Drama i styrtende regnvejr

Det var svære forhold der ventede Danmarks mest velgørende fodboldhold og aftenens modstander fra ASA på Rønbæk Stadion. Regnen styrtede ned fra start til slut, men var heldigvis ikke fulgt af lyn og torden. Vi var endnu engang meget skades-/afbudsramte, hvilket bl.a. betød at vi gav debut til Michael Fredenslund i målet.

Regnen og den glatte bane gav begge hold problemer med det etablerede spil i kampens indledning. Vi skulle helt hen til kampens 6. minut før den første chance opstod. Offside fælden mislykkedes ved en dyb aflevering fra midten af banen, hvor Morten "Jaap Stam" Søndergaard som nærmeste forsvarer måtte optage jagten på den ASA spiller der nu havde frit løb mod mål. På kanten af feltet kastede "Jaap Stam" sig i en glidende tackling som desværre viste sig kun at række til ASA spillerens ben og ikke bolden. Klokkeklart frispark og som bageste mand kunne "Jaap Stam" sagtens være blevet præsenteret for det røde kort. Dommeren vurderede dog at det var et reelt forsøg på at tackle på bolden, og nøjes med at give ham gult kort og dermed 10 minutter på sidelinjen. Det efterfølgende frispark skabte ikke de store problemer for Michael Fredenslund i målet, men var det første forsøg mod mål kampen. Det var iøvrigt anden hjemmekamp træk vi havde fået gult kort til bageste mand, efter at have stoppet en modspiller ulovligt på kanten af feltet.

Vi måtte vente 9 minutter på vores første afslutning mod mål. Morten Bang fik bragt sig på skudhold på kanten af feltet, men skuddet sneg sig forbi stolpen. Efter 14 minutter havde vi dog bedre held med vores afslutning. En meget energisk Jesper "Mini" Lauridsen erobrede bolden på midten af banen, hvor ASA var igang med at etablere spil frem ad banen. Han fik sendt Kim Rafn afsted mod mål med en dyb stikning, og Kim kvitterede ved at sparke bolden i mål til 1-0 med en hård yderside. Det 3. sæsonmål i 15 kampe. Inden denne sæson var Kim noteret for 4 mål i 47 kampe, så det er ikke forkert at sige at Kim er kommet i målhumør denne sæson.

Michael Fredenslund stod en god kamp i målet for os, og havde fint styr på de afslutninger ASA sendte afsted mod ham i forsøget på at få udlignet. Efter 24 minutter var han dog chanceløs, da ASA brød igennem vores bageste linje og udlignede til 1-1. Udligningen slog os heldigvis ikke ud, og vi holdt ASA fra chancer resten af halvlegen.

Vi var dog ikke selv færdige med at skabe chancer. Efter 28 minutters spil viste Kim Rafn sandt arbejdsraseri i hans fortjek på ASA's opspil. Han fik tacklet bolden i retning af Morten Bang som bare havde en forsvarer mellem sig og målet. Bang fik elegant afdriblet forsvaren og missede ikke denne store mulighed for at score. Han sendte sikkert bolden i nettet bag en sagesløs målmand til 2-1, som blev resultatet efter første halvleg.

Anden halvleg var blot 1 minut gammel da Morten Bang fik pillet bolden fra ASA's bageste mand, og trods flere forsøg fra såvel forsvarer som målmanden på at sparke og skubbe Bang ud af balance, fik han driblet sig fri af dem begge og sendt bolden i det tomme mål til 3-1. Det var Bang's sæsonmål nummer 22 i 17 kampe og han er nu bare 4 mål fra at tangere Jacob Hansens rekord på 26 sæsonmål. Dommeren takserede iøvrigt målmandens skubberi til gult kort og 10 minutter på bænken.

Scoringen var startskuddet til et langt pres på vores mål fra ASA, i et forsøg på at komme tilbage i kampen. De fik bragt sig frem til flere gode afslutninger, men heldigvis var skarpheden ikke den bedste her til aften. De bolden der holdt sig indenfor målrammen havde Michael Fredenslund styr på. Der var dog tale om ren overlevelse i flere perioder af halvlegen, selv mens vi var en mand i overtal. Efter 55 minutters spil var det dog ved at gå rigtig galt. Michael "Mik Mak" Krattet blev presset til at spille bolden bagud mod "Jaap Stam", som dog ikke var helt så opmærksom på afleveringen som hans nærmeste modstander. Det resulterede i en potentiel friløber (ikke helt ulig situationen fra starten af kampen) og igen måtte "Jaap Stam" handle hurtigt og konsekvent. Han fik bremset ASA spilleren med et simpelt benspænd, og selvom han skyndte sig væk fra situationen havde dommeren desværre spottet gerningsmanden. Denne gang var det svært at argumentere et forsøg på at nå bolden, som ikke var i nærheden af de to spillere. Dommeren uddelte derfor direkte rødt kort til "Jaap Stam".

Med en mand i undertal det sidste kvarter, var vores situation lige pludselig blevet noget mere besværlig. Ved det gule kort i første halvleg, havde vi været det bedste hold i undertal, og havde endda scoret. Det lå dog ikke i kortene at vi skulle vende spillet i undertal på dette tidspunkt af kampen. I stedet lagde ASA ekstra pres på vores mål, og efter 57 minutter fik de reduceret til 3-2. Der var dermed lagt i kakkelovnen til nogle svære sidste 13 minutter. Det blev da også én lang forsvarskamp med meget få besøg på ASA's sidste tredjedel af banen.

Efter 68 minutters spil fik vi dog en chance for at lukke kampen. Vi havde forsøgt en hurtig omstilling som dog blev stoppet og sparket til indkast. ASA spillerne var dog ikke kommet med hjem på omstillingen, og "Mini" fandt Kim Rafn helt fri midt på ASA's banehalvdel med et hurtigt taget indkast. Alle ASA spillerne var trukket over mod indkastet og havde overladt et stort område frit midt på banen, hvor Kim havde frit løb mod mål. Desværre fejlbedømte Kim boldens fart på den våde bane og bolden løb fra ham efter hans første berøring. Det betød at en forsvarer nåede på tværs og forpurede chancen. Heldigvis blev det den sidste chance i kampen, og vi kunne glæde os over en vigtig sejr efter en rigtig herrefight gennem hele anden halvleg.

Morten "Jaap Stam" Søndergaard gjorde sig specielt bemærket i kampen med hans gule og røde kort. Han er den første spiller på holdet der ser direkte rødt, men hans to aktioner der gav ham kortene viste sig at være utrolig vigtige. Kampen endte med en smal et-måls sejr og da der er meget stor sandsynlighed for at de to friløbere kunne have resulteret i mål, så er det ikke helt skævt at tildele en stor andel i sejren til hans konsekvente handlinger i de to situationer. Trods det at vi spillede 25 minutter i undertal pga. de to kort som "Jaap Stam" tog for holdet, så kvitterede holdet med en super indstilling og fight i de svære perioder. En sand fornøjelse at følge fra sidelinjen.

"Jaap Stam" fik dog ingen stemmer for de to aktioner, men Jesper "Mini" Lauridsen blev belønnet for en ekstraordinær energisk arbejdsindsats i samtlige 60 minutter han var på banen med udnævnelsen som Kampens bedste spiller. "Mini" fik 8 stemmer og var i tæt løb med den debuterende målmand Michael Fredenslund som fik de øvrige 7 stemmer.