Pligtsejr over bundhold

Efter 4 nederlag på stribe, skulle vi rejse os mod rækkens bundhold Åbyhøj IF på udebane. Vi havde vundet de to foregående opgør mod Åbyhøj, så der var bestemt mulighed for oprejsning. Martin Bille var kaldt ind til at vogte målet efter afbud fra begge vores normale valg på posten.

1. halvleg

Kampens første 35 minutter bar meget præg af nervøsitet. Vi var naturligvis meget opmærksomme på at lukke af bag til, efter de seneste kampes mange mål imod. Fremadrettet blev bolden sparket lang mod vores angribere, snarere end forsøgt kombineret op ad banen.

Efterhånden som kampen skred frem, fik vi dog bedre styr på spillet, og fik i højere grad sat kanterne i scene, og dermed skubbet spillet højere op på Åbyhøjs banehalvdel.

Halvlegen var dog i det hele taget meget chancefattig, og Martin Bille blev kun testet en enkelt gang, da han flot agerede sidste skanse og stoppede en friløber i feltet. Den chance (som aldrig rigtig blev en chance) samt et blødt hovedstød på oversiden af overliggeren, var de eneste rigtige chancer i første halvleg.

Kort før pausen blev Jesper "Mini" Lauridsen præsenteret for det gule kort, og dermed givet 10 minutter på sidelinjen, af kampens dommer, som fik sat sig selv i scene ved a tillade meget hårdt spil, men omvendt ikke tolererede brok af nogen form. Det var en beklagelse over ikke at få frispark for at få en skalle af modstanderen der indbragte det gule kort.

2. halvleg

Cheftræner Kasper "Kalle" Knudsen ændrede formation fra 4-4-2 til 3-5-2 fra starten af anden halvleg, for at få kanterne endnu mere i spil. Det så ud til at fungere fra start, da vi fik et overtag midt på banen med de tre centrale midtbane folk, og forsvarets tre mand fik lukket af for Åbyhøjs angreb som gik meget ind over midten. Kanterne kom også mere i spil og vi begyndte at blive nærgående foran mål.

0-1

Efter godt 5 minutters spil af halvlegen, mens vi stadig var en mand i undertal, fik vi endelig bolden i nettet. Efter opspil på højrekanten endten bolden hos Jesper Lybye midt på Åbyhøjs banehalvdel. Han havde set Jacob Hansen tage et løb bagom sin nærmeste modspiller, og med et smart chip løftede Lybye bolden over hovedet på sin direkte modstander hvor Kasper "Poppe" Andersen snittede bolden videre over den sidste forsvarer, og sendte Hansen fri mod mål. Her skuffede Hansen ikke, og han kunne score et forløsende mål til 0-1.

Efter scoringen pressede Åbyhøj på for at få udlignet. Det gav mere plads i omstillingerne, som vi flere gange godt kunne have fået mere ud af end vi gjorde.

0-2

Det lykkedes dog for os at komme på 0-2 efter et hårdt indlæg fra "Mini" på højrekanten. Målmanden fik slået til indlægget, men bolden havnede i fødderne på Klaus Rafn, som resolut sparkede bolden i nettet.

1-2

Glæden over at have fået en to-målsføring holdt dog ikke længe. Blot 5 minutter efter scoringen kom Åbyhøj frem til deres eneste chance i halvlegen. Vores offside fælde kiksede på kanten af feltet, og en Åbyhøj angriber kom fri til afslutning. Afslutningen var dog af så ringe kvalitet at den mest af alt lignede en tværaflevering, men uheldigvis kom der en forsvarsspillers fod på bolden, så den blev dirigeret udenom Martin Bille, der var trådt frem i boldens oprindelige bane.

Åbyhøj gjorde det svært for sig selv kort efter scoringen, da de fik sendt en mand ud i 10 minutter med et gult kort. De satsede al de kunne for at komme frem til en chance der kunne give dem udligningen, men kræfterne var ved at slippe op hos flere af deres spillere, mens temperamentet var ved at løbe af med et par andre.

Begge hold sluttede af med at få et gult kort hver af den intolerante dommer. Først prikkede Jacob Hansen til bolden efter den havde krydset sidelinjen for at trække tiden. Minuttet efter valgte Åbyhøjs bedste mand i forsvaret at tage hovedet under armen, og tyrede bolden ind i en klump af med- og modspillere længe efter dommeren havde fløjet fr frispark.

SLUT!

Kampen endte med en 2-1 sejr over et hold vi burde have domineret meget mere, specielt på måltavlen. Vi havde fint styr på dem fra 15 minutter inde i første halvleg og kampen ud, men fik scoret for få mål.

Efter kampen blev Klaus Rafn valgt til kampens bedste med 7 stemmer. De øvrige stemmer gik til Christian "Chrølle" Hansen med 3 stemmer. Jesper Bendix  fik 2 stemmer, mens Jesper "Mini" Lauridsen, Jesper Lybye og Leif Salling-Thomsen hve fik en stemme.