Overbevisende sejr i sæsonpremiere

Onsdag aften var der sæsonpremiere på hjemmebanen Rønbæk stadion. Vi har brugt sommerpausen til at skifte OB35 rækken ud med OB40, og da vi tidligere altid har vundet sæsonpremieren i en ny række, var der store forventninger at vi (selvfølgelig) ville hente alle 3 points mod aftenens modstander fra Hadsten.

Optakten til kampen var ikke optimal, da vi 10 minutter før kick off stod uden målmand. Henrik Pilgaard skulle have vogtet målet, men var blevet forhindret, og hans afbud svæver stadig rundt et eller andet sted i cyber space. Heldigvis havde vi Anders "Anke" Rasmussen med på holdkortet, og den gamle superliga målmand ofrede sin startplads på venstrekanten for en tjans i målet. Ikke dumt med en sikker bagerste mand til at give forsvaret lidt ro.

Vi var spilstyrende fra første fløjt. Der var en fantastisk tålmodighed over vores spil hele 1. halvleg, hvor vi brugte langt flere spilstationer i vores opbyggende spil, hvilket både frustrerede modstanderen, men også skabte nogle rigtig gode muligheder på den sidste tredjedel af banen. Kun enkelte gange blev der slået en lang bold, enten for variation eller for hurtige sideskift.

Også de defensive pligter blev udført bedre end vi har set længe. Vi fik typisk lukket Hadstens opspil ned relativt højt oppe på banen. Efter 15 minutters spil var det netop sådan en situation der første til vores første scoring. Jesper "Store" Søndergaard brød Hadstens opspil på midten af banen, og lagde bolden i fødderne på Peder Soelberg, som havde masser af plads på midten af modstanderens banehalvdel. Han sendte hurtigt en dyb aflevering i Jacob Hansens løberetning, og Hansen kvitterede med en signaturscoring til 1-0, da han lagde bolden sikkert i nettet, med en følt inderside til fjerneste målhjørne.

Der skulle bare gå 4 minutter fra kampens første scoring, før Hansen igen var på spil foran modstanderens mål. Denne gang fik han en sukkerbold leveret af Jan C, og igen kvitterede han med en sikker scoring til 2-0. Der var på dette tidspunkt en stigende frustration at spore blandt nogle af Hadsten spillerne, bl.a. fordi de ikke følte dommeren var på deres side i visse situationer. Det blev ikke bedre efter 22 minutter, hvor Martin Ilner sendte en meget høj bold op ad banen. Da bolden endelig kom ned igen, landede den ved en helt fri Kim Rafn lige uden for Hadstens felt. Ingen af modstanderne bevægede sig efter bolden, da de var overbeviste om at Kim var kommet fra en offside position, da bolden blev sparket fremad. Det var dommeren dog ikke enig i, så Kim fik lov til at spille videre, og havde nu kun målmanden mellem ham og hans første sæsonscoring. Den duel vandt Kim uden problemer, og med 3-0 målet havde vi sikret os en komfortabel føring på bare 7 minutter.

Det kan godt være Anders "Anke" Rasmussen fortrød sit valg, om at tage målmandstjansen for den fraværende Pilgaard, flere gange i løbet af kampen. Han havde i hvert fald en stille dag på kontoret, hvor Hadsten kun havde én afslutning mod mål han skulle bekymre sig om i 1. halvleg - og den prellede ovenikøbet af på ydersiden af stolpen.

Vi startede 2. halvleg som vi sluttede første, med at være spilstyrende. Hadsten havde dog valgt at stille sig noget længere tilbage på banen, så vi spillede meget sidelæns og baglæns, for at lokke dem længere frem på banen, så vi kunne etablere et eller andet frem ad banen. Det lykkedes til dels, men vi fik ikke brugt midtbanen som spilstation i samme omfang som i 1. halvleg, og flere af angrebene fik vi ikke afsluttet, da vi ikke havde nok folk med fremme i de afgørende situationer.

Vi kom dog frem til en del chancer i halvlegen, men enten var vi uskarpe i afslutningsøjeblikket, eller også valgte Hadstens målmand at trække en feberredning op af hatten, som det var tilfældet midt i halvlegen, hvor Kasper "Poppe" Jarlhelt Andersen kom tæt på at udbygge føringen. Jacob Langvad tog sig en dribletur ind i banen fra venstrekanten, og på kanten af feltet lagde han bolden af til "Poppe". Han havde god tid til at sende et velplaceret spark afsted mod mål, og var vel nærmest begyndt at overveje hvilke vilde jubelscener der skulle udføres når bolden gik ind (tænker "den dovne orm" var i spil), men helt oppe ved målhjørnet kom målmanden pludselig springende, og vippede bolden ud til hjørnespark.

Med godt et kvarter tilbage af kampen fik Hadsten reduceret til 3-1. Forsvaret var kommet i ubalance i forbindelse med et opspil, og da det blev brudt blev vi fanget i en omstilling. Det var en situation der lignede den der førte til et stolpeskud i første halvleg, men denne gang var der ingen pres på boldholder, og han vandt duellen mod "Anke", som indtil da ikke havde haft noget at lave i halvlegen.

Målet ændrede ikke meget ved fordelingen af spillet. Hadsten havde ikke nok at byde ind med, selvom vores spil begyndte at blive mere usammenhængende, efterhånden som trætheden indtraf. Vi fortsatte med at komme frem til chancer, som dog blev formøblet på det skammeligste. Hadsten sluttede kampen af med et skud fra distancen, som "Anke" havde styr på hele vejen, indtil den suste over overliggeren.

Kampen sluttede 3-1, men resultatet var ikke retvisende for kampens forløb. Hadsten havde 3 afslutninger mod mål (1 inden for rammen) og ikke et eneste hjørnespark i hele kampen. Vi havde store chancer der kunne have givet os minimum 3 mål mere, mens flere ligeved og næsten angreb, kunne have været konverteret til større chancer med en aflevering eller to mere inden afslutningen. Det var kort sagt den mest overbevisende 3-1 sejr vi har leveret i flere år, og på intet tidspunkt var der en fornemmelse af, at sejren var i fare.

Med sejren over Hadsten kan vi nu skrive 3 ud af 3 mulige i statistikkerne, når vi snakker premieresejre i en ny liga. Vores første OB30+ kamp blev vundet 2-0 hjemme over FC Rangers, mens det blev til 3-2 ude mod Thorsø i vores første OB35 kamp. Første hjemmekamp i OB35 blev i øvrigt også 3-1 ligesom kampen mod Hadsten. Dengang var modstanderen Virup.

Kampens bedste spiller blev Jan C som høstede 5 stemmer for en flot arbejdsindsats. De øvrige stemmer blev fordelt på Peder Soelberg (2), Jesper "Mini" Lauridsen (1), Anders "Anke" Rasmussen (1), Michael "Mik Mak" Krattet (1), Kasper "Poppe" Jarlhelt Andersen (1), Kim Rafn (1) og Jacob Hansen (1).

Truppen mod Hadsten:

På mål: "Anke"

I forsvaret: "Mini", "Store", Klaus Rafn og "Mik Mak"

Sjov med statistik...

I vores hidtidige 12 sæsonpremierer på hjemmebane, har vi vundet 9, spillet 1 uafgjort og tabt 2.

Kun Stautrup (2013) og Hasle (2014) har præsteret at slå os i sæsonens første kamp på Rønbæk stadion