2-2 mod et godt Skanderborg hold

Bane 2 på Rønbæk anlægget lagde græs til vores møde med Oldboys 30+ debutanterne fra FC Skanderborg. Vi kom op mod et hold der var sluttet i øverste halvdel af en meget hård pulje i foråret, bl.a. på bekostning af Brabrands superliga mandskab.

Gæsterne stillede med et særdeles ungt hold, som viste sig meget løbestærkt, og så havde de et lille (ulovligt) es oppe i ærmet, i form af en aktiv senior spiller fra Odder GF's Danmarksserie hold.

Kampen startede i et højt tempo, hvor Skanderborg lagde pres på os langt oppe på vores banehalvdel for at stresse vores opspil. Den taktik lykkedes til dels i kampens indledende fase, for vores etablerede angrebsspil fungerede ikke optimalt, og vi var presset til at slå mange dybe afleveringer til vores offentsive linie. Det lykkedes os dog at blive meget farlige flere gange på disse angreb, da Skanderborgs forsvar bestemt var til at tale med.

Selvom gæsternes angrebsspil var meget bevægeligt (mindede meget om Posten da de var gode), så holdte vi dem fra at spille sig igennem vores bageste linie, hvor kommunikationen var i top det meste af kampen. Til gengæld fik deres pasningsspil os ned på flade fødder et par bange i første halvleg. Dette gav muligheder for afslutninger fra distancen, men her var Henrik Pilgaard god til at tage fra.

To gange indenfor kampens første 20 minutter lykkedes det dog Skanderborg at presse os så langt tilbage at de kunne komme til afslutninger inde i feltet. Begge gange fik de udnyttet optimalt med scoringer til hhv. 0-1 og 1-2.

I den anden ende var det de lange dybdeløb og pres på forsvaret i gæsternes opspil der var vores farligste våben. Blot et par minutter efter Skanderborgs føringsmål fik vi frispark i højre side, midt på gæsternes banehalvdel. Søren Andersen sparkede frisparket ind på kanten af det lille felt, hvor netop indskiftede Morten "Jaap Stam" Søndergaard dukkede op og satte en inderside på bolden og udlignede til 1-1. Det var "Stam"'s første sæsonmål.

Skanderborg svarede dog igen med scoringen til 1-2 bare et par minutter senere. De målrige første 20 minutter af kampen blev afsluttet med Morten Bang's udligning efter at han havde opsnappet en dårlig tilbagelægning, og meget sikkert satte bolden i nettet til 2-2.

De sidste 10-12 minutter af halvlegen var det os der var spilstyrende, og bl.a Morten Bang kom frem til endnu et par gode muligheder for at bringe os foran inden pausen. Det endte dog i remis efter de første 35 minutter.

I anden halvleg begyndte Skanderborg igen bedst. Den tunge bane havde dog tæret på kræfterne hos begge mandskaber, og spillet blev nu mere direkte. Hele holdet kæmpede hårdt for hinanden, og Pilgaard stod en brændkamp med flere vigtige redninger.

Det er ikke forkert at sige at marginalerne var på vores side i anden halvleg. Skanderborg missede en kæmpe chance tæt under mål som blev skovlet over, mens Pilgaard havde tå- og fingerspidser på flere afslutninger som blev dirigeret tæt uden om stolpen. Mod slutningen af halvlegen følte gæsterne at de skulle have haft et straffespark efter en hård duel om bolden på kanten af feltet, men dommeren vurderede at Skanderborg spilleren og Jesper "Store" Søndergaard var lige gode om det i situationen, og fløjten forblev tavs.

I den anden ende var der længere mellem chancerne end i første halvleg, og de få vi havde var ikke så store. Det lykkedes os at holde gæsterne fra yderligere scoringer, og vi kunne glæde os over et super resultat mod et godt hold, som vi formåede at spille lige op med på dagen.

Efter kampen blev Jesper "Mini" Olesen og Henrik Pilgaard fremhævet af medspillerne for deres indsats i kampen, men Pilgaards mange vigtige indgreb gav ham flertallet af stemmerne og en kåring til Man Of The Match. Med kåringen fulgte et gavekort til Sportigan i Hinnerup.