Kynisme afgjorde jævnbyrdig kamp i Skæring

Det var et temmlig vindblæst stadion i Skæring, der lagde kunstgræs til aftenens opgør mod HEI. Vi har på det sidste haft et rigtig godt tag i HEI, for selvom statistikken gennem vores foreløbeige 12 sæsoner siger 6 sejre, 1 uafgjort og 5 nederlag mod aftenens hjemmehold, så har vi vundet de seneste 5 kampe. Det var dog et af de bedre HEI mandskaber vi skulle op imod, som havde vundet alle deres tre første kampe i foråret meget overbevisende, og den kraftige vind på langs ad banen, ville få stor indflydelse på hvordan kampen ville blive spillet.

Vi startede kampen med den kraftige vind i ryggen, men det var hjemmeholdet der kom bedst fra start. Vi havde valgt at spille med 3 mand på den centrale midtbane, hvilket skulle vise sig at være en god disposition, da langt de meste af spillet gik gennem midten af banen. Vi havde dog sværere ved at finde åbningerne i hjemmeholdets forsvar i kampens indledning, mens HEI var bedre til at kombinere sig rundt om vores bagerste linje. Med god styring fra Jesper "Benner" Bendix i forsvaret, fik vi dog afviklet flere af deres gennembrud ved at trække dem offside.

Efter ca. 10 minutters spil blev en lang bold sendt op mod vores straffesparksfelt, hvor en kommunikationsfejl mellem Anders "Anke" Rasmussen og målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov gav HEI en kæmpe mulighed for at bringe sig foran. Første afslutningsforsøg blev blokeret, men på riposten havde "Smørhånd" ingen chance, og HEI var fortjent kommet foran 1-0

Kampen ændrede ikke karakter efter scoringen. Der blev fortsat kæmpet hårdt på midtbanen om overtag i spillet, og vi fik enkelte gange sat vores kanter i spil med dybe bolde. Det førte dog ikke til de helt store chancer. Efter ca. 20 minutters spil viste Martin Bøjer vejen, da han blev sendt dybt i venstre side. Da han kom til baglinjen afdriblede han et par forsvarsspillere, og fik lagt bolden fladt ind i fødderne på Klaus Rafn, som fra tæt hold kunne styre bolden i nettet til 1-1.

Føringen holdt dog kun små 10 minutter, før hjemmeholdet igen, lidt for nemt, fik spillet sig igennem og scoret til 2-1, uden chance for en ellers velspillende Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Det blev også pausestillingen.

I anden halvleg fik vi vinden imod os, men lykkedes bedre med at kombinere os op ad banen, og kom flere gange ind i- og omkring feltet, men manglede lige det sidste for at gøre angrebene helt færdige. Hjemmeholdets eneste offentsive våben efter pausen, var lange bolde frem mod deres to angribere, som vi relativt nemt fik lukket ned. Et par gange fik hjemmeholdet dog afsluttet fra kanten af feltet, men enten stod vores forsvar i vejen, eller også var "Smørhånd" vaks i målet. En enkelt situation efter et hjørnespark var dog ved at bringe os 2 mål bagud. Lidt klumpspil ved bagerste stolpe og et skidt forsøg på at cleare bolden, endte med en stor chance til HEI, som de dog lykkedes at formøble.

I den anden ende fik vi afvist appeller om straffespark, da Peder Soelberg blev nedlagt i feltet. I det hele taget virkede det som om dommeren havde set sig "sur" på Soelberg, for her er en spiller der kommer i mange meget fysiske nærkampe i løbet af en kamp, men af en eller anden årsag mente dommeren ikke at HEI gjorde noget strafbart mod ham, mens der nærmest konsekvent blev dømt imod Soelberg i andre situationer. I det hele taget havde aftenens, ellers udemærkede dommer, et par fæle udfald udfald der kunne have været kostbare for os. Én gang i første halvleg gav han en offside mod HEI som ikke var i nærheden af at være der, men det fik han gjort bod på, da han én gang i hver halvleg undlod af fløjte to klokkeklare offside situationer. Heldigvis blev der ikke scoret på nogen af de to chancer, men det kunne lige så godt have været "game over".

Vi havde en rigtig fin mulighed for at bringe os på 2-2 ganske kort før tid, da Peder Soelberg fik vendt sig rundt inde i feltet, men afslutningen kom ikke udenom holdkammerat Kim Rafn, som lidt uheldigt fik påtaget sig rollen som forsvarsspiller, og fik blokeret skuddet. Trods et ihærdigt forsøg på at få udlignet, bl.a. ved at ændre på formationen, så vi kunne få flere folk med frem, lykkedes det ikke at få sparket bolden i nettet inden slutfløjtet, og vi måtte tage fra vindblæste Skæring med et ærgerligt 2-1 nederlag.

Efter kampen blev forsvardirigenten Jesper "Benner" Bendix kåret som Man of the match for anden uge i træk - denne gang med 7 stemmer af 14 mulige. De øvrige stemmer faldt på Martin Bøjer (2), Peder Soelberg (2), Jan Christensen (2) og Jesper "Smørhånd" Kjærskov (1).