Velgørende rekord i Hinnerup

Lørdag den 21. maj blev det stort anlagte velgørende rekordforsøg, med en 10 timer lang fodboldkamp, i den velgørende sags tjeneste gennemført på Rønbæk Stadion i Hinnerup. Formålet med arrangementet var at samle penge ind til UNICEF's kampagne for Poliovacciner til udsatte børn i verdens brændpunkter, hvor målsætningen for Danmarks mest velgørende fodboldhold (#DMVF) er at nå op på i alt 250.000 vacciner inden årets udgang.

I tidsrummet mellem kl. 10.00 og kl. 20.00 spillede #DMVF 10 lange timer, fordelt på 20 halvlege á 25 minutter mod 20 forskellige modstandere, som blev dømt af 10 forskellige dommere fra DFU. Med 5 minutters vand- og skifte-modstander-pause mellem hver halvleg, bød de 10 timer på i alt 500 minutters effektiv fodbold, svarende til lidt mere end 7 turneringskampe på én og samme dag.

Med stor hjælp fra lokale medier som Favrskov Posten, Favrskov Avisen, Aarhus Stiftstidende og TV2 Østjylland, fik vi gjort rigtig god reklame for arrangementet, som gav mange tilbagemeldinger fra foreninger og virksomheder som ville være med til at bakke op om det velgørende arrangement. Faktisk endte vi med at have venteliste med hold der ønskede at være en del af Danmarks længste fodboldkamp.

Som ekstra trækplaster til arrangementet, havde vi allieret os med flere kendisser fra sportens- og underholdningsbranchens verden. De gamle AGF ikoner Martin Jørgensen, Stig Tøfting og Marc Rieper, samt håndboldikonet Lars Christiansen og #DMVF's egen Humorambassadør, komikeren Carsten Bang, fandt tid i en travl kalender til at støtte op om arrangementet. En stor oplevelse for både børn og voksne, at få muligheden for at spille mod disse store personligheder i lille Hinnerup.

De lokale tog rigtig godt imod arrangementet, hvor godt 800 betalende tilskuere trodsede de tunge skyer og udsigten til regn. Dertil var yderligere 3-400 personer på pladsen som spillere eller frivillige hjælpere, hvilket bragte totalen op på godt 1200 besøgende til arrangementet i løbet af dagen. For alle de fremmødte var der mulighed for at støtte op om projektet ud over indgangsbilletten, da vi havde hentet præmier ind fra velgørende sponsorer for næsten 100.000,-. De mange præmier kunne vindes i amerikansk lotteri og var et kæmpe hit i løbet af dagen. Vi fik solgt samtlige 3.000 lodder til lotteriet på dagen og fik sendt mange rigtig glade tilskuere hjem med både præmier og en god oplevelse. Præmierne omfattede alt fra kunstneriske postkort og plysdyr til dundyner, digitalkameraer og designer lænestole.

Fra de mange fremmødte vi snakkede med i løbet af dagen, fik vi utrolig mange positive tilbagemeldinger, som både roste vores velgørende arbejde, selve arrangementet og ikke mindst at vi (endelig) valgte at slå et stort velgørende arrangement op på hjemmebanen i Hinnerup. Det var super motiverende og rørende, og gav bestemt stof til eftertanke ift. fremtidige arrangementer på eget græs.

Maratonarrangementet blev en kæmpe succes for os. Vi gennemførte 10 timers fodbold mod 20 forskellige modstandere, som niveaumæssigt spændte fra det lokale U10 pigehold til naboen Søftens senior serie 1 hold, samt virksomheder med meget blandede niveauer. Holdets Sponsor- og Eventdirektør Morten Bang havde sat sig for at spille samtlige 10 timer/ 500 minutters effektiv spilletid. Trods en skade han pådrog sig allerede efter 5 kampe, ømme fødder og tunge ben, kæmpede han sig igennem hele dagen og satte en meget imponerende rekord. Også på det velgørende plan var arrangementet en rekord - i hvert fald for #DMVF. Efter en hurtig optælling af dagens indtægter, som jo ubeskåret går til vaccineprojektet, er ledelsen kommet med et forsigtigt bud på at dagens resultat vil kunne omsættes til næsten 60.000 vacciner. Dvs. at 10 timers velgørende maratonfodbold i Hinnerup har sørget for at næsten 60.000 børn i verdens brændpunkter vil blive vaccineret mod den livstruende sygdom Polio. Det er mere end 1/5 af vores målsætning for året, der er sikret på denne ene aktivitet i Hinnerup. Det er altså mange børns liv vi sammen har reddet med dette ambitiøse arrangement. Ganske enkelt imponerende.

I forhold til de sportslige fakta fra dagen, så endte de 20 halvlege med 11 sejre, 2 uafgjorte og 7 nederlag til #DMVF, mens den akkumulerede målscore gav os en samlet sejr på 35-33 over de 20 velgørende modstandere. Håndboldspilleren Lars Christiansen måtte, grundet en skade, nøjes med at vogte målet under arrangementet. Han spillede dog 6 halvlege som målmand og udviste så stor sikkerhed med hænderne, at han ikke blev passeret en eneste gang i de 150 minutter han var på banen. Det er ikke bare imponerende, det er også noget vores egne målmænd kunne lære lidt af….

      

 

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor