Målfest og drama i Ry

Vores første møde nogensinde med Ry Fodbold, var samtidig vores sidste turneringskamp i 2019. Det var en udsat kamp, som blev spillet to uger efter vinterpausen skulle være startet.

Vi havde kun begrænset kendskab til enkelte spillere på Ry's hold, men dem var vi forsvarsmæssigt forberedte på, og selvom vi flere gange i 1. halvleg så eksempler på deres hurtige omstillinger, holdt vi hjemmeholdet fra at score, bl.a. takket være et par gode aktioner af målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov

Vi kom foran 0-1 godt og vel 10 minutter inde i kampen. Vi havde fået frispark halvvejs inde på hjemmeholdets banehalvdel, i højre side. Bolden landede for fødderne af Morten Kjærsgaard Andersen, som resolut sparkede mod mål. Mellem Morten og målet stod Jesper "Store" Søndergaard som med en refleks fik styret bolden uden om målmanden, som havde kastet sig i afslutningens retning. Et sjældent mål af den store forsvarer.

10 minutter efter føringsmålet, var vi igen på spil omkring hjemmeholdets felt. En høj bold til kanten af feltet bliver forlænget af Anders "Anke" Rasmussen, og bliver en perfekt frispilning til Kim Rafn, som elegant header bolden forbi Ry's målmand til 0-2. Vi havde rigtig fin kontrol over kampen gennem hele 1. halvleg, bl.a. fordi vi var godt forberedte på deres offensive styrke.

2. Halvleg startede rigtig skidt for os. Efter bare 3 minutters spil får hjemmeholdet sendt en afslutning afsted fra kanten af feltet. Bolden bliver rettet af og snyder en sagesløs "Smørhånd" i målet. En hurtig reducering til 1-2, og et chok som vi var for længe om at komme os over. Allerede 3 minutter senere udlignede hjemmeholdet til 2-2, efter et fladt indlæg fra hjørnespark blev styret i mål. Alt det gode vi havde lavet i 1. halvleg var blevet udvisket efter bare 6 minutter af 2. halvleg.

Vi kom til at stå noget dybere efter udligningen, og Ry overtog styringen af kampen. Efter 18 minutters spil blev Klaus Rafn sendt ud i 10 minutter med et gult kort, og bare 2 minutter senere koksede et simpelt opspil i forsvaret, og hjemmeholdet fik en åben chance, som de let udnyttede til at bringe sig foran 3-2.

Vi prøvede at skubbe spillet frem for at få udlignet efter scoringen, men med en mand i undertal havde vi svært ved at etablere de helt store chancer. Presset gjorde os sårbare bagud, og efter 28 minutters spil overså dommeren en klokkeklar offside på hjemmeholdet, som igen fik en åben chance og scorede til 4-2. Med bare 7 minutter igen af kampen, og et humør der var ved at forsvinde ud af kommunen, virkede det umuligt for os at komme tilbage.

Ry skulle dog også vise sig fra den givende side. Efter 31 minutters spil fangede Claus Møller en løs bold uden for hjemmeholdets felt, og med en fantastisk afslutning sparkede han bolden i nettet til 4-3. En livline med 4 minutter plus det løse tilbage af kampen. Vi satte nu alt ind på at få den udligning vi som minimum følte vi fortjente. Dybt inde i dommerens overtid fik Anders "Anke" Rasmussen en lang tå på et fladt indlæg tæt undermål, og prikkede bolden i nettet til 4-4........ eller det troede vi. Dommeren valgte for anden gang i kampen at sætte sig selv i centrum, da han fra kanten af midtercirklen dømte offside på "Anke" og dermed annullerede scoringen. Rent tyveri som kostede os det point vi skulle bruge for at overvintre på 1. pladsen.

Det blev en målrig kamp med kontroversielle dommeraktioner, elendigt forsvarspil og kontroverser efter kampen. En aften der havde lidt af det hele. Æren som Kampens bedste spiller blev delt mellem Claus Møller og Peder Soleberg, som begge fik 3 stemmer. De øvrige stemmer blev fordelt på Jesper "Smørhånd" Kjærskov (2), Klaus Rafn (2), Christian Hagelqvist (1), Jesper "Mini" Lauridsen (1) og Anders "Anke" Rasmussen (1).