Overbevisende sejr i topkamp mod lokalrivaler

Efter at have været blevet testet godt og grundigt i de seneste par kampe, tog vi styrepinden tidligt i kampen mod Søften her til aften, og slap den ikke på noget tidspunkt. Det var tydeligt at vi var overlegne stort set overalt på banen, og selvom vi ikke badede i chancer i 1. halvleg, så havde vi flere store chancer, som burde have givet mål.

Efter 7 minutters spil headede Morten Andersen lige forbi stoplen, elfter et indlæg fra Jesper "Mini" Lauridsen. 15 minutter inde i kampen var Morten igen indvolveret i en stor chance, da han førte bolden op gennem midten af banen, og lagde en flot stikning til Klaus Rafn, som afsluttede resolut, men stolpen reddede for hjemmeholdet.

Hjemmeholdet fik deres første nævneværdige chance efter 20 minutter, men selvom der var masser af plads til at afslutte var kvaliteten der ikke, og bolden sejlede over mål. 4 minutter senere kom hjemmeholdet tæt på igen, da de headede et godt indlæg lige forbi mål.

Vi sluttede halvlegen stærkt af, med en række store chancer. Efter 30 minutter fik Martin Illner en stor chance midt for mål, men hans header røg lige over mål. Med 2 minutter tilbage af halvlegen lagde Jesper "Mini" Lauridsen et super indlæg lige i panden på Mark Boyles, som var uheldig at heade forbi mål. I halvlegens sidste minut var Mark Boyles igen tæt på at score, men et følt spark fra kanten af feltet blev igen reddet af stolpen.

Vi gik til pause med stillingen 0-0, men havde ro i maven ift. udfaldet af kampen. Vi havde den helt under kontrol, og havde ingen åbentlyse udsigter til store ændringer i Søftens taktik eller opstilling, som vi havde set det i Lyseng sidst. Vi skulle bare klø på og holde troen på at vi nok skulle få scoret det eller de afgørende mål.

Vi skulle ikke mere end 2 minutter ind i 2. halvleg før Mark Boyles igen var tæt på at score, men igen strøg afslutningen millimeter forbi stolpen. Afslutningen strejfede en modspiller på vej ud, og på det efterfølgende hjørnespark var Peder Soelberg tæt på at score med en header, som dog fløj forbi mål.

Forløsningen kom efter 8 minutter, da Jesper Lybye lavede et lay up til Mark Boyles, som headede bolden på tværs af feltet til en helt fri Anders "Anke" Rasmussen. "Anke" headede køligt bolden i nettet til 0-1. Målet rystede hjemmeholdet en smule, og allerede minuttet efter kom vi på 0-2. Morten Andersen lagde en sukkerbald hen over midtbane og forsvar, lige i Mark Boyles løbebane. Mark kunne løbe helt fri mod mål, og lobbede elegant bolden ind over målmanden. Kampen blev endegyldigt afgjort efter 15 minutters spil af halvlegen, da Anders "Anke" Rasmussen sendte Peder Soelberg dybt, og han lagde også et elegant lob ind over målmanden - dog fra 25 meters afstand - til 0-3.

Mark Boyles fik chancen for at blive dobbelt målscorer 7 minutter før tid, da han kom fri inde i feltet, men afslutningen manglede kvalitet og gik lige forbi mål. Søften begyndte først at vise tænder i kampens døende minutter, men trods en lille håndfuld afslutninger, lykkedes det ikke hjemmeholdet at presse målmand Henrik Pilgaard ud i en redning. Et clean sheet uden at blive testet, var en perfekt oprejsning for Pilgaard, efter en knap så positiv oplevelse for 2 uger siden mod Lyseng. Det var Pilgaards første clean sheet siden 30. maj 2018, men dertil kommer også, at han ikke har spillet mere end en håndfuld kampe siden.

Peder Soelberg blev valgt til kampens bedste spiller med 7 af 16 stemmer. De øvrige stemmer gik til Klaus Rafn (5), Morten Andersen (2), Mark Boyles (1) og Anders "Anke" Rasmussen (1)