Målorgie i sæsonpræmieren

Efter at have domineret vores kreds sidste sæson, med oprykning til følge, havde vi her til aften sæsonpræmiere i årgangens bedste kreds, ude mod Viby. Vi har aldrig mødt Viby i alle de år holdet har eksisteret, så alle var lidt spændte på at se hvordan niveauet var i den nye kreds. Vi var ramt af rigtig mange afbud til kampen, men lykkedes at stille 12 mand stærk - bl.a. med come back til Morten "Jaap Stam" Søndergaard efter 2 års pause pga. overrevet achillessene.

Det stod hurtigt klart for os, hvor Viby's styrker og svagheder var. De var utrolig aggressive i deres pres fra forreste linje og midtbanen, hvilket gjorde det svært for os at kombinere os op igennem banen. Til gengæld var deres forsvar i den grad til at tale med, så når vi først fik overspillet hjemmeholdets midtbane, havde vi muligheder for at skabe noget på den sidste tredjedel af banen. Det var dog alt for sjældent vi fik omsat åbningerne til reelle chancer. En af de ting der fungerede rigtig godt for os, var dybe bolde over kanterne. Efter godt 12 minutters spil fik Per "Folke" Volquarts en sådan bold at arbejde med i vores højreside. "Folke" rundede den første forsvarer, men da han lagde an til afslutning blev han kantet af selvsamme forsvarer, og faldt til jorden. Dommeren havde ikke andre valg end at dømme det meget klodsede straffespark. Jesper "Smørhånd" Kjærskov sparkede sikkert bolden i nettet til 0-1, og vi havde i det øjeblik en målmand som topscorer...

Glæden over scoringen holdt ikke længe. Viby intensiverede presset på vores forsvarslinje, og efter 15 minutter fik de presset bolden fra Klaus Rafn, som på det tidspunkt var bageste mand. Alene med "Smørhånd" gjorde hjemmeholdets angriber kort proces, og scorede sikkert til 1-1.

Vi var på hælene i slutningen af halvlegen. Viby pressede os langt tilbage, og vi kunne ikke etablere noget fremad banen. Det var ren overlevelse i en periode, hvor hjemmeholdet havde 5-6 hjørnespark i streg, og det sidste gav gevinst. Hjørnesparket blev i første omgang afværget, men da bolden blev sendt retur ind i feltet, stod en Viby spiller fri til at heade bolden i nettet tæt under mål. En ærgerlig scoring, men i denne fase af kampen var det fortjent at Viby kom foran 2-1. Viby skulle få scoret igen inden pausefløjtet, så der var nok at snakke om inden 2. halvleg, nu vi fortjent var nede med 3-1

Vi kom ind til 2. halvleg med en helt anden indstilling. Vi lagde nu et højt pres på Viby's forsvarslinje, hvilket gjorde dem meget usikre. Efter bare et par minutters spil af halvlegen pressede Peder Soelberg, i fællesskab med Klaus Rafn, bolden fra forsvaret, og alene med målmanden kunne Soelberg sikkert score til 3-2

I det hele taget fungerede vores pres rigtig godt i 2. halvleg. Vi holdt bolden på Viby's banehalvdel, og lukkede ned for de dybe bolde til deres hurtige frontløbere. Kun få gange i halvlegen fik de held til at spille dybt, hvilket også skabte nogle farlige situationer. Vi skulle dog få valuta for vores fortsatte presspil først. Efter godt 45 minutters spil, fik vi igen stoppet opspillet fra hjemmeholdets forsvar, og Jan Christensen lagde en flad tværbold ind i feltet, hvor Kim Rafn ikke fik det bedste træf på bolden. Heldigvis var Martin Illner hurtig til at læse situationen, og han dukkede op ved bageste stolpe og skubbede ugeneret bolden over stregen til 3-3.

På dette tidspunkt havde vi det spillemæssige overtag i kampen. Havde det ikke være for banens ringe beskaffenhed omkring feltet, kunne vi have skabt mange flere store afslutningsmuligheder, men bolden hoppede og dansede, så snart vi kom ned i- og omkring feltet, hvilket gjorde det umuligt at holde kontrol over bolden i driblingerne. Desværre kunne vi ikke få bragt os foran i denne fase af kampen, men blev i stedet overløbet i hurtige omstillinger to gange med få minutters mellemrum. Først kom Viby på 4-3 efter et gennembrud i venstre side, hvor dommeren valgte at overse en off side da bolden blev spillet på tværs af feltet. Hjemmeholdet angriber havde derfor masser af plads til at skubbe bolden i nettet. Få minutter senere blev vi presset i vores opspil, og en bold der skulle have været spillet tilbage til målmanden, blev pillet fra Jesper "Store" Søndergaard, og skabte en 2-mod-1 situation med "Smørhand" i målet. Han var chanceløs, og vi var nu bagud 5-3 med bare få minutter tilbage.

Vi har dog stået i en lignende situation før, så vi fortsatte ufortrødent vores pres mod hjemmeholdets mål. Med godt 1 minut tilbage, fik vi tilkæmpet os et hjørnespark i venstre side. Anders "Anke" Rasmussen fik pandebrasken på indlægget, men fik ikke ordentlig træf på den. Jesper "Store" Søndergaard stod længere tlbage i feltet, og med en hurtig refleks, fik han, i bedste Zlatan-stil, styret bolden i nettet med ydersiden i 1½ meters højde. Trods en god mulighed på frispark i de døende sekunder, lykkedes det os ikke at score igen, og kampen endte 5-4

Det var en god kamp, med masser af intensitet og tænding, specielt i 2. halvleg. Det var dog også et noget højere tempo end vi blev udsat for sidste sæson, så kampene bliver noget mere interessante end sidste år, men også hårdere, så vi skal have mange flere spillere aktiveret end i dag, hvis vi skal kunne konkurrere i denne kreds over en hel sæson.

Anders "Anke" Rasmussen blev kåret til sæsonens første Man of the match med 5 stemmer. De øvrige stemmer faldt på Peder Soelberg (3), Jan Christensen (3) og Jesper "Store" Søndergaard (1).