Lokalopgør i sæsonens første kamp blev ikke en køn omgang

Lokalbrag mod naboerne fra Grundfør, på en knoldet bane med langt imellem græstotterne, lyder måske ikke ligefrem som en lækkertbisken af en fodboldkamp at starte sæsonen på. Men hvis man har hang til en fysisk og direkte spillestil, krydret med en perlerække af fejlafleveringer, vanvittige afbrændere og tvivlsomt målmandsspil, så kunne aftenens kamp på jordbanen i Grundfør have været sæsonens højdepunkt.

Der var ikke meget at glæde sig over fra vores side i løbet af kampen, som blev domineret fra start af hjemmeholdet, som vandt alle fysiske dueller, og lykkedes med at presse spillet op på vores halvdel med lange bolde hen over vores midtbane og forsvar. Det var dog så som så med chancerne det første kvarter af kampen, da banen gjorde det svært for spillerne at holde kontrollen over bolden i afslutningsøjeblikket.

Vi havde stort set ikke været oppe på hjemmeholdets halvdel de første 5 minutter af kampen, men fik stille og roligt overtaget, og fik lagt et godt pres på Grundførs mål. Det blev dog kun til en kvalificeret afslutning i denne periode af kampen, da Jesper "Mini" Lauridsen sendte et tørt skud mod nærmeste stolpe, som dog blev reddet sikkert af hjemmeholdets målmand. Herefter mistede vi initiativet og Grundfør havde 3 gigantiske chancer på lige så mange minutter. Efter 15 minutters spil præsterede målmand Henrik Pilgaard en feberredning, da han fik blokeret et skud fra klos hold. 2 minutter senere brød hjemmeholdet igennem i vores venstre side, hvor Henrik "Boldøje" Pilgaard kaldte den flade afslutning mod fjerneste stolpe "væk", lige inden den prellede af på indersiden af stolpen. Minuttet efter blev forsvaret igen overspillet, men en lettere panisk afslutning blev lobbet over mål fra en hel fri position.

Det så længe ud til at vi ville overleve med 0-0 til pausen, selvom Grundfør fortsatte med at holde presset på vores end af banen. I halvlegens sidste minut, fik vi dog sat en hurtig omstilling igang efter et hjørnespark, og Peder Soelberg fik sendt Morten Bang i løbeduel med hjemmeholdets midterforsvarer over en halv banelængde. Bangs speed mod forsvarens tyngde var ikke en lige matchning, og da Bang nåede ind i feltet havde han både tid og plads til at sparke bolden i nettet ved fjerneste stolpe, og give os en (lidt ufortjent) 0-1 føring lige inden pausen.

Trods en opsang i pausen, blev vores gevinst i nærkampene ikke bedre i 2. halvleg. Vi tabte 8 ud af 10 nærkampe, og vi kunne ikke strikke 3 sammenhængende afleveringer sammen uden at bolden endte i fødderne på en modstander. Defensivt var vi heller ikke kommet godt ud fra pausen. Bare 2 minutter inde i halvlegen fik hjemmeholdet udlignet, på en chance der nærmest ikke engang var en chance. Et løb mod vores mål blev i første omgang skærmet væk fra mål og endte på baglinjen. Her blev forsvarsspillet dog for passivt, og Grundfør angriberen fik lov at afslutte fra en meget spids vinkel. Bolden suste forbi en sprældende Pilgaard i målet og i nettet ved fjerneste stolpe. 1-1

Det vil være forkert at sige at vi havde styr på spillet efter scoringen. Godt nok var spillet presset op på hjemmeholdets halvdel, men vi skabte ganske enkelt for lidt oppe omkring feltet, hvor forsvaret havde for nemt ved at sparke bolden ud af zonen. 10 minutter inde i halvlegen kom Morten Bang dog på skudhold på kanten af feltet, men hans hårde afslutning blev blokeret af målmanden. Minuttet efter opstod der en kæmpe mulighed til Grundfør, da vores opdækning i venstre forsvarsside fuldstændig kiksede. Denne gang blev der afsluttet mod nærmeste stolpe, hvor bolden på en aller anden måde fandt netmaskerne, til trods for at Pilgaard havde dækket målet glimrende af. På dette tidspunkt af kampen virkede en 2-1 føring til hjemmeholdet dog en kende ufortjent, men kynismen foran mål i 2. halvleg havde sat Grundfør i teten med knap 25 minutter tilbage af kampen.

Vi skulle helt hen til 2 minutter fra slutfløjt før vi fik lidt at glæde os over igen. Efter endnu en hurtig omstilling, fik Morten Bang  igen en løbeduel med midterforsvaret. Denne gang var det dog over en kortere afstand, og forsvaren fik sat en tackling ind i skudøjeblikket, så bolden strøg forbi mål. Heldigt for os, så fik forsvaren ramt på Bang i tacklingen og dommeren vurderede at der var straffespark i situationen, og takserede forseelsen til gult kort, selvom det var sidste mand der begik straffe og Bang var midt formål. Jesper "Mini" Lauridsen tog sig af straffesparket, som hårdt og nådesløst blev sparket i nettet bag den sagesløse målmand. Vigtig udligning i en kamp der længe så ud til at ende i nederlag. 2-2

Med en mand i overtal, forsøgte vi nu at presse på for at få alle 3 points. Vi kom dog aldrig frem til chancen der kunne have givet den afgørende scoring. I stedet var Henrik "Knap-Så-Meget-Boldøje" Pilgaard ved at koste os det ene point med kampens "detalje" i sidste minut. Et blødt indlæg til midten af feltet havde ingen Grundførspillere som modtager, så Pilgaard kaldte bolden hans, mens han gik frem for at gribe bolden. Han lod den dog lige ramme jorden en gang først, hvilket resulterede i et uventet opspring og en fribilsk sprællende Pilgaard, som først fik vippet bolden lige op i luften, og nærmest fra siddende position inde i mål, fik skubbet bolden lige ud i feltet, hvor en Grundfør spiller stod måbende og iagttog den lidt komiske situation. Heldigt for os opfattede han ikke situationen hurtigt nok, og Pilgaard kunne kaste sig over bolden.

Alt i alt var det en kamp til "Glemmebogen". Ordet "grim" er meget godt bekrivende for den fodboldoplevelse spillere og tilskuere var vidne til her til aften. Det kan heldigvis ikke blive meget være, så der er forhåbentlig fremgang at se til næste kamp, som er mod Thorsø på Rønbæk stadion, mandag den 18. april klokken 19.00

Kampens spiller blev Morten Bang, der med en scoring og et fremtvunget straffespark, gjorde sig fortjent til 6 vindende stemmer. De øvrige stemmer blev placeret på Peder Soelberg (5), Klaus Rafn (2), Michael "Mik Mak" Hertzum (1) og debutanten Christian Hagelqvist (1).