Tæt kamp om vigtige points

Der stod meget på spil i aftenens kamp mod HEI på Vibe Arena i Hinnerup. Vigtige points var på højkant, da sæsonen nærmer sig sin afslutning, og kampen om at undgå nedrykning er utrolig spændende. Med en sejr kunne HEI sikre sig en ny sæson i den bedste række, mens vi skulle bruge en sejr, i sæsonens sidste hjemmekamp, for at lægge pres på Ugelbølle. Statistisk set havde vi ryggen mod muren op til kampen, da vi ikke har den bedste historik med kampe umiddelbart efter hjemkomst fra udlandsture. Den første kamp vi har spillet efter hjemkomst de foregående 9 gange vi har været i udlandet, er det blevet til bare 2 sejre og 7 nederlag. Begge sejre var iøvrigt mod Mørke i 2010 og 2013 (sidstnævnte blev dog spillet godt en måned efter vi kom tilbage fra Grønland).

Kampen startede som de fleste kampe mod HEI, meget jævnbyrdigt uden at nogen af holdene kunne få overtag i spillet. Vi forsøgte dog at kombinere os frem til vores chancer i indledningen, mens gæsterne i højere grad prøvede at slå lange bolde hen over forsvaret. HEI var det farligste hold i første halvdel af 1. halvleg, men det var mest af alt fordi vi gjorde det nemt for dem. Vi havde store problemer med at ramme hinanden med afleveringerne, og der blev sparket nogle vilde huller i luften ind i mellem. Alt sammen noget vi har set så mange gange før, efter en tur udenfor landets grænser. Meget symptomatisk for de mange fejl vi lavede, bragte HEI sig foran 0-1 efter to fejlafleveringer og et vildt spark forbi bolden (nævner af princip ingen navne, da alle var langt under par i 1. halvleg, men Michael "Mik Mak Hertzum Krattet mente nok, at det hul han sparkede i luften, som gav en friløber der førte til målet, burde være clearet).

En af vores helt varme spillere de seneste spillerunder, Martin Bøjer, var heller ikke helt "in-tune" i 1. halvleg. Han forsøgte meget, men der var ikke rigtig noget der lykkedes for ham. Efter 25 minutters spil blev det for meget for Bøjer, som lod sin frustration gå ud over hjørneflaget, som efter et halvtliggende vristspark, fløj over banens indhegning. Den opførsel mente dommeren var upassende, og takserede det til gult kort, som betød at vi skulle spille halvlegen færdig med en mand i undertal. Overtallet udnyttede gæsterne til at bringe sig foran 0-2 efter 27 minutter. Scoringen blev fejret, som var det HEI spillerens første mål, der samtidig have sikret dem Champions League trofæet. Mage til ekvilibristiske flik-flak skal man langt tilbage i historiebøgerne for at finde på anlægget ved HH. Jeg er faktisk ikke sikker på der nogensinde er udført noget lignende.

Det blev altsammen for meget for Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen, der valgte at forlade anlægget for at deltage i et vigtigt møde på en anden adresse. Assistent-tandemet Jesper "Store" Søndergaard og Jesper "Mini" Lauridsen tog i stedet over på sidelinjen. Fra 2. halvlegs start sad vi på kampen. Vi havde fået vinden i ryggen, og viljen til at få de vigtige points lyste ud af spillerne. Der var kommet bedre styr på afleveringerne, og der var mere tænding og fysik i nærkampene, som tydeligvis frustrerede gæsterne. Hvor det havde været sparsomt med chancer i 1. halvleg, kom vi frem til flere rigtig gode muligheder i 2. halvleg - bl.a. en rigtig god afsluning fra Jacob Hansen, som målmanden lige akkurat fik vippet over overliggeren.

Efter godt 53 minutters spil fik HEI sendt en mand på bænken med et gult kort, og bare et par minutter efter, brød Martin Bøjer igennem på højrekanten. Han fik driblet sig vej ind i feltet, hvor han dog fik taget et lidt for langt træk, som gav målmanden en tro på at han kunne nå bolden før den lynhurtige Bøjer. Det fandt han dog ud af var en forkert vurdering, og da Bøjer lige præcis nåede at prikke bolden forbi målmanden, inden denne savede ham midt over, så dommeren ingen anden udvej, end at tildele os et straffespark. Det eksekverede Jacob Hansen meget sikkert til 1-2. Hansen er inde i en god stime i øjeblikket. Dette var hans 4. mål i de seneste 4 kampe.

Med et klart spilovertag og en scoring små 15 minutter før slutfløjt, kunne vi lige pludselig lugte pointene. Kort efter scoringen fik vi en kæmpe chance for at udligne, da et indlæg fra Martin Bøjer fandt vej til Anders "Anke" Rasmussen på bagerste stolpe, men "Anke's" afslutning blev ikke ramt utrolig dårligt, og chancen kunne nemt afværges. De sidste 5 minutter kastede vi alt frem i et sidste desperat forsøg på at få points med fra kampen. Mange af os husker stadig sidst HEI gæstede Vibe Arena, hvor vi ligeledes var bagud 0-2, men vendte kampen til en 3-2 sejr, med to meet sene scoringer. Sådan skulle det dog ikke gå her til aften. Trods et utal af høje spillere at sigte efter, fik vi ikke etableret os godt nok til at slå de indlæg, der kunne have givet gæsternes forsvar problemer, og kampen ebbede stille og roligt ud.

Et bragende ærgerligt nederlag er den realitet vi må acceptere, og så m vi smøge ærmerne godt op, inden de sidste to kampe i sæsonen. Mandag spiller vi en udsat kamp ude mod de nykårede Kredsmestre fra Lyseng, og onsdag har vi en drabelig afslutning ude mod Ugelbølle, i en direkte duel om nedrykning. Vi er lige nu 1 point efter Ugelbølle, men har en bedre målscore, så kan vi få minimum 1 point mod Lyseng mandag, så kan vi nøjes med uafgjort mod Ugelbølle onsdag. Det bliver svært, men utrolig spændende, og vi håber at kunne fylde et par busser med energiske fans, der vil hjælpe os med at sikre en sæson mere i det fineste selskab i OB40 rækken i ØOB regi.

Kampens spiller blev her til aften kåret på baggund af præstationerne i 2. halvleg, da alle var skidt kørende i 1. halvleg. Martin Bøjer løb med æren for anden gang i denne sæson med 4 stemmer af 14 mulige. De øvrige stemmer blev givet til Jesper "Smørhånd" Kjærskov, Christian Hagelquist, Klaus Rafn, Peder Soelberg og Jacob Hansen, som alle fik 2 stemmer hver.