De brændte chancers kamp

Vi skal tilbage til 2019/20 sæsonen for at finde vores eneste hidtidige møde med aftenens modstander fra HØST IF. Den gang slog vi dem komfortabelt 5-0 på hjemmebane, og mødte dem ikke igen, da sæsonen blev kortet af pga. pandemien. Forventningerne var derfor også store ift. at komme fra start på den nye sæson med 3 points på bogen. Vi var måske lidt undervurderende af modstanderen, som ikke havde de store resultater fra tidligere, og hvor vi selv er blevet nedrykket fra den bedste række, som et led i en omstrukturering. Vi skulle dog hurtigt finde ud af, at vi ikke har samme niveau selv, som da vi mødte HØST sidst.

Vi startede som lyn og torden, og efter bare 3 minutters spil opsnappede Peder Soelberg et sløjt udspark fra gæsternes målmand. Han fandt Martin Bøjer med en kort aflevering, og Bøjer tog et par driblinger ind i banen, og skød bolden ind over målmanden, som ikke var nået tilbage i sit mål, til en velfortjent 1-0 føring. Inden scoringen havde vi haft en halv chance, så vi lagde klart stærkest ud.

Efter scoringen var det som om vi blev en smule tilbageholdende, og så til tider lidt energiforladte ud på visse positioner. Det skal siges at det var en varm aften, så der skulle spares lidt på kræfterne, men HØST fik alt for let ved at bringe bolden frem ad banen. Efter  minutters spil var det ved at gå helt galt, da gæsterne vandrede bolden ind i feltet, og fik afsluttet tæt under mål. Heldigvis havde vi en vaks målmand i Jesper "Smørhånd" Kjærskov som fik blokeret skuddet med en vanvittig refleks.

Minuttet efter blev Kim Rafn sendt på en løbeduel med gæsternes bagkæde. Den duel vandt han, og havde nu to muligheder 1) spark bolden forbi den frembrusende målmand, eller 2) spil bolden på tværs til en helt blank Martin Bøjer. Kim forsøgte sig med mulighed nummer 1, men målmanden fik flot blokeret afslutningen, og den store chance løb ud i sandet (som man siger). Martin Bøjer fik chancen for at afslutte fra samme sted som han scorede fra tidligere, bare et par minutter efter den store chance, men afslutning gik forbi nærmeste stolpe.

HØST kom utrolig tæt på en udligning igen efter 17 minutters spil. Endnu engang fik de lov til at drible ind i feltet uden megen modstand fra vores midtbane og forsvar, men igen var "Smørhånd" på pletten med en feberredning. Vi kom foran2-0 efter 25 minutters spil, da Christian Hagelquist fik fat i bolden samme sted som Bøjer scorede fra tidligere. Hagelquist havde masser af tid til at sende en afslutning mod mål, og lagde en sukkerbold ind i det fjerneste målhjørne. En såkaldt klasse-kasse. Kort forinden var gæsternes målmand sluppet afsted med mord, efter at have håndteret bolden uden for feltet, som bagerste mand. Dommeren dømte frispark, men i stedet for at straffe målmanden med kort for den forseelse han tydeligvis havde dømt for, slap målmanden med en påtale. Scoringen gjorde officielt Christian Hagelquist til holdet ældste målscorer, med sine 50 år og 296 dage.

Gæsterne fik dog lov til at slutte halvlegen af med endnu en kæmpe chance. Denne gang fik forsvaret forstyret gæsternes angriber til at afslutte fra en spids vinkel, men stadig med tilpas meget plads til at få en ordenlig afslutning afsted. Heldigvis for os overplacerede han afslutningen, som tog undersiden af overliggeren, og "Smørhånd" kunne i sidste ende gribe ind og gøre krav på bolden.

Anden halvleg startede som den første var sluttet af. Bare 2 minutter inde i halvlegen fik gæsterne frispark på kanten af feltet. Afslutningen blev sparket på overliggeren, men "Smørhånd" så ud til at have skuddet under kontrol. Efterfølgende var der optræk til tumult mellem Jan C og en HØST spiller, hvilket dommeren lukkede ned ved at sende begge kamphaner til afkøling i 10 minutter (som endte med bare at være 8 minutter...)

Vi fik dog hurtigt overtaget tilbage, og bare 5 minutter inde i halvlegen blev Mark Boyles sendt mod mål. Han havde Jesper "Mini" Lauridsen med i midten af feltet, men forsøgte selv afslutningen, som igen blev blokeret af målmanden. "Mini" fik samlet riposten op, og forsøgte sig med en afslutning, som igen blev blokeret, og endnu en stor mulighed blev forpurret.

Resten af halvlegen forløb uden de store åbne chancer til nogen af holdene. Vi skulle helt frem til de afsluttende 5 minutter af kampen før der igen begyndte at ske lidt. Først fik HØST blokeret en afslutning efter hjørnespark på stregen, af netop indskiftede Jesper "Store" Søndergaard, hvorefter vi sluttede kampen af med en serie hjørnespark, hvor vi kom tættest på ved selvsamme "Store", som dog måtte se et indlæg afrettet af målmanden, så han lige præcis ikke kunne få pandebrasken på ved bagerste stolpe.

Alt i alt en tilfredsstillende sæsonstart. Vi fik 3 points, følte ikke sejren var i fare på noget tidspunkt, selvom modstanden var væsentlig bedre end først antaget, og så fik vi et sjældent clean sheet, som "Smørhånd" dog måtte arbejde hårdt for.

Efter kampen blev Jesper "Smørhånd" Kjærskov fortjent kåret til Man of the match med 8 af 15 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Christian Hagelquist (4), Peter Breiner (1), Klaus Rafn (1) og Martin Bøjer (1)