Optimal sæsonstart efter lang covid-19 pause

Vi har en speciel historik mod aftenens modstander fra Ugelbølle. Vi har mødt dem 4 gange tidligere, med udekampe og hjemmekampe ligeligt fordelt. Begge vores hjemmekampe er vundet, mens begge udekampe er tabt. Da vi til aftenens kamp havde hjemmebane, var vi dermed også favoritter til at tage sejren.

Gæsterne startede kampen med den skarpe sol i øjnene, men om det var solen der generede eller rusten fra den lange pause der ikke var banket af, skal være usagt, men faktum var at de havde mere end bare almindeligt svært ved at spille bolden op ad banen - eller sagt med andre ord - vores midtbane havde utroligt nemt ved at bryde Ugelbølle's opspil på deres egen bane.

Det scenarie betød at vi kunne holde et meget højt pres på gæsterne, og vi kom frem til et hav af chancer i kampens indledning. Efter 8 minutters spil bragte Morten Kjærsgaard Andersen os foran 1-0, da han ved bagerste stolpe uhindret headede et hjørnespark fra Jesper "Mini" Lauridsen i nettet. Minuttet efter opsnappede Jacob Hansen en løs bold midt på banen og kunne løbe alene mod mål. Afslutning rundt om den frembrusende målmand fejlede som sådan ikke noget, men uheldigvis ramte bolden stolpen og sprang tilbage i spil. Inden Ugelbølle havde fået clearet bolden ordentlig, fik Jan Christensen opsnappet bolden og afsluttet mod mål, men afslutningen manglede fart, og målmanden fik den vippet forbi mål til endnu et hjørnespark.

Kim Rafn fik chancen for at bringe os yderligere foran efter 10 minutter, da han kom fri med målmanden. Afslutningen manglede desværre fart, og igen vandt gæsternes målmand duellen. Flere tvivlsomme aktioner fra gæsterne gav os endnu en håndfuld løse chancer inden dommeren fløjtede til vandpause, men ind ville bolden bare ikke.

Efter vandpausen fik Peder Soelberg en gylden chance for at bringe os foran med to mål, da han, efter fornemt kombinantionsspil med Kim Rafn, kom fri for mål, men afslutningen blev overplaceret og gik lige forbi mål. Ugelbølle bedre styr på deres opspil efter vandpausen, og fik skabt sig nogle halve chancer inden pausen. Den største var en gave fra målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov, som i sin iver for at sætte et hurtigt kontranagreb igang, sparkede i jorden så bolden hoppede ud til en Ugelbølle spiller 25 meter fra mål, i stedet for at sende én af vores angribere i en fordelagtig situation mod mål. Heldigvis sparkede spilleren bolden over mål, da han forsøgte at omsætte "Smørhånds" fejl til en scoring. Vi sluttede halvlegen af med at blive reduceret til 10 mand, da Claus Møller holdt lidt for godt, og lidt for længe i en modspillers trøje, hvilket dommeren takserede til gult kort og 10 minutter på bænken.

Fra 2. halvlegs start fik vi selv at føle hvor generende solen var at have i øjnene. Det var meget svært at orientere sig op ad banen, og vi begyndte også at lave fejl i opspillet, som gav gæsterne overtaget i spillet. Det hele blev lidt sværere, da dommeren uddelte endnu et gult kort til os efter 7 minutters spil af halvlegen. Et benspænd midt på banen af Jesper "Mini" Lauridsen var nok til det gule kort, til trods for at dommeren ved flere voldsommere situationer i 1. halvleg havde holdt kortet i lommen. Vi havde nu et par minutter at spille med 2 mand i undertal, samtidig med at vi havde overdraget styringen af kampen til gæsterne.

Det lykkedes os heldigvis at holde stand, selvom gæsterne blev mere og mere nærgående. Kort tid efter vi havde fået Claus Møller tilbage på banen, spillede Kim Rafn en perfekt bold til Peder Soelberg, som igen kom helt fri med målmanden. Denne gang svigtede Soelberg dog ikke men bragte os foran 2-0 med en knaldhård afslutning forbi målmanden. Kort inden vi blev fuldtallige igen, havde Jacob Hansen en hård afslutning på undersiden af overliggeren. Kim Rafn fulgte op på riposten, men kunne ikke få optimalt træf på bolden, og chancen løb ud i sandet.

De mange chancer og overtaget i spillet, set over hele kampen, skulle have været nok til at cruise sejren i land, men man siger at 2-0 er den farligste føring i fodbold, og med 7 minutter tilbage af kampen kom vi for alvor under pres, da Ugelbølle reducerede til 2-1. Vi tillod dog ikke yderligere scoringer, og kunne glæde os over at de mange spildte chancer ikke endte med at koste os points. Derimod opretholdte vi vores ende af historien mod Ugelbølle, som stadig ikke har fået noget med hjem fra deres besøg i Hinnerup. Nu må vi så se om vi kan bryde den negative stime i deres hule på den anden side af vinterpausen.

Efter kampen blev Morten Kjærsgaard Andersen fortjent kåret som kampens bedste spiller. Han fik halvdelen af de givne stemmer (7). De øvrige stemmer blev fordelt på Peder Soelberg (4), Peter Breiner (1), Jan Christensen (1) og Claus Møller (1).