Smed sejr væk efter skrækkelig halvleg

Det gode spil mod JAI i sidste uges kamp, skulle følges op mod AIA Tranbjerg på udebane. Det var samtidig en chance for at revancere sidste sæsons afsluttende opgør mod netop AIA, som på skammeligste vis blev tabt 4-1 og gjorde forskellen på at slutte som nummer 5 eller nummer 8 i rækken.

1. halvleg:

Vi virkede mest klar i kampens indledning, og ikke mindst opsatte på at få alle 3 points med hjem fra Tranbjerg. Efter få minutters spil kom vores første store chance, da Jesper Lybye fandt Morten Bang med en stikning i dybden. Bang havde ingen problemer med at runde sin direkte modspiller, men afslutningen manglede skarphed og strøg lige forbi mål.

På det efterfølgende målspark opsnappede Jakob Hansen bolden på kanten af feltet, men afslutningen manglede igen skarphed, og målmanden fik slået bolden til hjørnespark. Det efterfølgende indlæg skapte igen muligheder inde foran mål, men den afgørende afslutning blev igen sparket lige på målmanden, og bolden blev clearet.

Minuttet efter kombinerede Kasper Drachmann og Morten Bang sig godt igennem på højrekanten, men i stedet for at finde en medspiller i feltet, tog Bang selv chancen fra kanten af feltet. Bolden strøg dog langt over mål i denne omgang. I det hele taget virkede vi meget farlige på hjørnespark i denne fase af kampen, men det afgørende tryk der skulle få bolden i nettet udeblev.

Ca. 15 minutter inde i halvlegen begynder AIA for alvor at bide fra sig. Via småspil højt oppe på vores banehalvdel kommer de frem til et par nærgående afslutninger, hvor målmand Henrik Pilgaard bl.a. presses ud i en afgørende redning i en 1-mod-1 situation.

I denne fase af kampen var det kun på kontra-angreb vi kunne markere os. Efter godt 17 minutters spil fandt Jesper Lybye en fremstormende Martin Bille med en milimeter præcis aflevering, som Bille meget køligt tog med sig uden at stoppe sit løb. Desværre mister han et skridt og kontrollen over bolden et øjeblik, men får fat i den igen og får afsluttet. Han bliver dog presset så meget i afslutningen at bolden ryger forbi mål med hjælp fra en AIA fod.

MÅL! 0-1

Forløsing efter 22 minutters spil. Endnu et kontra-angreb blev sat op af Morten Bang i skøn forening med Jakob Hansen, hvor sidstnævnte sender et indlæg ind i retning af en fri Morten Bang. Uheldigvis kommer der en forsvarer imellem og får sat panden på bolden. Han havde dog ikke set at målmanden var på vej ud for at blokere indlægget, og bolden kunne derfor stille og roligt hoppe i eget mål.

MÅL! 0-2

Blot 3 minutter efter føringsmålet brændte det på foran AIA's mål igen. Flere forsøg på korte afleveringer på kanten af feltet blev blokeret af forsvaret, men riposten endte i fødderne på os hver gang. Efter 3-4 forsøg landede bolden helt tilfældigt i fødderne på en fri Jesper Lybye som gjorde kort proces, og køligt placerede bolden uden for målmandens rækkevidde.

2. halvleg:

Efter pausen forsøgte vi at holde fast i det lille overtag vi havde mod slutningen af 1. halvleg, men AIA tog igen styringen, og blev meget boldbesiddende i hele halvlegen. Vores opspil blev meget enkelt og forudsigeligt med lange bolde op mod de to forreste eller dybe afleveringer ned ad ventrekanten. Sidstnævnte havde vi klart mest succes med, da vores ventrekant i form af Morten Bang og Søren Andersen var væsentlig hurtigere end AIA's forsvar i den side.

Afvekslingen i opspillet stod Martin Bille for. Igen var han på spil op igennem midten af banen, men denne gang førte han selv bolden frem. Den store midtbanespiller lykkedes med at afdrible hele 5 AIA spillere på vej ind i feltet, men hvad der kunne være blevet en kandidat til årets mål, endte desværre med en upræcis afslutning lige forbi den ene opstander.

Gult kort og MÅL! 1-2

Vendepunktet i kampen kom ca. halvvejs inde i halvelgen. AIA fik slået kontra på os, og i hård kamp om bolden fik Simon Schiølin revet en AIA angriber omkuld på kanten af feltet. Denne forseelse blev korrekt takseret til et gult kort og 10 minutter på sidelinjen for Simon. Det efterfølgende frispark blev farligere end det burde være. Henrik Pilgaard gik ned for at blokere skuddet, men tabte bolden af syne et splitsekund, og i stedet for at skubbe bolden ud over baglinjen, blev den skubbet tilbage i feltet, hvor to AIA spillere stod klar til at prikke bolden forbi Pilgaard.

MÅL! - MÅL! 2-2 og 3-2

Herefter gik det stærkt. I takt med at AIA satte sig på midtbanen, kunne vi ikke få noget til at fungere op ad banen. Kun enkelte gange fik vi etableret noget i og omkring AIA's felt, men uden at det førte til noget. I stedet blev vi af to omgange overspillet i de bageste rækker af effektivt kontraspil fra AIA. Med bare få minutters mellemrum fik de vendt et truende nederlag til en 3-2 føring med enkle midler.

Herefter begyndte vi at falde helt fra hinanden. Christoffer "Dolfi" Eis kommer tæt på med en god afslutning, og Jesper "Store" Søndergaard skulle have gjort mere ved en hovedstødschance tæt på mål, men han fik slet ikke truffet bolden som han havde håbet, og udligningen udeblev.

MÅL! - MÅL! 4-2 og 5-2

Mod slutningen ag kampen satsede vi fremad banen for at få et resultat med fra kampen, men der var på dette tidspunkt hverken kræfter eller fight tilbage i holdet, og AIA udnyttede den ekstra plads på vores banehalvdel til at score to hurtige kontramål i de sidste minutter af kampen.

SLUT!

Efter en god præstation i 1. halvleg vendte billedet fuldstændig efter pausen, og vi blev totalt overløbet af en klogere modstander på dagen. Det blev aldrig den succesoplevelse vi havde håbet og troet på efter første halvleg, men i stedet endnu end fuser mod AIA.

Efter kampen blev Martin Bille, med 4 stemmer, hædret for en stor indsats med kåringen til kampens bedste spiller. Øvrige stemmer gik til Chr. Hansen (3), Dolfi, Simon og Lybye (2 hver), Bang og Søren (1 hver). Bille blev belønnet for indsatsen med et gavekort til Din Tøjmand Claus Hvass.

Holdet mod AIA:

Pilgaard, "Mik Mak", Andersen, Schiølin, C. Hansen, Salling-Thomsen, Drachmann, Lybye, Bille, J. Hansen, Bang - Subs: "Krølle", "Store", "Dolfi"

Din Tøjmand - Claus Hvass
Lej en pølsevogn

Vidste du...

At vi vandt Oldboys 30+ rækken i vores første sæson, og gentog bedriften 2 år senere?

Vi er det eneste oldboyshold i klubben der har præsteret dette i nyere tid.