Suverænt comeback gav vigtig sejr over Skanderborg

Det var et afbudsramt hold der stillede til start i den vigtige udekamp mod Skanderborg. Vores hidtidige to opgør mod Skanderborg (begge på hjemmebane) var endt med en sejr og en uafgjort, så chancerne for at tage alle 3 vigtige points  så umiddelbart gode ud, specielt set i lyset af den stime på 9 kampe i træk uden nederlag vi tog med os til Skanderborg.

Vi var nødsaget til at starte kampen uden en reel midterforvar på banen. Pga. et sent afbud og Morten "Jaap Stam" Søndergaard der var forsinket ift. kampstart, måtte Martin Bille og Klaus Rafn (begge normalt centrale midtbanespillere) tage opgaven i midterforsvaret fra start.

Vi var presset helt i bund fra kampens start. Samarbejdet mellem midtbane og forsvar fungerede ikke optimalt i kampens indledende fase, og vi lykkedes ikke med at kombinere bolden op ad banen.

MÅL! 1-0
Efter bare 3 minutter spil gik det galt. Et frispark fra midten af banen dumpede ned i rummet mellem forsvar og målmand, hvor en Skanderborg spiller helt umarkeret kunne heade bolden i mål til 1-0. Chokstart på kampen, og ikke opløftende for de usikre forsvar.

Efter scoringen lykkedes vi bedre med at komme op mod Skanderborgs mål, dog uden at blive farlige. Skanderborg var derimod evigt nærgående med deres hurtige folk i angrebet, der udnyttede vores uprøvede forsvar.

MÅL! 2-0
Skidt blev værre efter bare 15 minutters spil. En lang bold slået fra Skanderborgs egen halvdel, hen over hovedet på forsvaret, blev unødig farlig da forsvaret blev overløbet, og en helt fri angriber scorede sikkert til 2-0 bag en sagesløs Jesper "Smørhånd" Kjærskov, som på daværende tidspunkt ikke så ud til at skulle komme til at nyde sin jubilæumskamp nummer 100 denne aften.

Spillemæssigt var kampen lige gennem hele første halvleg, men Skanderborg var stadig væsentlig mere nærgående på den sidste tredjedel af banen, bl.a. pga. mere speed i benene hos Skanderborg, og for lidt fysik i nærkampene fra vores side. I den anden ende blev det kun til få halve chancer, som blev stoppet effektivt at et godt af Skanderborgs forsvarer.

MÅL! 2-1
Efter en halv times spil fik vi endelig overspillet Skanderborgs forsvar. Søren Andersen fandt Jacob Hansen med en lang aflevering hen over forsvaret, og han kvitterede med en sikker reducering til 1-2.

CHANCE!
Bare få minutter efter reduceringen kom vi igen tæt på at score. En god bold ind i feltet blev i første omgang stoppet af forsvaret, men et svagt udspark af målmanden blev opsnappet af Kim Rafn, som hurtigt fandt Hansen inde i feltet. Hansen forsøgte en afslutning med ydersiden mod fjerneste stolpe, men bolden gik lige forbi.

CHANCE!
Minuttet efter var det så ved at gå galt i den anden ende. Offside fælden kiksede på endnu en lang aflevering, og Skanderborg havde pludselig to mand helt fri mod mål. Heldigvis stod afslutningen ikke mål med afleveringen, og bolden blev sendt forbi mål.

CHANCE!
Halvlegen sluttede med endnu en stor chance til os. Makkerparret Jacob Hansen og Søren Andersen var ved at give os en udligning kort før halvleg, da Hansen fik en god aflevering fra Søren på kanten af det lille felt, men afslutningen endte i desværre i sidenettet, og vi måtte gå til pause bagud 2-1.

2. Halvleg

Vi startede 2. Halvleg bedst, og havde godt styr på opspillet samt et godt pres på Skanderborgs opspil. Vi fik spillet bolden ind i feltet flere gange i starten af halvlegen, men blev aldrig rigtig helt farlige.

Halvvejs gennem halvlegen begyndte Skanderborg igen at presse på, og vi var heldige ved et par situationer der burde have givet mål, men en vaks 100 kamps jubilar "Smørhånd" stod en fantastisk 2. halvleg, og holdte os inde i kampen med flere gode redninger i denne fase.

MÅL! 2-2
Efter 50 minutters spil kom den forløsende udligning. Ulrik "Usche" Lind fik presset bolden fra Skanderborg på venstrekanten, hvor Søren A. tog bolden og smed en præcis aflevering ind til Bang på kanten af feltet, som han lobbede i nettet til 2-2.

CHANCE!
Udligningen tog et kort øjeblik toppen af Skanderborgs spilovertag, og med knap 10 minutter tilbage af kampen blev Kim Rafn sendt nedad højrekanten med en lang aflevering. Han slog en lang bold på tværs af feltet, som endte hos Jacob Hansen. Han tog en dribling ind i banen sendte bolden tæt forbi mål.

MÅL! 2-3
Med bare 7 minutter tilbage af kampen forsvandt spillelysten helt fra Skanderborg spillerne, da Morten Bang scorede til 2-3, og dermed fuldendte et fantastisk comeback. Kasper "Poppe" Andersen fandt Bang på kanten af feltet. Han tog et par træk ind i banen og afsluttede hårdt mod forreste stolpe, hvor målmanden ikke nåede ud. En vigtig scoring sent i kampen, som skulle vise sig at være den sidste og afgørende scoring denne aften. Vi var faktisk tættere på 2-4 end Skanderborg var på udligningen mod slutningen, så ingen tvivl om at det havde været et hårdt slag for dem at måtte smide en sikker sejr på den måde.

Fortjent eller ej. Vi vandt kampen og de 3 yderst vigtige points, der gør at vi stadig lever i jagten på Børge Steensens Vandrepokal. Set over hele kampen havde Skanderborg de største chancer, men en stor fælles indsats med fight og engagement i de sidste 40 minutter af kampen blev afgørende for udfaldet, og på den baggrund er sejren ikke helt ufortjent.

Efter kampen kunne "Smørhånd" fejre både 100 kamps jubilæum og udnævnelsen til kampens bedste spiller. Det mange vigtige indgreb specielt i 2. halvleg blev takseret til stemmer fra 4 holdkammerater, mens "Jaap Stam" fik 3 stemmer for hans rolle ved stabiliseringen af forsvaret da han blev skiftet ind efter 20 minutters spil. De øvrige stemmer gik til "Poppe", Bille og Mads Thorsen med hver 2 stemmer, mens "Usche" og Bang fik en stemme hver til regnskabet.

Næste kamp er hjemme mod Skødstrup den 18. september klokken 18.00 på kunstgræsbanen ved HH Hallen.

Truppen mod Skanderborg (4-4-2):

"Smørhånd" - "Mik Mak", Bille, Klaus Rafn, Mads Thorsen - Salling-Thomsen, "Poppe", Søren A., Bang - Hansen, Kim Rafn