Fortjent sejr lod vente på sig

Hvis vi skulle ride videre på bølgen fra sidste uges storsejr over Viby, krævede det hårdt arbejde og fokus hele kampen. Vi vidste at Kredsmestrene fra 2019 var svære at have med at gøre på kunstgræsset i Lyseng. Heldigvis havde vi en stærk trup med til kampen, og så længe indstillingen var på plads, skulle vi nok få sat en sejrsstime op med denne kamp.

Vi startede klart bedst og havde tre store chancer for at komme foran i første halvdel af 1. halvleg. Morten Bang kom fri med målmanden efter 10 minutter, men sidstnævnte fik blokeret en halvsløj afslutning. Efter 14 minutter kom Peter Breiner Larsen fri til afslutning, dog fra en meget spids vinkel. Skuddet prellede af på ydersiden af stolpen, og Lyseng kunne endnu en gang ånde lettet op. Efter 17 minutter kom Martin Bøjer frem til en god afslutningsmulighed på kanten af feltet, men afslutningen gik snert forbi fjerneste stolpe.

Der skulle gå 23 minutter før hjemmeholdet kom frem til en nævneværdig afslutning, men målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov blev ikke udfordret. Få minutter senere, måtte "Smørhånd" dog strække sig efter en umiddelbart ufarlig afslutning, som dog dykkede faretruende tæt på målhjørnet, inden "Smørhånd" fik viftet bolden over mål.

Vi kom bedst ud til 2. halvleg, og Morten Bang kom endnu engang fri med målmanden efter 5 minutter, men igen slap målmanden bedst ud af den duel.

14 minutter inde i halvlegen var vi ved at forære hjemmeholdet et føringsmål. Claus Møller var lidt uvandt kommet ned at stå med bagerste linje på kanten af feltet. Da han ville forsøge et first-timer clearance af en halvhøj bold, forsvandt bolden for ham i banelyset (efter eget udsagn i hvert fald) og han endte med at lægge en perfekt stikning til en helt fri Lyseng angriber i stedet. Heldigvis var "Smørhånd" lynhurtigt ude af sit mål, og fik afværget chancen. Vi svarede hurtigt igen på den forskrækkelse, da Martin Bøjer efter 15 minutter igen tog chancen fra kanten af feltet, men igen var marginalerne ikke med os, og bolden sneg sig forbi.

Lyseng havde ganske få chancer i løbet halvlegen (i hvert fald dem de selv skabte), men de få de havde blev også halvfarlige. De var gode til at flytte forsvaret rundt og skabe huller til stikninger ind i feltet, men heldigvis stod slutproduktet ikke mål med opspillet, og det blev ved lige-ved-og-næsten. Med 5 minutter tilbage af kampen kom forløsningen endelig. Morten Bang blev sendt dybt, og snød Lyseng's offsidefælde. Da han i høj fart kom ind i feltet, forsøgte han at runde den frembrusende målmand, men i det han runder blev han væltet bagfra af en forsvarsspiller. Dommeren vurderede at der var straffespark, hvilket kun ganske få på banen var uenig i. Martin Bøjer tog ansvar og sparkede bolden i mål til 0-1. Det var ikke et overbevisende spark, men det var yderligt nok til at en Oldboys målmand ikke kunne få andet end fingerspidserne på. Vigtigst af alt, så tæller mål det samme, uanset hvor godt udført de er.

Lyseng var heldige med ikke at slutte kampen med en mand i undertal, da Morten Bang kort tid efter målet blev sparket ned, efter en skarp dribling ind i banen. Dommeren dømte ikke engang frispark, selvom kontakten kunne høres helt ned i Aarhus midtby, og Lysengspilleren tydeligvis ikke havde kontakt med bolden. Nuvel, vi kom afsted fra kampen uden skader og med 3 velfortjente points i en svær udekamp, så alt var godt.

Morten Kjærgaard Andersen blev Man of the match med 7 stemmer af 15 mulige, mens de øvrige stemmer blev fordelt på Peder Soelberg (2), Martin Bøjer (2), Jesper "Smørhånd" Kjærskov (1), Morten Bang (1), Peter Breiner Larsen (1) og Klaus Rafn fik 1 stemme, som bragte hans total op på 300 stemmer i 109 kampe. Ganske udmærket gennemsnit.