Målfest i lokalbrag

Statistikker er altid gode til at bygge en historie op. Inden aftenens kamp havde vi vundet 1 og spillet 2 uafgjort mod lokalrivalerne fra Grundfør, men omvendt har vi historisk haft svært ved at finde den spillemæssige rytme ovenpå et velgørende arrangement. Om det så har været en fundraisertur til udlandet, eller vores egen Unicef Cup i København, så er det kun lykkedes os 3 gange at vinde første turneringskamp i 11 forsøg. Vi skal helt tilbage til 2013 for at finde den seneste af slagsen, efter vores kamp mod Komikerlandsholdet i Fælledparken.

Hvilken af statistikkerne kunne vi så vinge af efter aftenens kamp? - Cheftræneren havde i hvertfald lavet oplægget meget simpelt og klart; "Vær nu klar fra starten af for helvede"!

At dømme efter indledningen på 1. halvleg, så det ud til at vi igen skulle få det svært efter et velgørende arrangement, for hjemmeholdet fra Grundfør viste meget mere vilje og energi end os, hvilket resulterede i mange tidlige boldtab fra vores side, og en hel del chancer skabt på omstillinger. Vi var heldige med ikke at være kommet bagud indenfor de første 10 minutter af kampen, hvor hjemmeholdet havde 3-4 rigtige gode chancer for at bringe sig i front.

Der skulle dog kun gå 10 minutter før Grundfør fik valuta for det tunge pres de havde lagt på os fra start. En Grundfør spiller kom først på en løs bold på kanten af feltet, og sparkede forholdvis upresset bolden i nettet til 1-0. Bare minuttet senere blev slemt værre, da hjemmeholdet fik forlænget et hjørnespark ved foreste stolpe, og kun Grundførspillere jagtede bolden inde i feltet. Igen kunne de upresset heade bolden i nettet til 2-0, mens stort set hele vores hold stod på flade fødder og kiggede fodbold.

Vores første afslutning kom efter 12 minutters spil, da Per "Folke" Volquarts tog chancen fra distancen, men fik sendt bolden et par meter over mål. Det var samtidig første gang vi havde været på besøg omkring hjemmeholdets felt. I perioden herefter fortsatte Grundfør med at presse os over hele banen, og vi kunne ikke få kombinationerne til at hænge sammen. Vi begyndte dog at komme ned på hjemmeholdet sidste tredjedel lidt oftere, og fik da også fremtvunget nogle hjørnespark. Vi blev dog aldrig rigtig farlige.

Efterhånden som vi fik skubbet spillet længere frem ad banen, blev vi mere sårbare bagtil. Hjemmeholdet havde vist sig farlige på omstillinger hele halvlegen, og efter 30 minutters spil gjorde de et teoretisk comeback fra os endnu mere urealistisk. En kikset offside fælde gav banens hurtigste mand en friløber mod Jesper "Smørhånd" Kjærskovs mål, og "Smørhånd" kunne ikke gøre meget for at forhindre scoringen til 3-0, som også blev pausestillingen.

Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen foretog to udskiftninger i pausen, begge på venstrekanten. Allerede fra første minut af 2. halvleg blev der blæst til angreb over netop venstrekanten, hvor Otto "Den grøndlandske Pirlo" Motzfeldt med overdreven sikkerhed flyttede bolden frem ad banen fra sin back position, hvor Jesper "Mini" Lauridsen tog over og fik skabt et par chancer. Kombinationerne over hele banen flød nu i et meget højt tempo og på meget højt niveau. Vi kom frem til 3 helt store muligheder inden for de første 5 minutter som kunne have vendt kampen på hovedet, hvis vi havde omsat dem til mål.

Vi skulle dog få scoret, men måtte vente til kampens 45. minut. Et godt indlæg fra "Den grønlandske Pirlo" mod den bageste del af feltet, blev mødt af Kim Rafn, som dog blev skubbet i ryggen da han satte hovedet på bolden. Dommeren var ikke i tvivl og takserede hændelsen til straffespark. "Mini" eksekverede sikkert til3-1.

Minuttet efter reduceringen gik det dog helt galt for os. Simon Schiølin begik frispark på midten af banen, og da han på en lidt flabet manér sparkede bolden hen til stedet hvor forseelsen blev begået, valgte dommeren at give ham det gule kort. Det var udelukkende fordi hjemmeholdet forsøgte at sætte spillet hurtigt i gang, og da Grundførspilleren løb mod bolden, prikkede Simon den som sagt lige et par meter bagud. Var hjemmeholdets spiller ikke løbet mod bolden, havde der ikke været belæg for at give kort.

Det skulle vise sig at blive et rigtig dyrt kort for os. Hjemmeholdet sparkede frisparket ind midt i vores felt, hvor en Grundførspiller kom højest og headede bolden forbi "Smørhånd" til 4-1. Det mål drænede fuldstændigt vores momentum, og kampen begyndte igen at tage form af 1. halvleg, hvor vi ikke kunne strikke 3 sammenhængende afleveringer sammen, og virkede meget sårbare overfor omstillinger.

Efter 60 minutters spil blev kampen endegyldigt lukket, da en af hjemmeholdets utallige friløbere på omstillinger blev omsat til mål. Et knusende nederlag på 5-1 til lokalrivalerne blev resulatet af en kamp, hvor vi manglede energi og i stedet blev tromlet ned af et fysisk overlegent hjemmehold.

Efter kampen blev en hårdt arbejdende Peder Soelberg udråbt til Man of the match med 7 stemmer. De øvrige stemmer gik til Otto "Den grønlandske Pirlo" Motzfeldt (3), Per "Folke" Volquarts (2), Christian Hagelqvist (1), Jesper "Mini" Lauridsen (1) og Kasper "Poppe" Andersen (1).