens eneste.

 

Anfører Sisse Fisker  kunne efter finalen modtage den store UNICEF CUP pokal, til stor glæde for hende selv og resten af holdet. Med æren følger selvfølgelig også et forsvar af titlen i 2016, hvilket vi alle glæder os til.

Sisse og Stine

 

Knap 3 timers storslået underholdning i den gode sags tjeneste, med sol over Østerbro, en veloplagt Anders Breinholt ved mikrofonen som underholdende stadionspeaker, endte med sportslig triumf for TV landsholdet, men vigtigst af alt en velgørende triumf for UNICEF og alle de børn vi hjælper med dette fantastiske arrangement vi fik gennemført og den eminente støtte fra såvel tilskuere som aktører og frivillige på dagen. STOR TAK til alle der var til stede på Østerbro stadion, og vi glæder os til at se endnu flere af jer til næste år!

 

Du kan se en lang række billeder fra dagen på vores Facebook side eller på Instagram (#unicefcup2015 og #dmvf) 

 

Du kan også læse Martin Veltz' levende beskrivelse af arrangementet på hans blog;

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor