Topbrag afgjort på kampens sidste spark

Traditionelt er aftenens modstander fra HEI, et hold vi spiller meget tætte kampe mod. De seneste indbyrdes opgør har vi dog haft godt styr på holdet fra Skæring, og vi skal helt tilbage til august 2011 for at finde vores seneste nederlag til dem. Gæsterne havde dog oprustet en hel del siden vi slog dem 4-0 på deres bane tidligere på foråret. Der var umiddelbart kun en enkelt genganger fra den kamp, mens vi stort set var i samme opstilling - dog uden Jacob Hansen og Per "Folke" Volquarts.

Det våde sommervejr udfordrede holdene en smule fra starten af kampen, hvor kunstgræsset på Vibe arena var meget glat, og satte ekstra tempo in bolden. Vi kom dog bedst fra start, og allerede efter 3 minutters spil havde vi fremtvunget et hjørnespark i højre side. Jesper "Mini" Lauridsen tog sig af hjørnesparket, som fik den helt rigtige fart og højde til, at Anders "Anke" Rasmussen kunne komme foran sin oppasser, og relativt upresset headede bolden i nettet, via målmandens handske. En ønskestart med en lynhurtig scoring til 1-0.

Efter scoringen fik HEI bedre fat i kampen. Masser af bevægelse fremad banen, og sikker boldomgang gav os en uvant udfordring, da ingen af vores modstandere tidligere i sæsonen havde de evner. Den hurtige bane gjorde det samtidig svært for os at bryde angrebene, som rigitg mange gange endte med kvalificerede afslutninger mod Jesper "Smørhånd" Kjærskovs mål. Kun få afslutninger var dog inden for rammen. Efter 15 minutters spil havde HEI dog held med at passere "Smørhånd" og udligne til 1-1. En knaldhård afslutning fra kanten af feltet, blev placeret helt ude ved stolpen, og da den glatte overflade gav bolden ekstra fart, nåede "Smørhånd" lige nøjagtig ikke ud til skuddet.

Selvom gæsterne havde overvægt i afslutninger, var kampen fortsat meget lige i forhold til spil. HEI havde mange afleveringer i deres etablerede spil fremad banen, mens vi var mere direkte, enten gennem midten eller hurtige omstillinger over kanterne. Ligesom gæsterne fik mange afslutninger, fik vi også skabt vores del. Det var dog ikke alle angreb der endte med afslutning - men vi nåede at få et par kvalificerede forsøg afsted inden pausen. Kort før pausen fik vi igen hjørnespark, denne gang i venstre side. "Mini" var igen trukket ud for at sparke. Samme "skabelon" som ved vores første mål blev brugt, og endnu engang kom Anders "Anke" Rasmussen først på bolden, og headede bolden i mål til2-1, som også blev pausestillingen.

Fra 2. halvlegs start blev der rokeret lidt rundt på holdet, i forbindelse med en indskiftning. Det betød bl.a. at Jan Christensen blev flyttet fra midtbanen ned i midterforsvaret i stedet for Jesper "Store" Søndergaard, mens Jesper Lybye kom ind på midtbanen, for at give den en mere kreativ kant i det offensive spil. Efter små 10 minutters spil af halvlegen, blev vi dog fanget i en omstilling, hvor dommeren overså en klokkeklar offside, og efterfølgende blev for boldfikserede, så vi ikke fik markeret tæt nok inden foran mål. Her havde HEI dermed nemt ved at prikke bolden over stregen efter en tværpasning, og udligne til 2-2.

Gæsterne så i det hele taget ud til at have ganske god kontrol over kampen i perioden efter udligningen, og efter 52 minutters spil gjorde de det onde ved os igen, da endnu en dyb aflevering - denne gang hen over hovedet på vores bagkæde - fangede vores forsvar og skabte en friløber mod mål. Den blev sikkert eksekveret til føring 2-3.

Historisk set har vi ikke de bedste resultater mod HEI på grå regnvejrsdage. Faktisk har vi aldrig slået dem i regnvejr. Midtvejs i 2. halvleg var der ikke noget der antydede, at det skulle lykkes for os at vende det truende nederlag, men at historien skulle gentage sig. I et forsøg på at skabe mere fremdrift mod slutningen af kampen, satte Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen igen "Store" på banen, og flyttede Jan C. tilbage på midtbanen. Det skulle vise sig at være en rigtig god disposition.

De sidste 10 minutter af kampen fik vi lagt et tungt pres på gæsterne. Jesper Lybye havde flere kvalificerede afslutninger fra distancen, og med 5 minutter tilbage fik vi faktisk sparket bolden i mål. Dommeren havde dog set en offside (som den eneste på banen), og underkendte målet. Trods en udbredt utilfredshed med dommerens skøn, fortsatte vi med at jagte udligningen. Med mindre end 3 minutter tilbage lykkes vi med, at holde et højt og aggressivt pres på HEI, og Peder Soelberg fik opsnappet en løs bold på kanten af feltet, som han sikkert omsatte til en vigtig og forløsende udligning til 3-3

Trods den sene udligning, holdt vi ikke igen på vores aggressive pres, oppe på den sidste tredjedel af banen. Vi vidste at HEI helst ville spille bolden ud af egen zone, så med en helhjertet indsats fra hele holdet, fik vi skabt en god mulighed i kampens døende sekunder. Peder Soelberg kom på skudhold udenfor feltet, og selvom målmanden kom i vejen for afslutningen, havde han svært ved at holde fast i bolden. Det resulterede i en ripost, som Anders "Anke" Rasmussen var hurtigt over, og han fuldendte sit hattrick med scoringen til4-3. "Ankes" målgivne afslutning var kampens sidste spark, og dommeren fløjtede kampen af da HEI skulle til at give bolden op efter scoringen.

En van(d)vittig afslutning på en rigtig god kamp, hvor HEI stod for det flotte spil, og vi stod for fight. Sejren var vores 14. i træk, og vi udlignede samtidig vores historisk indbyrdes regnskab med HEI til 5 sejre hver og en enkelt uafgjort siden 2008.

Anders "Anke" Rasmussen stod ud fra mængden med han hattrick i aftenens kamp. Inden han prikkede kampens sidste skud i nettet, havde han i samarbejde med "Mini" været tæt på at kopiere de to mål fra første halvleg, da "Anke" headede et hjørnespark fra "Mini" over mål. Det havde måske også været lidt for meget af det gode, med 3 helt identiske scoringer i sådan en kamp. "Ankes" indsats gjorde ham til kampens spiller med 12 stemmer af 13 mulige, mens Jesper "Mini" Lauridsen fik den sidste stemme.

Onsdag den 27. juni kl. 19.00 spiller vi sidste kamp i sæsonen, på "udebane" mod HOG (1) på E. Trasborg Park. Kom forbi og se om vi kan gøre det onde ved bysbørnene igen, og slutte en (næsten) perfekt sæson af med sejr nummer 15 i træk.