UNICEF Cup 2017 i Vandets tegn

Lørdag den 9. september blev 4. udgave af den årlige UNICEF Cup afviklet på Østerbro stadion i København. Der var tale om den klart mest ambitiøse udgave til dato, både hvad angår markedsføring af arrangementet, aktivitet inde på stadion og styrken på de deltagende hold. 

 

Vores målsætning for 2017 var, at donere rensetabletter til UNICEF, svarende til 25 millioner liter renset drikkevand. Et projekt vi havde stor succes med tilbage i 2014. Trods uventet dårligt vejr på dagen, hvor regnen ingen ende ville tage, troppede rigtig mange tilskuere op til det der gennem årerne har vist sig at være en fantastisk underholdende eftermiddag i fodboldens navn, og i en god sags tjeneste. 

 

De mange fremmødte havde foruden UNICEF's salgs- og informationsstande, den velgørende pølsevogn og de våde varer, serveret i stadionkiosken, også mulighed for at møde flere af FCK stjernerne, som kiggede forbi til en autograf session i løbet af dagen. Alt i alt var vi meget tilfredse med arrangementet, og med de bidrag der kom ind fra deltagere, tilskuere, pølsesalg, etc. nåede vi faktisk i mål med vores målsætning, og kunne med stolthed endnu en gang indfri vores velgørende garanti overfor UNICEF. 25 liter renset vand - værsgo - og så har vi ikke engang inkluderet de mange liter, der faldt fra himlen i løbet af dagen. 

 

Sidste års vindere - Musikerlandsholdet - så ud til at få svært ved at genvinde pokalen, da de tidligere vindere fra TV-værtlandsholdet havde forstærket sig ift. sidste år, med så stærke navne som Peter Møller, Martin Johansen og Joakim Boldsen. Der var tilmed trådt et nyt hold ind i årets turnering. FCK legenderne med Todi Jønsson, Diego Tur, Hjalte Nørgaard og Palle "Plankeværk" Pedersen var en oplagt kandidat til at tage pokalen i første forsøg.

 

Outsiderne var der masser af. Sidste års finalster fra Komikerlandsholdet havde genfundet troen på miraklet, efter nogle sløje resultater de foregående år. Youtuberlandsholdet stillede med helt ny og meget skarp trup, sm bl.a. talte den legendariske boldekvilibrist Brian "Brizze" Mengel. Derudover havde vi tre "dark horses" i kampen om pokalen. UNICEF's frivillige, som sidste år vandt deres indledende pulje foran bl.a. TV-værterne, Ingeniørlandsholdet og værterne fra Danmarks mest velgørende fodboldhold.

 

Holdene var igen i år inddelt i 2 puljer, hvor de to bedste mandskaber fra hver pulje krydsede klinger i semifinalerne;

 

Pulje 1:

Danmarks mest velgørende fodboldhold (DMVF)

Musikerlandsholdet

Youtuberlandsholdet

UNICEF United

 

Pulje 2:

Komikerlandsholdet

Ingeniørlandsholdet

TV-værtlandsholdet

FCK legenderne   

 

Den moralske finale i pulje 1 blev spillet allerede i 1. runde, hvor DMVF slog Musikerlandsholdet 1-0. Det resultat afgjorde i realiteten 1. pladsen i puljen til DMVF's fordel, men Musikerne kom stærkt igen, og nappede fortjent den anden semifinaleplads fra puljen.

 

I Pulje 2 mødtes de to forhåndsfavoriter også i første runde. Her vandt TV-værtlandsholdet ligeledes 1-0 og FCK legenderne, på et sent mål af Peter Graulund. Ligesom i Pulje 1 afgjorde det også placeringerne i toppen af puljen, Selvom FCK kun lige sluttede foran Ingeniørerne på bedre målscore, takket være 8-0 nedsabling af Komikerne.

 

Semifinalerne stod dermed mellem DMVF og FCK i den ene, og en gentagelse af finalen fra 2015 mellem Musikerlandsholdet og TV-værterne i den anden. Begge semifinaler var meget tætte og blev afgjort på på en enkelt scoring. Både FCK og TV-værterne vandt deres respektive semifinaler 1-0, og kunne nu se frem til en revanchekamp fra 1. spillerunde.

 

Finalen endte målløs og skulle afgøres på straffespark. Her viste Palle "Plankeværk" Pedersen at han trods sin fremskudte alder, ikke har glemt hvordan man vogter målet. FCK vandt straffesparkskonkurrencen, hvor specielt et meget ringe udført spark fra Stig Tøfting, var medvirkende til at UNCEF Cup 2017 fik "air-time" på TV3's Onside med Camilla Martin. Peter Graulunds analyse af sparket, skabte årets bedste grineflip på live TV.  Se klippet her.

 

FCK blev fortjent vindere af UNICEF Cup 2017, og vi glæder os til at byde dem velkommen tilbage i 2018 udgaven. 

Sponsorer
DIS
Hummel
Crowne Plaza
Rafn Tømrer
Rafn El

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor