Storspil af "Smørhånd" mod tophold

OB40 mestrene anno 2018 og øjeblikkelige tophold Aabyhøj IF gæstede her til aften E. Trasborg Park i Hinnerup. Selvom Aabyhøj altid spiller med i toppen af reækken, og råder over et par tidligere superligaspillere, så har vi historisk set haft ganske godt styr på de grønne fra Aarhus. 6 gange har vi mødt dem over årerne, og kun én gang har vi tabt til dem. Der var altså alt mulig grund til at tro på, at vi kunne vende den dårlige stime, med 2 nederlag i de seneste to kampe i aftenens kamp.

Vi vidste det var et godt hold vi var oppe mod, og det ville være forkert at sige, at vi havde styringen i kampen på noget tidspunkt. Aabyhøj havde bolden klart mest, men vi formåede dog stadig at skabe farlige situationer over kanterne og i omstillinger. Første store chance faldt dog til gæsterne efter 10 minutters spil, da offside fælden kiksede, og gæsternes angriber fik frit løb mod mål. Lidt overraskende valgte han dog at aflevere bolden på tværs af feltet til en medspiller, men afleveringen var ikke 100% præcis, og der måtte en ekstra berøring til for at få kontrol over bolden, inden der kunne afsluttes. Da angriberen nåede så langt, var vi kommet tilbage på plads, og fik blokeret afslutningen.

Efter 14 minutters spil erobrede vi bolden på højrekanten, og 175 kamps jubilar Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet løb til baglinjen hvor han lagde an til indlæg. Bolden nåede dog ikke forbi hans direkte modspiller, som dog brugte armen til at stoppe indlægget, og dommeren dømte korrekt straffespark. Jacob Hansen var sikkerheden selv, og sendte bolden hårdt og kontant i nettet helt ude ved stolpen til 1-0

Aabyhøj fortsatte med at være farlige, og pressede på for en udligning. Efter godt 20 minutters spil var de igen tæt på, da de fik en helt åben chance tæt under mål, men Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet fik afværget situationen med en utrolig refleksredning. I det hele taget var vi presset langt tilbage resten af halvlegen, og forsvarede føringen med næb og klør, som man siger. Flere gange måtte "Smørhånd" i aktion, og en enkelt gang måtte han have hjælp af forsvaret til at redde en bold på målstregen. Gæsterne gjorde alt rigtigt, men de kunne bare ikke få bolden i nettet.

29 minutter inde i kampen fik gæsterne nyrestød nummer to. Vi skabte en hurtig omstilling fra egen banehalvdel, hvor Martin Bøjer modtog bolden omkring midten, og sendte Jacob Hansen dybt med en præcis aflevering. Hansen gik direkte mod mål, afdriblede en forsvarer, og sparkede sikkert bolden i mål ved nærmeste stolpe til pausestillingen 2-0.

Billedet fra starten af 2. halvleg var meget lig det fra første. Aabyhøj var spilstyrende, og lagde om noget et endnu tungere pres på os. Vi var dog dygtige til at lukke ned for deres dybe løb og små kombinationer omkring feltet, og hver gang de prøvede indlæg i feltet, stod Jesper "Store" Søndergaard klar til at heade bolden ud af farezonen. "Smørhånd" kom igen i aktion flere gange i løbet af halvlegen, og igen trak han den ene fabelagtige refleksredning efter den anden op af hatten. Det var i det hele taget dybt frustrerende for Aabyhøj, at de kunne have så meget spil og så mange chancer uden at score.

Et lille kvarters tid inde i halvlegen, fik gæsterne dog åbnet døren for et comeback lidt på klem, da lidt for kækt forsvarsspil endte med et helt åben chance til deres angriber, og denne gang tog han sagen i egen hånd, og scorede til 2-1. Resten af halvlegen blev en lang kamp for at holde gæsterne fra yderligere scoringer, men en imponerende holdindsats gjorde at missionen lykkedes, og vi kunne trække os ud af kampen som voldsomt ufortjente vindere - En situation vi ofte har været på den forkerte side af, så dejligt endeligt at have marginalerne på vores side.

Efter kampen blev målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov fuldt fortjent kåret til banens bedste med 8 stemmer af 13 mulige. De øvrige stemmer gik til Jesper "Store" Søndergaard (2), Jacob Hansen (1), Christian Hagelqvist (1) og Peder Soelberg (1).