Der var engang

... i begyndelsen af 2007, hvor HOG Oldboys 30+' daværende træner Jesper 'Mini' Olesen ringede til sin gode kammerat Simon Schiølin og spurgte, om han ikke havde lyst til at være på holdet.

"Faktisk sagde jeg nej, da Mini ringede og spurgte, om jeg ville spille med. I min verden var oldboys-fodbold noget med lidt for store maver, grå hår og en farlig masse bajere i 3. halvleg, og det var jeg egentlig ikke sikker på, at jeg ville være en del af. Men jeg sagde samtidig til Mini, at jeg godt ville være med, hvis vi kunne lave et unikt setup bag holdet og skabe nogle 'never-seen-before' tiltag", fortæller holdets konceptudvikler og nuværende sportsdirektør og fortsætter,

"Jeg ville gerne skabe et hold, som kunne have det sjovt og hygge sig sammen i bedste oldboys-stil, men også et hold, der skulle være seriøst, ambitiøst og innovativt på samme tid".
 

2007
Schiølin begyndte sit arbejde med at signe en hovedsponsor i form af byggefirmaet M2, som samtidig fik retten til holdnavnet. I folkemunde blev HOG Oldboys 30+ hurtigt til Danmarks mest ambitiøse oldboys-hold og med holdet og organisation på plads opstillede ledelsen følgende mål for 2007/2008 sæsonen

  1. Holdet skulle samle flere tilskuere end HOG Hinnerups 1. hold i Serie 3
  2. Holdet skulle vinde rækken
  3. Holdet skulle ud og spille europæisk fodbold, hvis de vandt rækken

Da de to første målsætninger blev opfyldt hhv. ved hjælp af publikumsattraktive modstandere som blandt andet FC Zulu - en kamp som samlede hele 2700 tilskuere - og fremragende spil, hvilket betød, at sportschefen nu pludselig skulle trylle en 'Europa Cup kamp' op af hatten til den kommende sæson (red. 2008-sæsonen), for at opfylde målsætning nummer 3. 

FC Zulu 

2008

Også den hurdle blev overvundet, og i april blev drømmen således til virkelighed. 28 gutter fra Hinnerup med 30+ år på bagen skulle op mod Espanyols legendariske oldboys-hold, som har mere end 7000 spanske ligakampe på visitkortet. Kampen kom i stand via den gamle landsholdskæmpe, John Lauridsen, som stadig nyder absolut kultstatus i den katalanske hovedstad. HOG Oldboys 30+ slap nådigt fra kampen og rejste hjem til Danmark et hæderligt 2-6 nederlag og mange fantastiske oplevelser rigere. 

Espanyol

Op til kampen var sponsorjagten for alvor gået i gang - hver spiller fik tildelt 500 kr og besked på at få disse penge til at yngle. Det resulterede i en samlet sponsorpulje på knap 250.000 kr, som kan få op til flere marketingchefer i danske divisionsklubber til at stoppe op og kigge en ekstra gang... Holdets uofficielle tilnavn ændredes således til Danmarks mest ambitiøse og innovative oldboys-hold.

Sæsonen sluttede sportsligt med en ærefuld 5. plads, men eventmæssigt skulle det nye år vise sig at blive mindst ligeså indholdsrigt som det foregående. Således samledes ledelsen i efteråret i dybeste hemmelighed et ukendt sted i Danmark for at diskutere ideer og tiltag til 2009-sæsonen. ALLE ideer blev vendt, kreative, skøre såvel som fuldstændigt urealitiske, og primo november 2008 blev truppen samlet til den officielle 2009-launch, hvor sportsdirektøren og marketingchefen vanen tro hev en hvid kanin eller to op af den efterhånden famøse koncepthat. 
 

2009
Inspireret af disse CSR-tider havde sportsdirektør Simon Schiølin længe gået og tumlet med en idé om at skifte ordet 'innovative' ud med 'velgørende', og i samme åndedrag gøre holdets profil mere international. Hans velgørende koncept gik i korte træk ud på at give afrikanske børn den glæde ved fodbold, som vi i resten af verden mange steder tager for givet.

 

Således kom en aftale i stand med Dansk Røde Kors, hvilket betyder, at hele 1000 økonomisk stærkt underbemidlede børn i Uganda i efteråret 2009 vil få overrakt et sæt fodboldtøj og på den måde få dækket et af livets mest basale behov - tøj på kroppen. Sekundært får de muligheden for at kunne optræde som et hold i ens spilletøj, hvilket uværgeligt også er en af fodboldens mange store glæder.
 

Project 1000 Uganda 

Efter at have gjort sponsor- og eventkronerne endeligt op, kom HOG Oldboys 30+ ledelsen frem til at kunne overrække Dansk Røde Kors en check lydende på intet mindre end udstyr til en værdi af EN MILLION KRONER. Så i stedet for de oprindeligt lovede 1000 spillesæt, sendte Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold altså hele 1500 spillesæt OG 400 stk fodbolde ned til sportsglade børn i Uganda. 
 

Celtic holdbillede 

Derforinden havde holdet været en tur i Skotland for at spille Europa Cup kamp mod Celtic FC med den tidligere landsholdskæmpe Marc Rieper som ambassadør, ligesom Oldboys-landsholdet havde gæstet Hinnerups opvisningsbane i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum. Især sidstnævnte begivenhed var med til at rejse penge til Dansk Røde Kors og Project 1000.

 

2010

Alle 'store' hold tager på træningslejr forud for sæsonstart... Som sagt så gjort. Medio marts 2010 gik turen til Vedbæk, hvor legendariske Sepp Piontek svingede pisken over 27 spillere med dobbelt så mange vintertunge ben på Vedbæk Boldklubs træningsbaner.
 

Vedbæk træning 

Efterfølgende blev frokosten indtaget på landsholdets stambord på næsten ligeså legendariske Hotel Marina. TV2 var vanen tro med på turen og sørgede for den perfekte dokumentation. Senere på dagen var holdet samlet hos Dansk Buddhistisk Center på Østerbro, hvor man via meditation sørgede for at frigive god energi, inden 2010 sæsonen skulle i gang - en horisontudvidende oplevelse for hele truppen.
 

ALL_SIS_SeppFra venstre marketingdirektør, Anders Lunde - Sepp Piontek - sportsdirektør, Simon Schiølin


Dette år gik turen til Amsterdam, hvor kampen mod tidligere landsholdsstjerner som Frank De Boer, Glen Helder, Bryan Roy, Aron Winter mfl. resulterede i et hæderlagt 4-8 nederlag. Kampen blev arrangeret gennem Søren Lerby og dennes søn Kaj Lerby, som også i dag har en stærk tilknytning til Ajax Amsterdam


Ajax teamphoto 

2011

I slutningen af 2010 udsteder Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold vanen tro en garanti til en af Danmarks største velgørende organisationer, ADRA Danmark, om at levere ét hus pr spiller i truppen til ligeså mange familier i det centralafrikanske land. Projektet fik navnet Oldboys30Huse.

Burundi Mik Mak 

Som optakt til sæsonen gennemgik holdet en træningslejr i Hamburg, hvor der blev spillet mod et udvalgt hold af tidligere HSV-spillere, inden HOG Oldboys 30+ drog til London ledsaget af tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen for at prøve kræfter med Spurs Legends - et hold af tidligere Tottenham Hotspurs spillere, som helt ekstraordinært stillede op gratis i en god sags tjeneste - at hjælpe HOG Oldboys 30+ med at skaffe midler nok til at indfri holdets garanti om levering af 30 huse gennem ADRA Danmark.


Spurs holdbillede 

Kampen endte med en 6-3 sejr til legenderne fra Spurs Legends efter en fair og lige kamp - især i 1. halvleg. 
 

Den 19. august lagde fodboldbanen i Statsfængslet Østjylland græs til en noget utradionel træningskamp mellem et udvalgt hold af indsatte og Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold. Efter 4-3 til udeholdet ved pausen viste HOG Oldboys 30+ formatet og vandt kampen 7-5.

Fængselskampen 

2012

Året indledtes med den første udlandstur udenfor Europas grænser. I slutningen af marts fløj holdet med de mange velgørende ambitioner til Dubai og med i flyveren var sportslig ambassadør, Ebbe Sand. Kort efter ankomst gik holdet igang med at afklimatisere sig i et forsøg på at vænne sig til et helt nyt underlag - nemlig det brandvarme sand på Jumeirah Beach, som fungerede glimrende som en let opvarmning til de kommende dages sportslige strabadser.

Dagen efter mødtes knap 60 danske børn og deres forældre op til fodboldskole i udkanten af Dubai, hvor samtlige børn fik en spilletrøje og en fodbold og efterfølgende tilbragte godt 3 timer sammen med truppens 30 spillere, som sørgede for, at børnene fik en god eftermiddag med alverdens fodboldøvelser.
 

Børnedag_historie

Senere på dagen hjemtog Danmarks mest velgørende oldboyshold den første sejr udenfor Danmarks grænser, da holdet besejrede et udvalgt hold af danske expats med 7-1 på et hattrick af Ebbe Sand, som via en solid figur under strandtræningen dagen forinden havde spillet sig direkte ind i startopstillingen sammen med marketingdirektør Anders Lunde på bekostning af holdets sædvanlige topscorere.

Efter en aften i restitutionens tegn begav holdet sig dagen efter ud i den arabiske ørken og nåede efter et par timers kørsel en oase i form Bab Al Shams resort, hvor et hold af lokale emirater ventede. Modstanderholdet spillede den første halvleg iført nationaldragten dish-dash, inden de skiftede til mere almindeligt fodboldtøj. Kampen i ørkenen endte med en kneben 4-3 sejr til holdet fra Danmark, som overraskende hurtigt fandt fodfæste i det brandvarme sand.

På afrejsedagen opstod der en unik mulighed for at møde verdens bedste fodboldspiller gennem tiderne, Diego Maradona. Derfor valgte holdets direktion at blive et ekstra døgn i Dubai og lykkedes på forunderlig vis med at tilknytte den argentinske troldmand som holdets globale ambassadør. Læs mere om det møde her

Diego møde 2

 

Et lille halvt år senere afleverede holdets direktion det håndgribelige bevis på sæson 2012s velgørende anstrengelser - en check på fodboldudstyr til en værdi af 1.250.000 kr


ALU-SIS hos Røde Kors okt 2012

2013

Fra Dubais brandvarme sand til den 3½ kilometer tykke Indlandis i Rigets Nord. Danmarks mest velgørende oldboyshold dyrker ekstremerne, og sæson 2013 var ingen undtagelse. Således begav holdet sig afsted mod Kangerlussuaq i marts 2013 for at spille verdens første fodboldkamp på Indlandsisen mod et hold af udvalgte grønlandske personligheder med sangerinden Julie Berthelsen i spidsen.

Forud for turen til Grønland havde Danmarks mest velgørende oldboyshold allerede været på glatis, da holdet varmede op til kampen i det kolde nord i Århus Skøjtehal, hvor især Ebbe Sand gjorde sig bemærket det glatte underlag til trods - læse mere om den træning på bloggen

Tilbage på indlandsisen spillede Julie sit livs første fodboldkamp på isen og slap fantastisk godt fra tjansen som målmand. Måneden forinden havde hun forfattet og indspillet en støttesang sammen med Danmarks mest velgørende oldboyshold - sangen kan høres her. Med på turen var desuden holdets humoristiske ambassadør, Carsten Bang, som siden er blevet en integreret del af holdet. 

7

Dagen efter blev der afholdt velgørende børnedag for 73 af den lokale skoles børn i alderen 6-11 år. Foruden en trøje og fodbold fik alle børnene i en fornøjelig eftermiddag i fodboldens tegn.

Et par måneder senere lagde bane 6 midt i Fælledparken græs til en vaskeægte verdenspremiere. Den første kamp nogensinde spillet af Komikerlandsholdet anført af Carsten Bang. Med på holdet var der en længere række af Danmarks sjoveste mennesker heriblandt Jan Gintberg, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj, Christian Fuhlendorff og mange flere. Modstanderen var naturligvis Danmarks mest velgørende oldboyshold, og i den gode sags tjeneste kom der 10 huse til familier i Burundi ud af anstrengelserne. Kampens dommer var ingen ringere end Master Fatman himself. Se flere billeder fra en fantastisk kamp her.

A IMG_9999 

2014

Endnu en ekstrem blev grundlaget for dette års udlandstur. Det velgørende koncept skulle præsenteres på den anden side af jorden, nærmere bestemt Shanghai i Kina. Forud for turen havde vi indgået et velgørende samarbejde med verdens største hjælpeorganisation for børn - UNICEF - og stillet en garanti på at donere 25 millioner liter renset vand ved årets udgang. Med på turen til Kina havde vi vores sportslige ambassadør Ebbe Sand, vores humorambassadør Sebastian Dorset og vores musikalske ambassadør Peter A.G. Nielsen. 

 

9

 

Som det er blevet tradition inviterede vi byens internationale børn til fodboldskole. Mere end 40 børn trodsede regnvejret og troppede op til en gang leg med bold.

 

11

 

Turen blev sluttet af med en fundraiser for det danske netværk i Shanghai og opland. Op mod 100 mennesker mødte op til arrangementet, som bød på foredag af både Simon Schiølin og Ebbe Sand, samt stand up show med Sebastian Dorset og en fest af en solokoncert med Mr. Swing King himself - Peter AG Nielsen.

 

15

 

Tilbage under hjemlige himmelstrøg blev successen med landskampen mod komikerne fra 2013 lidt ekstra krydderi, da vi rykkede fra Fælledparken ind på Østerbro stadion, hvor et nyt landshold så dagens lys. Det danske Musikerlandshold, anført af Joey Moe, Xander og Nik&Jay deltog sammen med Komikerlandsholdet og Danmarks mest velgørende oldboyshold i en trekantsturnering. Det velgørende arrangement tiltrak rundt regnet 400 betalende tilskuere, og blev startskuddet til den årlige UNICEF Cup. 

 

7

 

2015

Den konstante udvilkling af hold og koncept krævede en opdatering af vores holdnavn. Vi skiftede "Oldboyshold" ud med et mere sigende "Fodboldhold", så vi fremover bliver kendt som Danmarks mest velgørende fodboldhold. Samtidig tog vi også springet fra OB30+ rækken til OB35 rækken, efter en historisk ringe sæson i 2014.

 

Samarbejdet med UNICEF handler om at redde børn - rigtig mange børn. Årets projekt skulle sikre 250.000 vacciner mod Polio - en af de mest smitsomme sygdomme blandt børn, og en af de største årsager til børnedødlighed i verdens u-lande.

 

Sæson 2015

 

Med erfaringerne fra Shanghai i bagagen, holdt vi årets udlandstur lidt tættere på hjem. Barcelona var rejsemålet, som bl.a. bød på revanchekamp mod Espanyol og et møde med ingen ringere end FC Barcelona. To store oplevelser, som dog kastede et par sportslige lussinger af sig. Se billederne fra turen her. 

 

Barcelona holdfoto

 

Med på turen til Barcelona havde vi en ny musikalsk ambassadør Poul Krebs, samt vores humorambassadør Carsten Bang. Den sportslige ambassadør var som i 2008, da vi sidst besøgte den spanske kystby, John Lauridsen. Der var ingen skønsang fra "Laurie", men Carsten Bang og Poul Krebs stod for underholdningen under vores fundraiser event for det danske netværk i Barcelona. Simon Schiølin gav den som foredragsholder, da han præsenterede konceptet omkring holdet, for de mange fremmødte.

 

Bang optræder

 

Årets UNICEF Cup havde igen fået vokseværk, og talte nu 6 hold. Udover Komikerne og Musikerne, havde vi fået selskab af et Kunstnerlandshold, et TV-værtlandshold og et Ingeniørlandshold. Med udvidelsen kunne vi præsentere et overflødighedshorn af kendisser som f.eks. Sisse Fisker, Nikolaj Koppel, Stine Bjerre, Stig Tøfting, Peter Graulund, Claus Elming, Mads Steffensen, Niklas Jensen, Diego Tur, Michael Mio Nielsen, tvillingerne Johansen, Lars Christiansen og selvfølgelig vores tilbagevendende musikere og komikere; Joey Moe, Xander, Nik&Jay, Kasper Svenstrup, Carsten Bang, Sebastian Dorset, Daniel Lill og mange flere. Igen havde vi det gode vejr med til Østerbro stadion, som igen i år blev vel besøgt på tribunerne.

 

Klumpspil

 

2016

For første gang siden 2007, brugte vi vores egen "baghave" Rønbæk stadion, til at iscenesætte den mest indbringende velgørende event til dato. Danmarks længste fordboldkamp skulle afvikles over 10 timer, med 20 forskellige hold der spillede en halvleg af 30 minutter hver, mod Danmarks mest velgørende fodboldhold. Prominente navne som Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Marc Rieper, Carsten Bang og Lars Christiansen støttede op om arrangementet og gav et ekstra incitament til de deltagende hold. Vi var oppe mod hold af meget varierende styrke, lige fra det lokale U10 pigehold, over firmahold fra Esbjerg, til kommunens bedste seniorhold fra Søften. 

 

10 timer er lang tid at spille non-stop fodbold, også selvom det er i en god sags tjeneste. Vi havde derfor sørget for at alle mand kom på banen, uanset om man trak med en lille skade eller ej. Sammen med kendisserne var vi igennem 45 spillere på de 10 timer, og kun Morten Bang spillede samtlige minutter.... og så spillede han iøvrigt ikke mere resten af sæsonen....

 

DMVF

 

De mange tilskuere der mødte op i løbet af dagen, støttede vores velgørende projekt via entrebillet og lodder til vores amerikanske lotteri. Sammen med bidragene fra de 20 deltagende hold, fik vi samlet midler sammen til at dække de vacciner vi manglede, for at imødekomme garantien på 250.000 Polio vacciner til UNICEF. 

 

Årets UNICEF Cup på Østerbro stadion voksede igen i år. 8 hold og et væld af kendisser, stillede til op i den gode sags tjeneste, hvor sidste års vindere fra TV-værtlandsholdet skulle forsvare pokalen mod Komikerlandsholdet, Musikerlandsholdet, BK Sjold All-Stars, Ingeniørlandsholdet, UNICEF's frivillige, et meget ungt Youtuberlandshold og selvfølgelig Danmarks mest velgørende fodboldhold.

 

Der var i år fornem deltagelse på dommersiden, hvor tidligere FIFA dommer Kenn Hansen tog sig af fløjten på den ene bane, og FCK havde venligst udlånt deres stadionspeaker til at kalde kampene fra kommentorboksen.

 

Nic og Bang

 

Igen kunne vi glæde os over rekordmange tilskuere til den velgørende event, som Musikerlandsholdet vandt efter en knusende sejr over Komikerlandsholdet i finalen. Det var musikernes 3. finale af 3 mulige, men deres første finalesejr.

 

Xander fejrer

 

2017

Dette blev året hvor vi sagde farvel til OB35 rækken og rykkede til den mere aldersvarende OB40 række. Det blev også året hvor vi tog den største internationale skalp til dato, da vi under vores udlandstur til London, slog et meget ungt (U21) hold fra selveste Arsenal FC med 5-4. Der er ikke mange hold der mødt The Gunners og kan sige at de aldrig har tabt til Arsenal. Men det kan Danmarks mest velgørende fodboldhold.

 

Poppe mod Arsenal

 

Vores velgørende projekt for 2017 var, som i 2014, at levere det der svarer til 25 millioner liter renset vand til UNICEF, i form af rensetabletter. Mange hundrede tusinder børn og deres familier har ikke adgang til rent drikkevand. Med 25 millioner liter rent vand vil vi kunne hjælpe flere tusinde børn og deres familier i et helt år.

 

UNICEF forside

 

4. udgave af den årlige UNICEF Cup blev endnu en gang afholdt på Østerbro stadion. Vi havde igen 8 hold med, og eneste ændring var FCK legenderne der havde overtaget pladsen fra BK Skjold All-Stars. Et stærkt FCK mandskab med bl.a. Todi Jønsson, Hjalte Nørgaard, Diego Tur og Palle "Plankeværk" Pedersen, samt et væsentlig forstærket TV-værtlandshold med tilgang af bl.a. Peter Møller og Martin Johansen, satte niveauet meget højt. Det gjorde dog ikke spillet mindre underholdende - tværtimod. 

 

Simon og Xander

 

Overraskende mange tilskuere trodsede heldagsregnen og kiggede forbi Østerbro stadion. Det våde vejr tog heller ikke lysten fra de mange kendisser der var mødt op. Se bare den officielle video fra dagen her.

Sponsorer
Hummel
Euro-Vent
Føtex
Ret & Råd Hinnerup
Hinnerup Køreskole

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor